Terug naar overzicht
± 0 min

Letsel te voorkomen door betere kennis verkeersregels

Verkeersongevallen met letsel zijn te voorkomen door gedragsverandering en het up-to-date houden van kennis en vaardigheden. Dit is de nieuwe aanpak van Veilig Verkeer Nederland.

In de afgelopen 15 jaar is 40% van de verkeersregels gewijzigd. Niet iedere bestuurder is zich hiervan bewust. Verkeersregels veranderen. Nieuwe verkeersborden, snelheden, wegmarkeringen en bijvoorbeeld voorrangsregels. Het is voor iedere automobilist daarom belangrijk om veranderingen in de verkeersregels bij te houden. Een ongeval met letselschade is namelijk ook vaak het gevolg van het niet volgen/kennen van de verkeersregels.

138.00 keer getest
Daarom biedt VVN sinds dit voorjaar een online een opfriscursus aan met vragen als: 'U staat hier stil om mobiel te telefoneren mag dat?' En: 'U slaat op de snelweg rechts af en haalt daarbij rechts een busje in, mag dat?' Door de test kunnen mensen snel en eenvoudig achterhalen hoe hun eigen verkeerskennis ervoor staat. Sinds de lancering van de VVN Opfriscursus, is de test ruim 138.000 keer afgenomen. VVN concludeert daarmee dat de opfriscursus voorziet in een behoefte.

Traffic Radio
Ook Traffic Radio zet de cursus in de schijnwerpers en biedt bezoekers op 5 en 6 september tijdens de Open Studio Dagen in mediastad Hilversum een kijkje achter de schermen van Traffic Radio. Luisteraars de kans om de online verkeerstest van Veilig Verkeer Nederland, via de site van VVN te spelen.