Dé rechtshulp en startpagina bij letselschade

Claim uwLetselschade Bel Gratis0800 - 0112

Eerste hulp bij het invullen van het schadeformulier: 6 tips 5/5 (1)

Na een aanrijding is het belangrijk om het schadeformulier in te vullen. Wanneer u letsel hebt opgelopen, is dit formulier een belangrijk document bij het aansprakelijk stellen van de tegenpartij. Hoe u dat het beste doet? Wij geven 6 tips.

Tip 1: Geef letsel aan
Hebt u klachten of bent u gewond als gevolg van de aanrijding? Geef het letsel aan bij vraag 3 (gewonden). Het letsel hoeft niet ernstig te zijn. Hoofdpijn of een stijve nek zijn vormen van letsel en die kunnen duiden op een whiplash. Vaak ontstaan de echte klachten pas na een paar dagen.

Leestip!
Ook een lichte botsing kan whiplash letselschade veroorzaken 

Tip 2: Vul altijd het schadeformulier in
Vul het schadeformulier altijd in, ook al lijkt er op het eerste gezicht geen schade of letsel te zijn. Het kan zijn dat u eenmaal thuis toch schade ontdekt of lichamelijke klachten krijgt door de aanrijding. Het is belangrijk dat u dan over de juiste gegevens van de tegenpartij beschikt en dat de toedracht van de aanrijding is vastgelegd.

Tip 3: Vul het formulier direct in
Na een aanrijding vult u het schadeformulier het beste zo snel mogelijk in. Zo voorkomt u dat er achteraf onenigheid ontstaat over de schade en het ontstaan ervan. Probeer het schadeformulier daarom ter plekke in te vullen. Bovendien is uw schadevergoeding vaak sneller geregeld met een juist ingevuld schadeformulier.

Tip 4: Noteer de gegevens van de tegenpartij
Noteer de naam en het adres van de schuldige, net als zijn of haar verzekeringsgegevens en kenteken. Als de tegenpartij schuldig is aan de aanrijding, heeft u recht op gratis juridische bijstand. Dit is ook het geval wanneer er sprake is van letsel.

Leestip!
Letselschade verhalen op de tegenpartij 

Tip 5: Noteer ook de getuigen 
Noteer de namen en adressen van de getuigen. Ook als dit medepassagiers of familieleden zijn. Zij kunnen u helpen de tegenpartij aansprakelijk te stellen.

Tip 6: Laat beide partijen het schadeformulier ondertekenen
Let erop dat zowel u als de tegenpartij de voorkant van het formulier ondertekent. Geef in geen geval uw ingevulde versie mee aan de ander zonder zelf een ondertekend exemplaar te houden. Als u zelf geen exemplaar van het formulier heeft, maak dan een foto met uw smartphone.

Leestip!
Honderd uur taakstraf voor vals invullen van het schadeformulier 


Gratis hulp en advies

Wij beantwoorden graag uw vragen over aansprakelijkheid bij letselschade, smartengeld voorbeelden, het claimen van smartengeld of het inschakelen van een letselschadebureau. Bel onze helpdesk gratis op 0800–0112. Wij zijn maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 17:30 telefonisch bereikbaar. Buiten openingstijden kan u uw schade melden via het contactformulier. Wij nemen dan binnen 1 werkdag contact met u op.

Hoe nuttig is deze pagina?

Dé rechtshulp en startpagina bij letselschade

GratisDirect hulp Bel Gratis0800 - 0112
Meer artikelen in deze categorie