Terug naar overzicht
± min

Dikke kinderen zijn bang voor letsel als zij sporten !

Kinderen en met name pubers welke te kampen hebben met een (ernstige) mate van overgewicht blijken vaak enige vorm van lichaamsbeweging te ontwijken veelaluit angst om hierbij of hierdoor letsel op te lopen.

Dit blijken de conclusies te zijn in het proefschrift van Eveline Wouters waarop zij volgende week aan de Universiteit van Tilburg hoopt te promoveren.

Zij blijkt een vragenlijst te hebben vervaardigd waarmee zij kon meten in hoeverre de pubers problemen ondervinden van hun zwaarlijvigheid. Zo kunnen hulpinstanties en zorgverleners vaststellen in hoeverre de pubers dus gepest worden, maar ook hoe hun conditie is.

Uit het onderzoek dat Eveline Wouters deed kwam naar voren dat pubers met ernstige maten van overgewicht de aangeboden bewegingsprogramma's niet afmaakten. Volgens Eveline Wouters bevestigt dat het beeld bij de hulpverleners dat de dikke pubers lui zijn.

Eveline Wouters hoopt met haar onderzoek te bewerkstelligen dat de hulpverleners met de door haar aangerijkte tools beter kunnen bepalen welke hulp bij de jongeren zal aanslaan.