Terug naar overzicht
± 0 min

Salmonella achtervolgt Visfabrikant Foppen!

De kranten stonden er bol van en de nieuwsrubrieken maakten er allen melding van. Een nieuw geval salmonella; nu in gerookte zalm welke afkomstig is van Visfabrikant Foppen uit Harderwijk. Het bedrijf heeft alle medewerking gegeven om zo spoedig mogelijk het probleem in de kiem te smoren en daar waar mogelijk mensen te helpen. Zij heeft hiervoor zelfs een apart GRATIS telefoonnummer geopend, te weten 0800-0220220.

Naar verluid heeft heeft Foppen de afgelopen dagen in totaal bijna 9000 reacties gekregen van mensen over de salmonellabesmetting. Er kwamen circa 5000 brieven binnen en 3800 telefoontjes. Ongeveer 80% van de brieven behelsten uitgeknipte codes om hun geld van het product terug te krijgen en ongeveer 10% van de mensen had ook daadwerkelijk klachten gekregen. Opvallend genoeg bestond ook 10% uit steunbetuigingen aan de onderneming die vrij transparant heeft opgetreden.

U kunt via onze site (zie de link hieronder) de productcode van de gerookte zalm controleren. Het overzicht is geordend per supermarkt- en winkelketens. Als u gerookte zalm in uw bezit heeft met een van deze productcodes, dan raden wij u dringend aan het product niet te eten en weg te gooien. Om uw aankoopbedrag vergoed te krijgen, kunt u de productcode op de verpakking uitknippen en op te sturen naar: Foppen Paling en Zalm, Postbus 303, 3840 AH Harderwijk met vermelding van uw naam, woonplaats, bankrekeningnummer en de firma waar u het product heeft gekocht. Uw porto wordt ook vergoed.

Klik hier voor het overzicht van de zalm/salades met productcodes en winkelketens die deze producten verkochten.

De gevolgen van Salmonellabesmetting
De salmonellabacterie veroorzaakt een infectie van de darmen. Er zijn vele verschillende types van deze bacterie. Salmonella kan in verschillende voedselproducten voorkomen. Niet iedereen die de bacterie heeft binnengekregen wordt daar ziek van. Een infectie kan leiden tot koorts, diaree, misselijkheid, braken, buikkrampen en hoofdpijn. De eerste ziekteverschijnselen beginnen gemiddeld 24 tot 48 uur na het eten van besmet voedsel. Bij de meeste mensen houden de verschijnselen 3 tot 7 dagen aan. De koorts verdwijnt meestal sneller.

Zoals bovenstaand al werd aangegeven, werd Foppen vaak gebeld op haar gratis nummer. 75% van de mensen die het informatienummer belden, wilde bevestiging dat het product dat zij hadden goed was. Besmetting met salmonella kan leiden tot onder meer koorts, diarree, misselijkheid, overgeven, buikkrampen, rillingen, spierpijn en hoofdpijn.

Het RIVM maakte er melding van dat volgens de gegevens die zij doorkregen tot vorige week er zeker 350 Nederlanders de afgelopen tijd ziek zijn geworden door de producten van Foppen. Alle besmette zalm en salades zijn inmiddels uit de winkels gehaald. Aldus Foppen komt de besmetting vermoedelijk uit de Griekse vestiging van het bedrijf. De Nederlandse en Griekse fabriek leveren geen productenmeer uit tot Foppen het onderzoek heeft afgesloten. Wanneer dat is, is nog niet geheel duidelijk.

Bent u besmet geraakt? Laat ons het weten. Wij kunnen u desgewenst verder helpen!