Dé rechtshulp en startpagina bij letselschade

Claim uwLetselschade Bel Gratis0800 - 0112

Letselschade claimen 3/5 (3)

letselschade claimen

Wanneer u letselschade lijdt door toedoen van een ander, dan kan u de veroorzaker aansprakelijk stellen voor uw letselschade. Bij ons secretariaat komen dagelijks vragen binnen van letselschade slachtoffers over lestelschade claimen. Wanneer heeft u recht op een schadevergoeding? Wat moet u doen voor het claimen van letselschade? En wat is de hoogte van het letselschade bedrag dat u kan claimen? Onderstaand beantwoorden wij kort deze vragen over wat u kunt claimen bij letselschade in Nederland.

Wanneer letselschade claimen?

Wanneer u letselschade heeft opgelopen door schuld van een ander, dan kan u ter compensatie van de geleden schade een letselschadevergoeding claimen door de tegenpartij aansprakelijk te stellen voor het veroorzaken van de letselschade. Naast een materiële vergoeding bevat een letselschadevergoeding vaak ook een vergoeding voor immateriële schade (smartengeld) zoals

  • leed
  • pijn
  • gederfde levensvreugde

Gratis rechtsbijstand

Als letselschade slachtoffer kan u bij het claimen van letselschade een belangenbehartiger zoals een letselschade jurist of letselschade advocaat inschakelen. Zij geven u advies, verhalen de opgelopen schade bij de aansprakelijke partijen ontzorgen u gedurende uw letselschade zaak.

Wanneer u letselschade hebt opgelopen door de schuld van een ander, dan is het in Nederland zo geregeld dat die persoon of dat bedrijf ook alle kosten van uw juridische bijstand moet betalen. De juridische dienstverlening van uw letselschade jurist of advocaat kost u dan niets.

Stap 1: aansprakelijk stellen tegenpartij

De eerste stap bij het claimen van letselschade is het vaststellen van de aansprakelijkheid van de tegenpartij. De tegenpartij kan de aansprakelijkheid volledig erkennen, maar vaak wordt hierover gediscussieerd.

In veel gevallen van letselschadeclaims ligt het erkennen van aansprakelijkheid voor de hand. Er zijn diverse wettelijke regelingen die letselschade slachtoffers beschermen en aangeven wie aansprakelijk is in bepaalde situaties. Zo wordt de zwakke verkeersdeelnemer (voetgangers en fietsers) beschermd tegen gemotoriseerde verkeersdeelnemers. Voor bedrijfsongevallen geldt eveneens dat het slachtoffer een sterke bescherming geniet en de aansprakelijkheid voor de letselschade vaak bij de werkgever ligt.

Stap 2: voorschot eisen

Om te voorkomen dat u in financiële problemen raakt en reeds gemaakte kosten kunt betalen, wordt een voorschot op uw letselschade geëisd.

Stap 3: hoogte letselschadeclaim bepalen

Uw belangenbehartiger gaat vervolgens uw letselschade inventariseren. Voor het vaststellen van de hoogte van uw letselschadevergoeding wordt door een letselschade jurist of letselschade advocaat onder andere gekeken naar gerechterlijke uitspraken in vergelijkbare zaken, de ernst van uw letsel en de gevolgen van uw letsel. Naast de materiële schade heeft u ook recht op een vergoeding voor uw immateriële schade, smartengeld.

Op Letselschade.nl staan diverse voorbeelden van letselschade bedragen op basis van de ernst van letsels. De voorbeelden dienen slechts als leidraad. Het letselschade bedrag waar u recht op heeft, is afhankelijk van uw letselschade zaak. De omvang van uw uiteindelijke letselschade bepalen kan een langdurig proces zijn, aangezien bij een medische eindsituatie de hoogte van het bedrag pas wordt berekend.

Stap 4: letselschadevergoeding claimen

Wanneer de hoogte van uw letselschadeclaim is bepaald, wordt deze geëisd bij de aansprakelijke partij. Uw claim wordt onderbouwd en voorzien van bewijslijst.

De tegenpartij kan uw claim volledig erkennen, gedeeltelijk erkennen of volledig afwijzen. De afwikkeling van een letselschadezaak kan veel tijd in beslag nemen. Laat u niet verleiden om snel akkoord te gaan met een schikkingsvoorstel van de tegenpartij en het tekenen van een vaststellingsovereenkomst. U moet krijgen waar u recht op heeft!

Gratis hulp bij letselschade claimen

Bel gratis onze helpdesk op 0800-0112. Wij beantwoorden graag uw vragen en ontzorgen u bij het claimen van uw letselschade. Wij zijn maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 17:30 telefonisch bereikbaar.

Buiten openingstijden kan u uw schade melden via het contactformulier. Wij nemen dan binnen 1 werkdag contact met u op.

 

Hoe nuttig is deze pagina?

Dé rechtshulp en startpagina bij letselschade

GratisDirect hulp Bel Gratis0800 - 0112