Terug naar overzicht
Marijke van Veenen Marijke van Veenen
± min

Welke stappen moet ik zetten nadat ik letselschade heb opgelopen?

Bij onze redactie komen dagelijks vragen binnen van letsel slachtoffers die niet goed door de spreekwoordelijke bomen het bos kunnen zien. Dat is ook wel begrijpelijk omdat er zeker na een ongeval veel op letselschade slachtoffers afkomt.

Letselschade slachtoffers krijgen te maken met een kapitaal krachtige en vaak immens grote verzekeraar met wie zij dan hun schade moeten regelen. Deze verzekeraars hebben altijd de beschikking over specialisten op dit vakgebied en als zij deze al niet 'in eigen huis' hebben, dan huurt zij een letsel specialist in. De kosten kan zij makkelijk dragen.

Verzekeraars proberen natuurlijk een letselschade voor haar zo gunstig mogelijk te regelen. Door diverse verzekeraars wordt, zeker in een beginfase, kort na het gebeurde, geprobeerd het volledige vertrouwen van een slachtoffer te krijgen. Een eerste voorschot op de schade is vaak geen probleem en men is uiterst begripvol. Dit alles heeft vaak een aantal doelen. Men probeert een gespecialiseerde letselschade deskundige die slachtoffers bijstaat (belangenbehartiger) buiten de deur te houden en zolang deze zich nog niet namens het slachtoffer heeft gemeld kan de verzekeraar alle informatie verzamelen bij het letsel slachtoffer over diens medisch verleden. Veel letsel slachtoffers denken dat ze op alle vragen antwoord moeten geven en doen dat dan vaak ook uit onwetendheid. Dit wordt gedaan om zeker bij een langdurige schade voor een verzekeraar 'kruit' te verzamelen om in een latere fase richting het letsel slachtoffer te kunnen 'schieten'.

Laten we heel duidelijk zijn; er zijn ook goede verzekeraars die het wel goed bedoelen, maar dat aantal is dun bezaaid.

Letsel slachtoffers kunnen zich in beginsel kosteloos laten bijstaan door letselschade specialisten. Immers de kosten voor de juridische bijstand moeten namelijk ook betaald worden door de aansprakelijke partij of verzekeraar, naast de materiële en immateriële schade (smartengeld) van het letsel slachtoffer.

Ons advies:
Heeft u letsel opgelopen? Ga dan niet zelf met een verzekeraar corresponderen of gesprekken aan. Laat u altijd (kosteloos!) bijstaan door echte letselschade specialisten. Desgewenst verwijzen wij u geheel kosteloos naar specialisten bij u in de buurt. Bel ons op ons gratis nummer 0800 - 0112!