Terug naar overzicht
± 4 min

Jaren wachten op letselschadevergoeding: nee!

Op 31 augustus kwam TROS Radar opnieuw met een uitzending over de slechte afhandeling van letselschadevergoedingen door verzekeraars. De verzekeraar manen tot snellere actie, kan dat? Neem kosteloos een goede letselschadespecialist in de arm. Dat vergroot je kansen.

TROS Radar spreekt met Ingrid van Casteren. In 2005 werd zij op een voorrangsweg aangereden door een andere automobilist. De gevolgen: een whiplash, hersenletsel en een gedeeltelijke dwarslaesie.

Na het auto-ongeluk raakte ze arbeidsongeschikt en kwam ze terecht in de bijstand. Nu, 15 jaar later, strijdt Ingrid nog steeds om een schadevergoeding te krijgen van de verzekeraar van de tegenpartij. 

Onnodige vertraging uitkering letselschade

Helaas is Ingrid niet de enige. Uit het onderzoek van TROS Radar blijkt dat maar liefst 2 van de 3 letselschadeslachtoffers het gevoel heeft dat de schadeafwikkeling onnodig is of wordt vertraagd. Sterker nog, zegt TROS Radar, hoe hoger het schadebedrag, hoe langer het allemaal duurt.

Gedragscode Behandeling Letselschade

In 2006 riepen verzekeraars de Gedragscode Behandeling Letselschade in het leven. Deze schrijft onder andere voor dat betrokken partijen zich moeten houden aan de afspraken over reactietijd en afhandeling van letselschadegevallen.

Als de tegenpartij volledige aansprakelijkheid erkent, moet de geleden schade in 14 dagen door de aansprakelijke verzekeringsmaatschappij worden uitgekeerd. Wordt de claim gedeeltelijk erkend, dan moet een voorschot op de gemaakte kosten worden uitgekeerd en volgt er verder onderzoek. En juist dit kan lang duren.

Direct letselschadespecialist inschakelen

Ben je slachtoffer van een verkeersongeluk, schakel dan na het ongeval direct juridische hulp in. Je kunt aanspraak doen op je rechtsbijstandverzekering, maar een letselschadespecialist kan je vaak beter ondersteunen.

Je wilt voorkomen dat je voor het blok wordt gezet en onder druk akkoord gaat met een te lage schadevergoeding. Of dat je, zoals Ingrid van Casteren, in een jarenlange strijd verwikkeld raakt.

Onze experts weten alles over letselschadegevallen en zijn ingeschreven bij het Nederlands Instituut voor Register Expert. Daarnaast hebben wij een partnerschap met een letselschadeadvocaat. Die schakelen we in als actie vanuit de verzekeraar uitblijft.

Leestip!: Wat mag ik van een personenschadebehandelaar verwachten? 

Gratis hulp voor slachtoffers van letselschade

Wij helpen slachtoffers kosteloos met het aansprakelijk stellen van de persoon en verzekeringsmaatschappij die verantwoordelijk is voor uitbetalen van de schadevergoeding. Als de schade verhaalbaar is, dan moet de tegenpartij alle kosten betalen. Ook die van ons.

Kunnen wij je helpen?

Bel gratis onze helpdesk op 0880 – 112 130, stuur een bericht via WhatsApp of neem contact op via het contactformulier.

Wij nemen dan binnen 1 werkdag contact met je op en beantwoorden dan vrijblijvend al je vragen.