Terug naar overzicht
± min

(Gratis) Vuurwerkbril voorkomt ook letselschade door andermans vuurwerk

Het zijn niet altijd de mensen die het vuurwerk zelf afsteken, maar steeds vaker de mensen die er om heen staan of zelfs vele tientallen meters verder staan te kijken. Advies: draag dus ook een vuurwerkbril als u alleen gaat kijken.

Het is wat vroeg in het jaar om het al te hebben over de jaarwisseling, maar beter te vroeg dan te laat zullen we maar zeggen. Vele duizenden mensen lopen elk jaar in lichte tot in zeer ernstige mate letselschade op door vuurwerk. En wist u dat meer dan 40 procent van alle slachtoffers meekijkslachtoffers zijn? Diverse zorgverzekeraars zullen daarom waarschijnlijk ook dit jaar weer gratis vuurwerkbrillen ter beschikking stellen.

Leestip!
Is er straks minder vuurwerkletsel door vuurwerkletsel op school?

Letselschade aan ogen
Het letsel wordt elk jaar weer behandeld bij de diverse afdelingen SEH (Spoed Eisende Hulp) van de vele ziekenhuizen die ons land rijk is. Het bestaat echter steeds vaker uit letselschade aan ogen door rondvliegende projectielen en vlak bij het gelaat exploderende attributen.

Leestip!
Dit jaar meer oogletsel door vuurwerk

Gratis vuurwerkbril
Ter voorkoming van letselschade aan de ogen hebben diverse zorgverzekeraars de handen ineen geslagen om gratis via onder andere Pearl Opticiens zogenaamde 'vuurwerkbrillen' ter beschikking te stellen. De zorgverzekeraars Univé, VGZ, IZA en Trias zullen naar verwachting ook aankomend jaar weer haar verzekerden helpen aan een gratis bril. Zij hoeven alleen maar met hun verzekeringspasje naar de opticienketen van Pearl te gaan en krijgen dan een gratis bril uitgereikt. Mogelijk volgen meer zorgverzekeraars dit voorbeeld.

Leestip!
Wie is aansprakelijk bij letselschade door vuurwerk?

Heeft u letselschade opgelopen door vuurwerk? Dan kunt u voor meer informatie contact opnemen met onze LetselHelpdesk via ons GRATIS nummer 0880 - 112 130.