Terug naar overzicht
± min

Medisch Tuchtcollege berispt gynaecoloog Westfries Gasthuis te Hoorn

Een gynaecoloog uit het Westfries Gasthuis die in 2009 betrokken was bij de dood van baby Biendiya Ramgoelam, heeft dinsdag een berisping gekregen van het Medisch Tuchtcollege. De baby overleed in mei 2009 in het Westfries Gasthuis in Hoorn, doordat tijdens de bevalling medische fouten zijn gemaakt. Het tuchtcollege besliste dat de gynaecoloog ernstig tekort heeft geschoten ten opzichte van het kind en de moeder, maar legde geen zware straf op omdat de zaak al veel in de publiciteit is geweest.

De gynaecoloog werkt al enige tijd niet meer in het Westfries Gasthuis. De verloskundige die tijdens dit incident dienst had, kreeg een waarschuwing. Zij had volgens het Tuchtcollege haar bezwaar tegen de behandeling moeten doorzetten. De vrouw werd echter terecht gewezen door de arts en talmde daardoor te lang.

Het was de publiciteit in het Noordhollands Dagblad die de zaak echt aan het rollen heeft gebracht, zo oordeelt het college. Want de afdeling van het ziekenhuis hield dit incident wel degelijk uit het zicht van de eigen directie. Die kreeg dit pas in de gaten toen justitie en de inspectie aan de bel trokken.