Terug naar overzicht
± min

Gedragscode letselschade op Tros Radar TV

1 november 2009 -Ongeveer drie jaar geleden werd de gedragscode letselschade gelanceerd, nadat de Ombudsman een vernietigend rapport had uitgebracht over de afhandeling van letselschade hier in Nederland. In die gedragscode, waaraan de meeste verzekeraars zich hebben geconformeerd, beloven de aansprakelijkheidsverzekeraars plechtig zich o.a. aan termijnen te houden. Met name waar het gaat over de voortgang van de behandeling van de letselschadezaak, en inherent daaraan de adequate bevoorschotting van de geleden en nog te lijden schade.

Na drie jaar lijkt het erop dat de verzekeraars de gehele gedragscode al lang weer vergeten zijn. Net als voor het uitbrengen van de code, wordt een letselschadezaak ook nu weer onnodig getraineerd, té weinig of in het geheel niet bevoorschot en niet relevante discussies gaande gehouden. Daardoor kunnen slachtoffers zich niet volledig richten op het herstel van hun letsel maar hebben zij de nodige zorgen en irritaties over de verslechterde financiele positie waarin zij door een ongeval zijn gebracht.

Tros Radar schenkt aan deze negatieve ontwikkeling aandacht in haar programma van maandag 2 november a.s.

In deze aflevering komen slachtoffers aan het woord die hun ervaringen delen, die zij op deden met verzekeraars, nadat zij door een ongeval letsel hadden opgelopen. De verhalen spreken boekdelen.

De uitzending van Tros Radar is maandag 2 november a.s. om 20.30 uur op Nederland 1.