✔ Kosteloos juridische hulp                         ✔ Rechtvaardige schadevergoeding               ✔ Altijd in de buurt

Het komt veelvuldig voor dat mensen bij een achterop aanrijding een zogeheten whiplash oplopen. Een whiplash kan echter ook door een ander soort ongeval opgelopen worden. Een whiplash is een hevige slingerbeweging van het hoofd ten opzichte van de romp. Wat er nu precies stuk gaat in de nek, is nog altijd niet duidelijk in de medische wetenschap. De klachten kunnen echter zeer ernstig zijn. Pijn in de nek, hoofdpijn, duizeligheid, vergeetachtigheid, concentratiestoornissen zijn enkele van de vele klachten die mensen met een whiplash aangeven.

Aansprakelijkheid letselschade

Indien het ontstaan van het ongeval, waarbij de whiplash is ontstaan, te wijten is aan een ander, kan de veroorzaker aansprakelijk worden gesteld voor de schade. Laatst genoemde is veelal verzekerd voor een dergelijke aansprakelijkheid en krijgt het slachtoffer meestal te maken met een verzekeraar.

 

Whiplash schadevergoeding

Vaak willen slachtoffers weten hoe hoog het bedrag van de schadevergoeding bij een whiplash is. Die vraag is wat moeilijker te beantwoorden, omdat er in Nederland geen vaste bedragen geduid worden voor de letselschade bij een whiplash. Het smartengeld bijvoorbeeld, ligt tussen ongeveer € 1000,- en ongeveer € 50.000,-. Hoe ernstiger de impact van het letsel, hoe hoger de schadevergoeding. Echter, het totaal van de schadevergoeding bij whiplash kan veel hoger zijn en wel oplopen tot enkele tonnen. Er zijn slachtoffers die ten gevolge van de opgelopen whiplash niet meer kunnen werken, of hulp nodig hebben bij het doen van de huishoudelijke werkzaamheden etc. De schade die daardoor ontstaat kan zeer groot zijn, omdat die schade ook berekend wordt voor de toekomst.

Direct uw verhaal vertellen?

Door ons te bellen, Whatsappen of door een e-mail te sturen kunnen we je direct vertellen hoe hoog de letselschadevergoeding ongeveer is en hoe we je kunnen helpen om deze vergoeding zo snel mogelijk te krijgen.

Bel gratis 0880 112 130Whatsapp ons: 06-159 559 48Meld jouw schade online

Juridische hulp bij whiplash

Wat echter heel belangrijk is, dat het slachtoffer van een whiplash snel juridische hulp zoekt en niet zelf de “strijd” aangaat met gespecialiseerde juristen van een verzekeringsmaatschappij. Veel verzekeraars bagatelliseren het letsel of ontkennen dat het is ontstaan ten gevolge van het ongeval. Sommige verzekeraars zoeken in het medisch verleden van een slachtoffer en zullen, indien zij iets vinden, al snel concluderen dat de klachten te maken hebben met een eerdere gebeurtenis.

Daarnaast zijn de klachten medisch moeilijk te objectiveren. Een goede medische onderbouwing door een gespecialiseerde medisch adviseur is daarom een “must”.

Whiplash specialisten

Letselschade.nl beschikt over whiplashspecialisten op juridisch gebied en daarbij maken deze specialisten op hun beurt weer gebruik van medisch adviseurs (artsen) om voor u de maximale schadevergoeding te realiseren. Het is namelijk al erg genoeg dat u door de schuld van een ander, lichamelijke klachten heeft opgelopen. Een redelijke schadevergoeding is dan ook wel het minste waar u recht op heeft!!

Bij wet is geregeld dat de kosten die gemaakt worden om uw whiplash schadevergoeding te realiseren, door de tegenpartij betaald moet worden. Dit houdt in dat de juridische hulp u zelf niets kost.

Gratis hulp bij het claimen van letselschade?

Wij beantwoorden graag jouw vragen over letselschade, het claimen van een letselschadevergoeding of het inschakelen van een letselschadebureau. Je ontvangt binnen één werkdag een reactie.
Je selecteerde 'Medische fout'. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:
  1. Heb je al een klacht ingediend bij de klachtencommissie van de desbetreffende zorginstelling?
  2. Is die klacht gegrond verklaard?
  3. Is de medische fout minder dan 5 jaar geleden gemaakt? 
  4. Ben je bereid om een medisch haalbaarheidsonderzoek uit te laten voeren?

Als je alle vragen met Ja hebt beantwoord heb je mogelijk een zaak en ontvangen we je melding graag. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op. 

­Je selecteerde 'geweld’. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:
  1. Is het letsel ontstaan door een geweldsincident tijdens werktijd?
  2. Valt het incident te wijten aan de werkgever? (optioneel)
  3. Kun je het ongeval aantonen? (optioneel)

Als je alle vragen met Ja hebt beantwoord heb je mogelijk een zaak en ontvangen we je melding graag. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op. Mocht je een vraag met Nee hebben beantwoord, dan kunnen wij je helaas niet helpen. Wij verwijzen je in dat geval graag door naar het Schadefonds voor Geweldsmisdrijven.

Je hebt aangegeven psychisch letsel te hebben opgelopen als gevolg van een ongeval. De volgende vraag is daarvoor van belang:</strong
  1. Heb je naast psychisch letsel, ook lichamelijk letsel opgelopen?

Als je deze vraag met Ja hebt beantwoord heb je mogelijk een zaak en ontvangen we je melding graag. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op. Mocht je deze vraag met Nee hebben beantwoord, dan kunnen wij je helaas niet helpen, omdat wij niet gespecialiseerd zijn in het behandelen van enkel psychisch letsel. 

Heb je een vraag of wil je graag persoonlijk de situatie bespreken? Je kan altijd het contactformulier invullen

Letselschade.nl specialisten
Of bel gratis even
met onze specialisten

0880 112 130

Je kan ons bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 8:30 uur en 17:30 uur. Buiten deze tijden kan je gebruik maken van het contactformulier of een bericht via WhatsApp sturen.