Direct gratis juridische hulp bij letselschade! De aansprakelijke tegenpartij betaalt.
Wat is affectieschade?
Het zijn situaties waar we liever niet over nadenken, maar toch voor kunnen komen: uw naaste krijgt een ongeluk waardoor hij of zij ernstig blijvend letsel oploopt of komt te overlijden door de aansprakelijkheid van iemand anders. Het leven van het slachtoffer verandert drastisch, maar ook dat van zijn of haar naasten. Affectieschade valt onder ‘immateriële schade’. Dit betekent dat de schade niet in geld te meten is. Het gaat namelijk om het verdriet dat veroorzaakt wordt.
Wie heeft er recht op vergoeding van affectieschade?
Tot voor kort was het niet wettelijk verplicht een schadevergoeding te betalen aan naasten. Wel was er natuurlijk de mogelijkheid tot het claimen van smartengeld. De afwijzing van een vergoeding in geval van affectieschade werd steeds vaker onbegrepen en er werden kleine veranderingen doorgevoerd in de wet. Sinds 1 januari 2019 is deze wetgeving verder veranderd. De naasten die sinds 1 januari 2019 recht hebben op een vergoeding van affectieschade zijn:
- De echtgenoot/echtgenote, partner of levensgezel van het slachtoffer;
- De ouder(s);
- De kinderen;
- Degene met wie het slachtoffer in gezinsverband woonde en waarvoor het slachtoffer de zorg had;
- Andere personen die zeer nauwe en persoonlijke relaties hebben met het slachtoffer (bijvoorbeeld broers of zussen)

Gratis hulp en advies
U kunt gratis contact opnemen met ons voor gratis advies over uw letselschade, het claimen van een schadevergoeding en het inschakelen van een letselschade advocaat voor het behartigen van uw belangen. Wij beantwoorden graag uw vragen.
Onze helpdesk is maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 17:30 telefonisch bereikbaar.
Buiten openingstijden kunt u uw letselschade via ons contactformulier melden. Wij nemen dan binnen 1 werkdag contact met u op.
Hoe hoog is de vergoeding van affectieschade?
De regelgeving rondom affectieschade is relatief nieuw. Bekijk hieronder de belangrijkste regels en regelingen om te oriënteren of ook u recht heeft op een vergoeding van affectieschade.
- De nieuwe regeling heeft geen terugwerkende kracht. De vergoeding van affectieschade geldt alleen als het ongeluk na 1 januari 2019 heeft plaatsgevonden.
- De bedragen die geclaimd kunnen worden liggen tussen de € 12.500 en € 20.000.
- De belangen van het slachtoffer zelf gaan altijd voor. De vergoeding van affectieschade zal in geen geval invloed hebben op de hoogte van de schadevergoeding die het slachtoffer ontvangt.
- Affectieschade is niet hetzelfde als shockschade.
Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een vergoeding van affectieschade? Neem dan telefonisch of via het onderstaand contactformulier contact met ons op voor gratis advies.




Gratis hulp bij letselschade claimen?
Wij beantwoorden graag uw vragen over letselschade, het claimen van een letselschadevergoeding of het inschakelen van een letselschadebureau. U ontvangt binnen 1 werkdag een reactie.
Heeft u een vraag, of wilt u graag persoonlijk uw situatie bespreken? U kunt altijd bellen met onze specialisten van Letselschade.
Bel gratis 0880 112 129
Whatsapp ons: 06-159 559 48
U kunt ons bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 8.30 en 17.30 uur