Dé rechtshulp en startpagina bij letselschade

Claim uwLetselschade Bel Gratis0800 - 0112

Letselschade advocaat No Cure No Pay 5/5 (1)

De Orde van Advocaten heeft op 26 juni 2013 bekendgemaakt dat het advocaten met ingang van 1 januari 2014 is toegestaan om in letselschadezaken resultaat-gerelateerde beloningsafspraken te maken zoals No cure No pay. Het gaat om een experiment dat 5 jaar duurt. De verordening kan u hier downloaden.

Letselschade advocaten op basis van No Cure No Pay

Uw letselschade advocaat mag met u afspreken dat er bij het uitblijven van een afgesproken financieel resultaat, uw letselschadevergoeding, u géén honorarium in rekening wordt gebracht. Kortom, ‘No cure’ (geen vergoeding voor u) betekent ook ‘No pay’ (geen vergoeding voor uw advocaat).

In ruil hiervoor mag de letselschade advocaat een hoger uurtarief met u afspreken wanneer deze de letselschadezaak voor u wint en u wél een letselschadevergoeding ontvangt. Aan de totale advocaatkosten zijn voorwaarden gesteld. Voorkomen moet worden dat onredelijk hoge vergoedingen ontstaan.

Doelstelling No Cure No Pay experiment

Het no cure no pay experiment voor letselschade advocaten is gestart op 1 januari 2014 en duurt 5 jaar. Het experiment is er op gericht om inzicht te krijgen in het gebruik van afspraken tussen  letselschade advocaten en cliënten op basis van resultaatgerichte beloning. Tevens wordt gekeken wat het effect hiervan is op de toegang tot het recht.

Of No Cure No Pay permanent wordt toegestaan hangt onder andere af van:

  • letselschade advocaten en cliënten in de praktijk gebruik maken van de no cure no pay regeling
  • of de No Cure No Pay regeling van toegevoegde waarde is voor letselschade slachtoffers
  • of de belangen van deletselschade slachtoffers niet in het gedrang zijn gekomen

Een letselschade advocaat inschakelen

Wanneer u letselschade heeft opgelopen is het van belang dat u de betrokken partij aansprakelijk stelt voor uw schade. De tegenpartij kan de aansprakelijkheid voor uw letsel volledig, gedeeltelijk of niet erkennen. De aansprakelijkheid is vaak onderwerp van discussie, met name de toedracht van uw (letsel)schade. Het aantonen van uw letsel en het aansprakelijk stellen van een derde partij kan een complex traject zijn.

Wanneer er veel op u af komt, is het verstandig een letselschade advocaat of jurist in te schakelen die uw belangen behartigt. Zij geven u advies, berekenen uw letselschade en claimen de opgelopen schade bij de aansprakelijke partij. Indien nodig kan een letselschade advocaat uw zaak ook voorleggen aan een rechter.

Bekijk ons letselschade advocaten overzicht voor een letselschade advocaat bij u in de buurt.

Direct gratis hulp en advies

Wij beantwoorden graag uw vragen omtrent het claimen van letselschade en het inschakelen van een letselschade advocaat op basis van No Cure No Pay. Bel gratis 0800-0112 voor gratis advies. Onze helpdesk is maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 17:30 telefonisch bereikbaar.

Buiten onze openingstijden kan u uw letselschade melden via ons contactformulier. Wij nemen dan binnen 1 werkdag contact met u op.

Hoe nuttig is deze pagina?

Dé rechtshulp en startpagina bij letselschade

GratisDirect hulp Bel Gratis0800 - 0112