Terug naar overzicht
± min

Twee letselschade patiënten Jansen Steur nog niet schadeloos gesteld

Ondanks een veroordeling door de tuchtrechter van ex-neuroloog Jansen Steur staan twee oud-patiënten met blijvende letselschade financieel nog in de kou. Er is nog steeds geen akkoord met MediRisk, de verzekeraar van het Medisch Spectrum Twente.

Een van hen is een patiënt die met botox is geïnjecteerd in zijn voeten en invalide raakte. De andere is ten onterechte behandeld voor MS. Ze zit nu in een rolstoel.
Vijf letselschade patiënten hadden een tuchtzaak aangespannen. Het tuchtcollege was in al die zaken vernietigend over Jansen Steur en oordeelde dat het onverantwoord is dat hij nog als arts werkt. Dat vonnis is definitief. Het tuchtcollege durfde echter in die twee bewuste zaken niet direct het oorzakelijk verband te leggen tussen de foute medische behandeling en de daarna ontstane invaliditeit. MediRisk zegt een tijd geleden een schikkingsvoorstel te hebben gedaan. Daar is volgens de verzekeraar geen antwoord op gekomen.

Schadevergoeding afdwingen
Volgens letselschade-expert Yme Drost, die beide patiënten met letselschade vertegenwoordigt, is er geen serieus te nemen bod. Hij zegt nog één poging te doen om de zaken vlot te trekken. Volgens Drost is het moment niet ver weg dat hij naar de rechter stapt om een schadevergoeding af te dwingen.
Tussen 1998 tot 2004 stelde neuroloog Ernst Jansen Steur binnen MST verkeerde diagnoses van MS, parkinson en alzheimer bij zijn patiënten. Dit werd blootgelegd door de Twentsche Courant Tubantia en RTV Oost. In 2004 moest de neuroloog vertrekken en kregen de overige artsen zwijgplicht opgelegd. De zaak kwam opnieuw onder de aandacht door publicaties in 2009, nadat de arts in Duitse ziekenhuizen zijn beroep weer uitoefende.