Terug naar overzicht
± min

Aleid Wolfsen (burgemeester Utrecht) neemt ondanks eigen herhaaldelijk falen slachtoffers niet serieus!

De Burgemeester van Utrecht heeft vaak zijn mond vol over hoe met slachtoffers zou moeten worden omgesprongen. Hijzelf heeft er geen moeite mee een soort koehandel op te zetten tegen het weggepeste homostel waarbij hij de nodige steken heeft laten vallen als burgervader. Dit resulteerde ook in het door de Gemeente Utrecht  erkennen van de fouten van Aleid Wolfsen!

Wat ging er aan vooraf?
Het homopaar Hans van Gemmert en zijn vriend Ton zijn door Marokkaanse jeugd weggepest uit de Utrechtse nieuwbouwwijk Leidsche Rijn waar zij samen een koopwoning bewoonde.  De klachten van het stel werden categorisch genegeerd, althans er werd door de gemeente en politie Utrecht niet actief ingespeeld op de problemen die zij meldden. Uiteindelijk werd de situatie, mede door het niet ingrijpen van de politie en gemeente zo nijpend, dat zij wel moesten verhuizen naar een rustige buurt in Nieuwegein. De gemeente en politie zijn publiekelijk diep door het stof gegaan, nadat was gebleken dat de mannen vele malen tevergeefs aan de bel hadden getrokken over aanhoudende pesterijen van Marokkaanse buurtjongeren.

De (letsel-)schade die zij beiden lijden is grotendeels gebaseerd op de hogere kosten die zij maandelijks hebben vanwege de noodgedwongen verhuizing. De gemeente heeft een goed onderbouwde claim van € 60.000,00 ontvangen, maar namens burgemeester Wolfsen probeert men nu middels een soort koehandel de slachtoffers met een kluitje het riet in te sturen. De gemeente heeft nu voorgesteld met € 35.000,00 de zaak af te kopen, hetgeen beide slachtoffers hebben afgeslagen.

Hans van Gemmert heeft op de lokale Utrechtse radiozender Radio M gezegd dat het aanbod niet acceptabel is, maar dat zij bereid zijn om voor minimaal € 55.000,00 alsnog te willen regelen. Volgens hem zet het paar een civiele zaak tegen de gemeente vooralsnog door.

Luister naar het (radio) interview: interview Radio M