✔ Kosteloos juridische hulp                         ✔ Rechtvaardige schadevergoeding               ✔ Altijd in de buurt

Hoogte van smartengeld

Heeft u letsel opgelopen na een aanrijding of ongeval? Grote kans dat u aanspraak kunt maken op een immateriële vergoeding, ofwel smartengeld. Smartengeld is een vergoeding voor immateriële schade, zoals leed, pijn en gederfde levensvreugde als gevolg van een aanrijding, ongeval of ongeluk. De hoogte van smartengeld na een aanrijding of ongeval is afhankelijk van meerdere factoren.

Smartengeld na aanrijding, ongeluk of ongeval

Voor het claimen van smartengeld na een aanrijding, ongeval of ongeluk moet uw letselschadezaak aan een aantal voorwaarden voldoen:

 • er moet een aansprakelijke tegenpartij zijn
 • er moet bewijs zijn van aansprakelijkheid
 • er moet bewijs zijn dat uw schade (letsel) het gevolg is van het ongeval
 • de tegenpartij moet financieel verhaal kunnen bieden (al dan niet via een verzekering)
 • er is sprake van een medische eindsituatie

Voor het afhandelen van uw letselschade is het belangrijk vast te stellen wie schuld heeft aan het ontstaan van het verkeersongeval. Wanneer u met uw fiets bent aangereden door een motorvoertuig, dan is de eigenaar of de houder van de sterke verkeersdeelnemer (motorrijtuig) aansprakelijk voor de schade veroorzaakt door het fietsongeval.

Direct uw verhaal vertellen?

Door ons te bellen, Whatsappen of door een e-mail te sturen kunnen we je direct vertellen hoe hoog de letselschadevergoeding ongeveer is en hoe we je kunnen helpen om deze vergoeding zo snel mogelijk te krijgen.

Bel gratis 0880 112 130Whatsapp ons: 06-159 559 48Meld jouw schade online

De hoogte van smartengeld na een ongeluk

De hoogte van het smartengeld bedrag verschilt per situatie. Smartengeld gaat over schade die niet zichtbaar is. Daarom is het complex om de hoogte van smartengeld bedragen vast te leggen. Het vereist juridische en medische kennis. Laat u in het letselschadetraject daarom vertegenwoordigen door een letselschades advocaat. Dit kan eventueel op basis van No cure No pay.

De hoogte van smartengeld na een ongeluk of aanrijding is afhankelijk van onderstaande factoren:

 • Ernst van uw letselschade
 • Hoeveelheid geleden pijn
 • Tijd voor herstel
 • Mate van bewustzijn omtrent het letsel
 • Blijvende schade aan lijf of ledematen
 • Invloed op het dagelijks functioneren
 • Leeftijd en geslacht

Letselschadespecialisten kijken naar rechterlijke uitspraken in vergelijkbare letselschadezaken voor een indicatie van de hoogte van smartengeld bedragen. Alle uitspraken waarin smartengeld is toegewezen, worden verzamelend in het smartengeldboek.

Smartengeld claimen na een ongeval

Het is belangrijk dat u zoveel mogelijk zaken over uw letselschade documenteert. Dit draagt bij aan het bepalen van de hoogte van het smartengeld. Bewaar bijvoorbeeld bonnen, afschriften en betaalwijzen, zodat u deze als bewijs van de gemaakte kosten kan toevoegen aan uw schadeclaim.

Als letselschade slachtoffer kan u zich bij het claimen van smartengeld bij laten staan door een belangenbehartiger, zoals een letselschadebureau of letselschade advocaat. Zij geven u advies, helpen bij het opstellen van uw schadeclaim en verhalen uw letselschade bij de aansprakelijke partij.

Gratis hulp bij het claimen van letselschade?

Wij beantwoorden graag jouw vragen over letselschade, het claimen van een letselschadevergoeding of het inschakelen van een letselschadebureau. Je ontvangt binnen één werkdag een reactie.

Hoe kunnen wij je bereiken?

Heb je een vraag of wil je graag persoonlijk de situatie bespreken? Je kan altijd het contactformulier invullen

Letselschade.nl specialisten
Of bel gratis even
met onze specialisten

0880 112 130

Je kan ons bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 8:30 uur en 17:30 uur. Buiten deze tijden kan je gebruik maken van het contactformulier of een bericht via WhatsApp sturen.