Dé rechtshulp en startpagina bij letselschade

Claim uwLetselschade Bel Gratis0800 - 0112

Smartengeld voorbeelden 3.3/5 (10)

Op letselschade.nl worden regelmatig nieuwsberichten geplaatst met voorbeelden van smartengeld bedragen. Onderstaand overzicht geeft per ernst van het letsel een indicatie van het letselschade bedrag. De smartengeld voorbeelden dienen slechts als leidraad.

  • Gering letsel: tot €2.000,00
  • Licht letsel: tot €3.500,00
  • Matig letsel: tot €9.000,00
  • Ernstig letsel: tot 21.000,00
  • Zwaar letsel: tot €43.000,00
  • Zeer zwaar letsel: tot €76.000,00
  • Uitzonderlijk zwaar letsel: meer dan €76.000,00

Voorbeelden smartengeld bedragen

Rechtbank Amsterdam, datum uitspraak: september 2015
Rechtspraak.nl
Een onschuldige passagier wordt in april 2015 uit het niets in de trein door geweld en bedreiging met geweld gedwongen tot afgifte van geld en twee horloges van het slachtoffer worden gestolen. Het slachtoffer heeft naast directe materiële schade, pijn en angst ondervonden als gevolg van de bedreiging en diefstal. Het slachtoffer durfde enige tijd niet met de trein te reizen. Afpersing en diefstal met geweld zijn ernstige feiten en zorgen voor het ontstaan van gevoelens van angst en onveiligheid in de samenleving en hier in het bijzonder in het openbaar vervoer. Het slachtoffer ontvangt een schadevergoeding van in totaal € 823,00 aan materiële schade en € 750,00 aan immateriële schade (smartengeld), te vermeerderen met de wettelijke rente daarover vanaf het moment van het ontstaan van de schade tot aan de dag van de algehele voldoening.

Rechtbank Rotterdam, datum uitspraak: juni 2014
Rechtspraak.nl
In mei 2010 wordt een medewerker van een garagebedrijf mishandelt. De mishandeling heeft plaatsgevonden nadat enkele kinderen kattenkwaad uithalen bij een garagebedrijf. Zij hebben een rek met banden weggeduwd, waardoor dat naar geparkeerde auto’s is gerold. Het slachtoffer heeft het rek tegengehouden en heeft de kinderen op hun gedrag aangesproken nadat hij ze achterna is gerend. De vader van een van de kinderen is vervolgens naar het garagebedrijf gereden. Nadat de zoon het slachtoffer had aangewezen, is de vader met twee andere volwassen mannen de garage ingegaan, hebben zij het slachtoffer naar buiten gesleurd en het slachtoffer met een 70 cm lange Bahco sleutel herhaaldelijk op het hoofd geslagen. De kantonrechter acht het aannemelijk dat de mishandeling psychisch gevolgen moet hebben of hebben gehad. Het slaan met een zwaar voorwerp op het hoofd is nu eenmaal zeer bedreigend. Alle omstandigheden in aanmerking nemend oordeelt de kantonrechter dat een immateriële schadevergoeding van €750,– op zijn plaats is.

Gerechtshof ‘s-Gravenhage, datum uitspraak: november 2012
Rechtspraak.nl
Man, 37 jaar, krijgt in april 2005 tijdens de uitoefening van zijn werkzaamheden,als bestuurder van zijn auto, een ernstig bedrijfsongeval overkomen bij het verlaten va het bedrijfsterrein. Bij het verlaten van het bedrijfsterrein heeft de slagboom van het parkeerterrein zich door de voorruit van de auto geboord. De man heeft hierbij ernstig letsel opgelopen. In verband met het opgelopen ernstig letsel, ondergaat de man diverse operatieve ingrepen. Als gevolg van complicaties na een operatieve ingreep, is de man komen te overlijden. De erfgenamen wordt een bedrag ad € 50.000,– aan immateriële schade (smartengeld) betaald, vermeerderd met de wettelijke rente vanaf de datum van het ongeval.

Gratis hulp en advies

Wij beantwoorden graag uw vragen over smartengeld voorbeelden, het claimen van smartengeld of het inschakelen van een letselschadebureau. Bel onze helpdesk gratis op 0800–0112. Wij zijn maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 17:30 telefonisch bereikbaar.

Buiten openingstijden kan u uw schade melden via het contactformulier. Wij nemen dan binnen 1 werkdag contact met u op.

Hoe nuttig is deze pagina?

Dé rechtshulp en startpagina bij letselschade

GratisDirect hulp Bel Gratis0800 - 0112