Terug naar overzicht
Marijke van Veenen Marijke van Veenen
± min

Letselschade claim mogelijk voor Parkinsonpatiënten die Permax gebruikten en gokverslaafd raakten.

Uit eerdere publicaties is bekend geworden dat een aantal mensen die aan de ziekte Parkinson lijden en die het medicijn Permax voorgeschreven hebben gekregen en dit medicijn ook hebben gebruikt, bijwerkingen hebben geuit als 'gokverslaving'.

Diverse letselschade juristen en register experts hebben zich inmiddels positief uitgelaten over schadevergoedingen voor deze patiënten. Recentelijkheeft de Rechtbank Utrecht in een zaak voor één van de patiënten een positief vonnis gewezen. De rechtbank Utrecht gaf in haar vonnis aan dat zij van mening is dat er wel degelijk een verband bestaat tussen het gebruik van het medicijn Permax en de gokverslaving van de Parkinson patiënt. Deze patiënt heeft een letselschade claim ingediend tegen de producent van het medicijn Eli Lilly, die in 2011 zelf het medicijn Permax al uit de handel heeft genomen.

In de zaak die voor de rechtbank Utrecht speelde gaat het om een Parkinsonpatiënt van 69 jaar die door het gebruik van het medicijn gokverslaafd is geraakt en honderdduizenden euro's zou hebben vergokt. Hij is door het gebruik van het medicijn zijn baan kwijtgeraakt en is zijn gezin verloren. Aldus de Parkinson Vereniging hebben meerdere letselschade slachtoffers, want zo mag je deze mensen inmiddels wel noemen, dezelfde bijwerkingen gehad. Wat een wel heel gevoelig detail in het geheel is, is dat deze man het medicijn vanaf 1997 slikte en pas vanaf 2006 stond in de bijsluiter vermeld dat het medicijn dwangmatig gokken en hyperseksualiteit als bijwerking heeft.

Aldus de door ons geraadpleegde letselschade deskundigen is de kans zeer groot dat deze man zijn letselschade claim gegrond verklaard ziet worden. Eli Lilly was voor ons niet bereikbaar voor commentaar. Wat wel bekend is, is dat zij tegen het vonnis in beroep zal gaan. Wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.