Terug naar overzicht
± min

MKB-ers ervaren claimcultuur

18 februari 2010 - Letsel (schade) claims zouden toenemen!? Arag Rechtsbijstand en ondernermersportaal BusinessCompleet hebben een onderzoek ingesteld onder 655 MKB-ers. Van deze MKB-ers heeft 62% aangegeven dat sinds de recessie volgens deze ondernemers een toename te zien is van claims.

Vreemd genoeg noemen deze MKB-ers niet zozeer de crisis als de oorzaak voor de toegenomen juridische claims.

Wat uit meerdere cijfers blijkt is niet alleen dat slachtoffers bewuster worden van hun rechten, maar ook meer durven te vorderen dan voorheen. Vroeger was men bevreesd voor negatieve acties van de werkgever indien men bijvoorbeeld betrokken was geraakt bij een bedrijfsongeval en hierbij letsel had opgelopen. Tegenwoordig komt ook het besef dat een werkgever veelal verzekerd is en het haar derhalve niet direct iets uit de eigen portemonnaie hoeft te kosten. Men is daardoor minder bevreesd en durft terecht de stap te zetten naar een vordering. Volgens ons een gezonde ontwikkeling (red.)

Op de vraag of zij sinds de recessie een toenemende claimcultuur waarnemen, reageert ruim 62% van 655 ondervraagde mkb-ondernemers bevestigend. Opvallend is daarbij wel, dat zij de crisis niet aanwijzen als oorzaak van de toename van juridische claims, zo blijkt uit onderzoek van rechtsbijstandverzekeraar Arag en ondernemersportaal BusinessCompleet