Terug naar overzicht
± min

Ziek van ventilatiesysteem

22 Oktober 2007 bron AD

Dit wordt nog een muisje met een heel lang staartje. Gedreven door energiebesparing worden er allerlei ventilatiesystemen ontwikkeld voor woningen, waarmee warmte kan worden teruggewonnen. In de nieuwbouwwijk Vathorst in Amersfoort blijkt een groot aantal bewoners gezondheidsklachten te hebben die kunnen worden toegeschreven aan een ‘gebalanceerd' ventilatiesysteem.

De GGD Eemland heeft dat na uitgebreid onderzoek vastgesteld.Hier gaat natuurlijk een lange lijdensweg achter schuil, want wanneer leg je de relatie tussen gezondheidsklachten en een ventilatiesysteem? Je gaat er toch ook van uit dat systemen door en door getest zijn.

De Vereniging Eigen Huis gaat in opdracht van de gemeente Amersfoort als onafhankelijk bemiddelaar optreden tussen de bewoners en de leveranciers van de ventilatiesystemen. Voor mensen die het naadje van de kous weten, is hier een link naar de GGD Eemland om het hele rapport te lezen.

Heeft u naar aanleiding hiervan twijfels? Zet dan eerst maar eens de ramen open, zou ik zeggen en volg deze zaak op de voet.