Dé rechtshulp en startpagina bij letselschade

Claim uwLetselschade Bel Gratis0800 - 0112

Europese Commissie: ‘Halveer aantal verkeersslachtoffers in 2030’ 5/5 (1)

In 2030 moet het aantal verkeersslachtoffers in de EU zijn gehalveerd. Dat is de nieuwe verkeersveiligheiddoelstelling die de Europese Commissie heeft gesteld.

Jaarlijks zijn er in de EU ongeveer 25.000 dodelijke verkeersslachtoffers te betreuren. Dat aantal kan en moet worden gehalveerd vindt de Europese Commissie (EC). Dat heeft de EC recent bepaald in de verkeersveiligheiddoelstelling voor 2030. Om die doelstelling te bereiken, zet de Europese Commissie in op de volgende 3 maatregelen:

Maatregel 1. Nieuwe veiligheidseisen aan voertuigen

Er komen nieuwe voertuigeisen. Dit zal een update zijn van de eisen uit 2009. Volgens de eisen moeten nieuwe auto’s verplicht zijn uitgerust met:

  • rijtaakondersteunende systemen;
  • veiligheidssystemen, zoals de Intelligente Assistentie (ISA) of een automatisch noodremsysteem (Automated Emergency Braking of AEB).

Ook zijn er verscherpte botsveiligheidseisen voor nieuwe auto’s. Van de nieuwe voertuigeisen wordt verwacht dat dit in 2032 meer dan 2.000 doden in de EU per jaar kan besparen.


Maatregel 2. Aanpak veiligheidsstandaarden weginfrastructuur

Verder zullen de veiligheidsstandaarden voor het hoofdwegennet worden herzien. Dit zou in 2030 meer dan 3.000 verkeersdoden kunnen voorkomen, verwacht de Europese Commissie.

Leestip!
Infrastructurele maatregelen leveren winst op voor de verkeersveiligheid


Maatregel 3. Strategisch plan voor zelfrijdende auto’s

EU, lidstaten en de voertuigindustrie moeten gaan samenwerken om de zelfrijdende auto’s een veilige plek in het verkeer te geven. Denk aan regelgeving rond zelfrijdende auto’s en een netwerk van wegen en telecom die deze voertuigen moeten ondersteunen. Ook zullen verschillende ethische vragen beantwoord moeten worden, zoals hoe zelfrijdende auto’s zich moeten ‘gedragen’ als een ongeval niet (meer) te vermijden is.

Leestip!
5 manieren om de verkeersveiligheid aan te pakken

Bron: SWOV.nl

Letselschade door (fiets)ongeval?
Bel gratis onze helpdesk op 0800–0112. Wij zijn maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 17:30 telefonisch bereikbaar. Wij beantwoorden vrijblijvend uw vragen over uw (fiets)ongeval, het claimen van een schadevergoeding en het inschakelen van juridische hulp. Buiten openingstijden kan u uw (fiets)ongeval melden via het contactformulier. Wij nemen dan binnen 1 werkdag contact met u op.

 

Hoe nuttig is deze pagina?

Dé rechtshulp en startpagina bij letselschade

GratisDirect hulp Bel Gratis0800 - 0112
Meer artikelen in deze categorie