Terug naar overzicht
± min

Letselclaims volgen tegen horror arts!

19 mei 2010 - De Haagse gynaecoloog de heer R. (Rock) Goerdin moet er rekening mee houden dat hij een tal van letselschadeclaims krijgt van diverse letselschade slachtoffers. Gynaecoloog Goerdin voerde in zijn Haagse kliniek tientallen mislukte borstvergrotingen uit. De Inspectie voor de Volksgezondheid sloot de kliniek afgelopen zomer na een klacht van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC). In 2004 werd de man al eens door een tuchtrechter veroordeeld, omdat er in de kliniek onhygiënisch werd gewerkt.

Ook zal het wel eens tot een strafrechtelijke vervolging kunnen komen nu het Medisch Tuchtcollege deze arts uit zijn beroep heeft gezet. Volgens een van de letselschadespecialisten welke 2 slachtoffers bijstaat: "Deze man heeft talloze slachtoffers gemaakt, zowel in Nederland als in België. Tussen 2004 en 2009 zijn er zeventig meldingen binnengekomen bij een landelijk netwerk van veertig letselschadekantoren. Het gaat om het topje van de ijsberg, vrees ik.".

De slachtoffers kunnen voor de vaak dure hersteloperaties geen beroep doen op hun zorgverzekeraar. Het ligt derhalve in de lijn der verwachting dat de schadeclaims van sommige slachtoffers van Goerdin kunnen oplopen tot zeker enkele tienduizenden euro's per persoon.

Volgens deskundigen staat de zaak van drs. Goerdin niet op zichzelf. "Er zijn bij de Stichting Slachtoffers Cosmetisch Artsen 3000 meldingen over cosmetische artsen binnengekomen. Er gebeurt zoveel dat niet door de beugel kan. Een botoxbehandeling door een fysiotherapeut bijvoorbeeld. Dat is echt gebeurd. Het is toch logisch dat een gynaecoloog of een fysiotherapeut geen plastische ingrepen kan verrichten als hij/zij daarvoor niet is opgeleid. Wat dat betreft kunnen justitie en de inspectie aan het werk. Volgens deskundigen neemt de inspectie vaak een te afwachtende houding aan.