Terug naar overzicht
± min

Wederom Chinees melkschandaal met letsel en doden!

Chinese autoriteiten in Beijing blijken recentelijk een man te hebben opgepakt die met opzet melk heeft vergiftigd in het Noordwesten van China. Momenteel wordt hij formeel nog als verdachte aangemerkt. Hij heeft naar aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid nitriet in de melk gedaan waardoor in totaal al 3 kinderen zijn overleden en tot op heden 36 mensen (ernstig) ziek zijn geworden.

Naar verluid is de verdachte man opgepakt in de stad Pingliang. Aldus bronnen van de in het Engels gedrukte krant The China Daily, deed de vergiftiging zich daar voor. Nitriet is een industriezout en niet bestemd voor menselijke consumptie. Dit zout zou dus aan de melk van twee zuivelbedrijven zijn toegevoegd; bewust  om mensen letsel toe te brengen. Wat de persoon die thans is gearresteerd hiermee wilde bereiken is vooralsnog onduidelijk gebleven. Verder onderzoek wordt gedaan.

Wellicht kan een ieder zich nog wel herinneren wat er 2008 in China plaatsvond. Toen werden melk- en melkproducten opzettelijk verontreinigd met de stof Melamine. Bij toevoeging van dit produkt aan met water aangelengde melk, lijkt ‘de melk’ eiwitrijker dan die in werkelijkheid  is. In deze zaak uit 2008 kwamen in totaal zes kinderen om het leven en werden meer dan  driehonderdduizend ziek.