Terug naar overzicht
± min

Eerste Nederlandse wintersporters met letsel geland

Op Rotterdam The Hague Airport is zaterdagochtend de eerste gipsvlucht uit Oostenrijk geland. Aan boord waren elf wintersporters met letsel en zes begeleiders.

Dat heeft alarmcentrale Allianz Global Assistance bekendgemaakt. Vorig wintersportseizoen landden er tot eind maart 58 gipsvluchten met gemiddeld elf slachtoffers met letsel aan boord op Rotterdam The Hague Airport. De meest voorkomende letsels door wintersport zijn een verstuikte knie, gebroken schouder of arm, gebroken been, rugletsel en hoofdletsel. Bij snowboarders komt vooral polsletsel voor.

Heeft u letselschade door een ski- of snowboardongeval?

In dat geval kunt u een (im)materiële vergoeding claimen. De materiële vergoeding betreft een vergoeding voor de extra kosten die u moet maken zoals:

  • huishoudelijke hulp
  • reiskosten naar het ziekenhuis of dokter die niet door de verzekering worden vergoed
  • reiskosten van de bezoeken aan het revalidatiecentrum
  • aanpassingen aan uw huis
  • vergoeding voor de kosten omdat u een tijd niet meer kunt werken of wellicht helemaal niet, misschien moet u een langdurig re-integratie traject in.

Smartengelduitkering

De aansprakelijke partij moet de kosten van letselschade vergoeden die het gevolg zijn van het snowboardongeval of ski-ongeval. Maar ook immateriële schade komt voor vergoeding in aanmerking. Denk aan de geleden pijn of ellende, een lelijk litteken waar u psychisch onder lijdt. Deze vormen van letselschade valt onder de smartengelduitkering. Voor het vergoeden van de schade moet u wel iemand aansprakelijk kunnen stellen. Registreer daarom goed wie verantwoordelijk is voor uw ski-ongeval of snowboard ongeluk.

Heeft u letselschade opgelopen door een ski- of snowboardongeval? Dan kunt u voor meer informatie contact opnemen met onze LetselHelpdesk via ons GRATIS nummer 0880 - 112 130.