Terug naar overzicht
± min

Invalidenwagentje zorgt voor veel letselschade

Eigenaren van een Canta, een overdekt invalidenwagentje, veroorzaken zóveel aanrijdingen met letselschade dat verzekeraar Unigarant de premie verdrievoudigt. De oude premie zou niet kostendekkend meer zijn. Het gaat hier met name om letselschade bij fietsers en voetgangers.

De grote boosdoener is niet de bestuurder, maar  de invalidewagen zelf. Het wagentje is volgens een woordvoerder van de verzekeraar plomp gebouwd en haalt snelheden tot 45 kilometer per uur. “Als je dan een fietser of een voetganger raakt, raak je die ook fors. We moeten daardoor veel letselschade uitkeren.”

Populair onder jongeren
De Canta wordt niet alleen gebruikt door ouderen en gehandicapten, maar is ook populair onder jongeren. Een rijbewijs is niet nodig voor het hoekige autootje dat overal mag parkeren en zowel op de stoep, de rijbaan als op het fietspad mag rijden. Weggebruikers zien het wagentje nog wel eens over het hoofd, met als gevolg een ongeval met letselschade.

3.000 invalidekarretjes
Naar schatting rijden er ongeveer 3.000 van deze (Canta) wagentjes in Nederland. Het overgrote deel daarvan is verzekerd bij Unigarant. Voor een WA-verzekering betalen Cantabezitters nu nog zo’n 30 euro per jaar. Vanaf 1 mei, als het nieuwe verzekeringsjaar begint, wordt dat zo’n 100 euro.

Ook slachtoffer geworden van een ongeval in het verkeer? En wilt u weten of en wie u aansprakelijk kunt stellen voor letselschade? Vraag vrijblijvend advies via onze helpdesk: 0880 - 112 130 (GRATIS).