Dé rechtshulp en startpagina bij letselschade

Claim uwLetselschade Bel Gratis0800 - 0112

kosten letselschade advocaat

Wanneer u letselschade hebt opgelopen door de schuld van een ander, dan is het in Nederland bij wet geregeld dat die persoon of bedrijf ook de kosten van uw juridische bijstand moet betalen. De juridische dienstverlening van uw letselschade advocaat of belangenbehartiger kost u dan niets. Voor letselschadeslachtoffers is het belangrijk te weten dat de kosten van een advocaat of jurist, geen belemmering hoeven te vormen voor het claimen van een letselschadevergoeding.

Gratis een letselschade advocaat inschakelen

De kosten van belangenbehartiging, zoals juridische bijstand door een letselschade advocaat, komen in de regel in aanmerking voor vergoeding door de aansprakelijke partij. Hieraan zijn 2 voorwaarden verbonden:

  1. de aansprakelijkheid moet zijn vastgesteld
  2. het gaan om redelijke kosten van belangenbehartiging

Aansprakelijkheid vaststellen

Een belangrijke stap bij de afhandeling van een letselschadezaak is het vaststellen van de aansprakelijkheid van de tegenpartij. De tegenpartij kan de aansprakelijkheid voor de letselschade volledig erkennen, gedeeltelijk erkennen of volledig afwijzen. In veel gevallen ligt het erkennen van aansprakelijkheid bij letselschade voor de hand. Wanneer de tegenpartij de aansprakelijkheid erkent, dan moet de tegenpartij ook de redelijke kosten voor rechtsbijstand van het slachtoffer vergoeden. Omdat het de kosten van de letselschade advocaat door de aansprakelijke partij worden vergoed, kan men stellen dat de kosten van de letselschade advocaat voor letselschadeslachtoffers gratis is.

Gerelateerde content: aansprakelijkheid bij letselschade

Wat zijn redelijke kosten voor rechtsbijstand?

Wanneer de tegenpartij de aansprakelijkheid erkent, dan moet de tegenpartij ook de redelijke kosten voor rechtsbijstand van het slachtoffer vergoeden. Men spreekt van redelijke kosten wanneer het is redelijk dat een belangenbehartiger zoals een letselschade advocaat is ingeschakeld. Soms is het inschakelen van een letselschade advocaat niet redelijk. Echter, bij zaken met noemenswaardig letsel is dit doorgaans wel het geval.

Ook moeten de kosten voor rechtsbijstand van de letselschade advocaat moeten in verhouding staan tot de omvang van de schade. Het staat niet in verhouding wanneer de kosten van rechtsbijstand de kosten van de schade overstijgen. Een zeer hoog aantal uren of een zeer hoog uurtarief welke niet in verhouding staan tot de schadezaak, zijn ook niet redelijk.

No Cure No Pay letselschade advocaten

Sinds 1 januari 2014 mogen letselschade advocaten in Nederland werken met resultaatafhankelijke beloningen zoals het “no cure, no pay” principe. Bij het no cure , no pay principe spreken letselschadeslachtoffers met de letselschade advocaat af dat zij de advocaatkosten (het honorarium) niet hoeven te betalen wanneer zij de letselschadezaak niet winnen. De letselschade advocaat mag in ruil hiervoor een hoger uurtarief afspreken met het letselschade slachtoffer.

Gerelateerde content: no cure no pay

Gratis hulp bij letselschade claimen

Wanneer u vragen heeft over het inschakelen van een letselschade advocaat of het claimen van een letselschadevergoeding, dan kan u altijd telefonisch opnemen met onze helpdesk. Bel gratis 0800-0112 en wij geven u direct advies.

U kan uw schade ook via ons contactformulier bij ons melden. Wij nemen dan binnen 1 werkdag contact met u op.

Hoe nuttig is deze pagina?

Dé rechtshulp en startpagina bij letselschade

GratisDirect hulp Bel Gratis0800 - 0112