Dé rechtshulp en startpagina bij letselschade

Claim uwLetselschade Bel Gratis0800 - 0112

Smartengeld berekenen 4.73/5 (15)

Het berekenen van smartengeld bedragen is niet eenvoudig. Smartengeld is een vergoeding van uw immateriële, niet (direct) zichtbare schade of niet concreet op geld waardeerbare schade als gevolg van bijvoorbeeld een fietsongeval, aanrijding met een auto waarbij u whiplash letsel oploopt of een mishandeling. Doordat leed, pijn en psychische schade moeilijk in geld zijn te waarderen, is het vaak moeilijk om een bedrag aan smartengeld te berekenen.

Hoe smartengeld berekenen

Onderstaande factoren kunnen van belang bij het berekenen en vaststellen van smartengeld bedragen:

  • aard van uw letselschade
  • ernst van uw letsel
  • (geleden) pijn
  • aanwezighheid van (blijvende) littekens
  • lichamelijke beperkingen
  • mate van schuld bij de veroorzaker van uw letselschade

Berekenen hoogte smartengeld

Smartengeld berekenen kan een langdurig proces zijn aangezien bij een medische eindsituatie de hoogte van het smartengeld bedrag pas wordt berekend. Van een medische eindsituatie is sprake wanneer uw letsel is genezen of wanneer er geen verbetering van uw letsel mogelijk is. Bij het bereken van smartengeld wordt door letselschade deskundigen vaak gekeken naar rechterlijke uitspraken in vergelijkbare zaken.

Voorbeelden smartengeld bedragen

Op de pagina letselschade bedragen voorbeelden staan diverse voorbeelden van bedragen die worden toegekend in letselschadezaken op basis van de ernst van letsels.

Neem voor advies contact op met onze letselschade specialisten. Zij nemen u de zorg uit handen en regelen voor u de aansprakelijkheidstelling en letselschadeclaim.

Bel gratis onze helpdesk op 0800–0112. Wij zijn maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 17:30 telefonisch bereikbaar. 

Buiten openingstijden kan u uw letselschade melden via het contactformulier. Wij nemen dan binnen 1 werkdag contact met u op.

Hoe nuttig is deze pagina?

Dé rechtshulp en startpagina bij letselschade

GratisDirect hulp Bel Gratis0800 - 0112