Terug naar overzicht
± min

Collectieve Mega Letselclaim PIP borstimplantaten

Tientallen vrouwen gaan een megaclaim indienen tegen de Inspectie van de Gezonheidszorg. Bij Jurilex Letselschade BV, welke kantoren heeft door geheel Nederland, hebben zich tientallen vrouwen gemeld. Vele jaren zouden diverse vrouwen zich beklaagd hebben over lekkende PIP borstimplantaten en ander borstimplantaten. Een van de initiatiefneemsters is Brigitte Overeem die zegt het verschrikkelijk goed te vinden dat zij dit samen met andere vrouwen kan doen. Zij wil andere vrouwen wereldwijd wakker schudden voor deze horor van siliconenborsten. Bij haar had de lekkage van de implantaten een zeer groot neatief gevolg. Zij kreeg hierdoor een auto-immuunziekte.

Door de lekkage kreeg zij last van darm en nierklachten en raakte zij chronisch vermoeid, ondanks dat zij altijd op hoog niveau sportte. In eerste instantie legde zij geen verband met haar siliconenborsten, maar na een MRI scan bleek dat de implantaten zo lek waren dat de siliconen door haar gehele lichaam zaten; haar ribben, borstbeen en organen, alles bleek aangetast te zijn.

Ook zij legde jarenlang haar klachten neer bij de inspectie en kreeg geen enekel respons. Lichamelijk is zij een wrak en kan niet meer aan het arbeidsproces deelnemen en sporten. Zij geeft ook aan dat het allemaal onnodig is geweest als de inspectie direct had ingegrepen, want er waren zeer veel mensen bekend met de problemen van de implantaten maar hielden allen doodleuk hun mond. Hiervoor is slechts één verklaring te vinden... velen verdienden er veel geld aan! Het gevolg is dat het leven van vele vrouwen is verwoest.