✔ Kosteloos juridische hulp                         ✔ Rechtvaardige schadevergoeding               ✔ Altijd in de buurt

Arbeidsongeschikt door bedrijfsongeval

Wanneer u arbeidsongeschikt raakt door een bedrijfsongeval, dan kunt u uw werkgever aansprakelijk stellen en schadevergoeding claimen.

Wanneer spreken we van een bedrijfsongeval?

Van een bedrijfsongeval is sprake wanneer u als werknemer te maken krijgt met een ongeluk op het werk of tijdens werktijd. Bijvoorbeeld doordat u werkt met machines, u van een trap afvalt of onderweg naar een klant wordt aangereden. De schade die u daardoor lijdt, kunt u in veel gevallen verhalen op uw werkgever.

Arbeidsongeschikt door bedrijfsongeval

Als u door een bedrijfsongeval niet meer kunt werken, minder kunt werken of uw eigen beroep niet meer kunt uitoefenen, dan bent u in bepaalde mate arbeidsongeschikt. De oorzaak van uw arbeidsongeschiktheid kan zowel lichamelijk als psychisch zijn. Arbeidsongeschiktheid door de psychische gevolgen van werkzaamheden komt bijvoorbeeld voor bij militairen, ambulancepersoneel of politieagenten.

Bij gedeeltelijk arbeidsongeschikt wordt vaak van u verwacht dat u werkzaamheden gaat verrichten die met uw beperking nog wel mogelijk zijn. Wanneer uw letsel als gevolg van het bedrijfsongeval zo ernstig is dat u ook andere werkzaamheden niet kunt uitvoeren, dan wordt u volledig arbeidsongeschikt verklaard.

Aansprakelijkheid bij arbeidsongeschiktheid

Voor bedrijfsongevallen met letselschade geldt dat het slachtoffer een sterke bescherming geniet en de aansprakelijkheid vaak bij de werkgever ligt. Als u als werknemer buiten uw schuld om een bedrijfsongeluk krijgt, kan u uw loonschade en letselschade verhalen op uw werkgever. Werkgevers zijn vrijwel altijd verzekerd voor bedrijfsongevallen, waardoor de verzekering van uw werkgever de schade betaalt. In Nederland is een werkgever vrijwel altijd aansprakelijk voor letselschade door een bedrijfsongeval.

Direct uw verhaal vertellen?

Door ons te bellen, Whatsappen of door een e-mail te sturen kunnen we je direct vertellen hoe hoog de letselschadevergoeding ongeveer is en hoe we je kunnen helpen om deze vergoeding zo snel mogelijk te krijgen.

Bel gratis 0880 112 130Whatsapp ons: 06-159 559 48Meld jouw schade online

Letselschade claimen

De letselschade bij arbeidsongeschiktheid door een bedrijfsongeval zal hoofdzakelijk bestaan uit gederfde inkomsten. Wanneer u minder of geheel niet meer in staat bent om te werken, dan heeft dit uiteraard grote gevolgen voor uw inkomsten. Mogelijk gedurende de rest van uw leven. Uw schadevergoeding zal daarom voor een groot deel gebaseerd worden op de inkomsten die u in de toekomst misloopt. Naast een schadevergoeding voor gederfde inkomsten, zijn er meer schadeposten waarvoor u kunt worden gecompenseerd:

Gratis rechtsbijstand bij letselschade

Wanneer u arbeidsongeschikt bent geraakt als gevolg van een bedrijfsongeval, door de schuld van een ander, dan is het in Nederland zo geregeld dat uw werkgever ook alle kosten van uw juridische bijstand moet betalen.

Bij het claimen van een letselschadevergoeding is het verstandig om een letselschadebureau of advocaat in te schakelen. Zij geven u advies over de schadevergoeding, verzorgen bij de aansprakelijkheidstelling, verzorgen de volledige communicatie en correspondentie met de tegenpartij (uw werkgever of diens verzekeraar) en verhalen voor u de opgelopen schade. De juridische dienstverlening van uw belangenbehartiger kost u dan niets.

Gratis hulp bij het claimen van letselschade?

Wij beantwoorden graag jouw vragen over letselschade, het claimen van een letselschadevergoeding of het inschakelen van een letselschadebureau. Je ontvangt binnen één werkdag een reactie.

Hoe kunnen wij je bereiken?

Heb je een vraag of wil je graag persoonlijk de situatie bespreken? Je kan altijd het contactformulier invullen

Letselschade.nl specialisten
Of bel gratis even
met onze specialisten

0880 112 130

Je kan ons bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 8:30 uur en 17:30 uur. Buiten deze tijden kan je gebruik maken van het contactformulier of een bericht via WhatsApp sturen.