De beste letselschade advocaat

Wij claimen 100% waar u recht op heeft.

Letselschade advocaat nodig?

Wanneer u een schadevergoeding wilt claimen voor de schade die door een ander is aangericht, dan wilt u uiteraard de beste letselschade advocaat van Nederland inschakelen. U wilt tenslotte de beste rechtsbijstand, zodat u de maximale schadevergoeding krijgt die recht doet aan uw situatie.

Er zal verder gekeken moeten worden welke specialisatie voor uw zaak gevraagd wordt. Gaat het bijvoorbeeld om een verkeersongeval, een ongeval onder werktijd of misschien een dier dat de schade heeft aangericht.

De eerste vraag die na uw ongeval beantwoord moet worden is of er aansprakelijke partij aangewezen kan worden. In veel gevallen is het al vrij snel duidelijk wie aansprakelijk is voor de letselschade die u heeft.

Onze specialisten werken dagelijks aan (complexe) letselschadezaken en kunnen u al snel vertellen of u in aanmerking komt voor een schadevergoeding. Laat u terugbellen door een jurist of neem contact op via het contactformulier op onze website.

logo-nationaal-keurmerk-letselschade-png_-375×128

Aangesloten bij het Nationaal Keurmerk Letselschade

Alle belangenbehartigers en letselschadeprofessionals van LetselSchade.nl zijn aangesloten bij het letselschade keurmerk

Ontvang een rechtvaardige schadevergoeding

Onze beste letselschadespecialisten zorgen ervoor dat u altijd de hoogst haalbare schadevergoeding krijgt.

Gratis hulp en advies

Onze hulp is voor u gratis, de tegenpartij betaalt de juridische bijstand

Altijd bij u in de buurt

Een landelijk netwerk van specialisten en juristen. Wij werken alleen voor slachtoffers.

Mijn ongeval met letselschade

letselschade-meld-nu-bedrijfsongeval
letselschade-meld-nu-verkeersongeval
letselschade-meld-nu-dier-en-letsel
letselschade-meld-nu-direct-contact

Inschakelen letselschade advocaat

Na een ongeval komt er vaak veel op je af. Het is daarom verstandig om een letselschade advocaat of jurist in te schakelen die jouw belangen behartigt. In Nederland heb je ook recht op rechtshulp als je slachtoffer bent van een ongeval met letselschade tot geval. De specialist die je bij ons inschakelt geeft advies, berekent je letselschadevergoeding en regelt voorschotbetalingen als je al kosten hebt gemaakt.

Indien nodig kan een letselschade advocaat jouw zaak ook voorleggen aan een rechter. Vaak is dit niet nodig en kunnen onze letselschade-experts en juristen de letselschadevergoeding regelen met de aansprakelijke verzekeringsmaatschappij zonder tussenkomst van een rechter.

In beginsel werken wij met een letselschadejurist die die kosteloos voor jou aan de slag gaat. In 95% van alle zaken regelen wij de rechtvaardige schadevergoeding onderling met de aansprakelijke verzekeringsmaatschappij. Mocht het nodig zijn, dan schakelen wij een letselschadeadvocaat uit ons netwerk in.

Neem contact op met de letselschadespecialisten en hoor direct of wij kosteloos kunnen helpen bij het regelen van jouw letselschade.

letselschade specialist Tores

Meld eenvoudig uw letselschade

We kunnen u binnen 1 minuut vertellen of u mogelijk recht hebt op een letselschadevergoeding. Wij geven u gratis advies en helpen u bij het verkrijgen van een rechtvaardige vergoeding voor het opgelopen letsel.

letselschade-85

Wat doet een letselschade advocaat?

Een letselschade advocaat behartigt jouw belangen bij het claimen van een letselschadevergoeding. Net zoals onze juristen dat doen. De letselschade specialist inventariseert je letsel, bekijkt de aansprakelijkheidstelling, stelt de letselschade claim op en ontzorgt jou gedurende de afwikkeling van het schaderegelingsproces. Het is belangrijk dat je zoveel mogelijk zaken over je letselschade documenteert. Bewaar bijvoorbeeld bonnen, afschriften en betaalwijzen, zodat je deze als bewijs van de gemaakte kosten kan toevoegen aan je letselschadeclaim.

Wat doet een letselschade advocaat?

 • Verzamelen bewijsmateriaal
 • Aansprakelijk stellen van de schuldige
 • Voorschot op schadeclaim bepalen
 • Definitieve claim vervaardigen
 • Afronden letselschadezaak

In beginsel werken onze letselschadejuristen aan de zaak die wij in behandeling nemen. Mochten we er onverhoopt niet uitkomen met de aansprakelijke wederpartij? Dan schromen wij niet om de in ons netwerk gevestigde letselschadeadvocaten in te schakelen en zullen we de letselschadevergoeding via de rechter proberen af te dwingen.

De beste letselschade advocaat?

Wanneer je een schadevergoeding wil claimen voor jouw opgelopen letselschade door schuld van een ander, dan wil je uiteraard de beste letselschade advocaat van Nederland inschakelen. Je wilt tenslotte de beste rechtsbijstand, zodat je de maximale schadevergoeding krijgt die recht doet aan jouw letselschade.

We kunnen helaas niet aangeven wie de beste letselschade advocaat van Nederland is. Dat komt omdat ieder ongeval, de impact van het letsel op het persoonlijke leven en het revalidatietraject wat volgt anders is.

Ook zal er gekeken moeten worden welke specialisatie voor jouw zaak gevraagd wordt. Gaat het bijvoorbeeld om een verkeersongeval, een arbeidsongeval of misschien is een andermans (huis)dier dat de schade heeft aangericht. Wél geven we je graag informatie en advies over het selecteren van een goede letselschade specialist welke past op jouw letselschadezaak.

Smartengeld claimen

Ook een smartengeldvergoeding is een schadepost die je vergoed kunt krijgen bij een auto ongeluk. Je hebt na het auto ongeluk immers emotionele schade opgelopen, pijn geleden en verdriet gehad. Of misschien durf je nu wel niet meer te rijden en heb je hier therapie voor nodig. De hoogte van het smartengeld die je vergoed krijgt, is lastig te voorspellen. Letselschade specialisten gebruiken hiervoor de ANWB Smartengeldgids, waarin eerder uitgekeerde vergoedingen staan van diverse zaken. De hoogte van het smartengeld is onder andere afhankelijk van:

 • Het type letsel;
 • Tijdsduur van het herstel;
 • Hoeveelheid geleden pijn (houd hiervoor een logboek bij!);
 • Blijvend letsel of littekens;
 • Mate van arbeidsongeschiktheid en het leed dat hierbij komt kijken;
 • Je leeftijd (i.v.m. duur van blijvende klachten).

Veelgestelde vragen over letselschade

Hoe lang duurt een letselschadezaak?

Hoe lang een letselschadezaak duurt is afhankelijk van de omstandigheden. Hoe complexer een zaak is, hoe langer een letselschadezaak duurt. Wanneer een letselschadeslachtoffer ernstig letsel heeft opgelopen en een lang behandeltraject moet ondergaan, dan zal een letselschadezaak logischerwijs ook langer duren dan een zaak waarbij het letsel bestaat uit een aantal schaafwonden en kneuzingen.

Hoe lang een letselschadezaak duurt is verder ook afhankelijk van de vraag of de aansprakelijkheid wordt erkend, hoe snel de partijen over en weer op elkaar reageren en of een regeling wordt bereikt waar het slachtoffer tevreden mee is. Onze letselschadejuristen zorgen voor een voortvarende start van de letselschadezaak, neem vrijblijvend contact op.

Smartengeld na ongeval met letselschade, waar heeft u recht op?

Als u schade hebt opgelopen door de schuld van een ander kunt u altijd de tegenpartij aansprakelijk stellen voor de geleden materiële en immateriële schade. De immateriële schadevergoeding wordt smartengeld genoemd. U ontvangt dan een vergoeding voor de pijn, leed en gederfde levensvreugde die u heeft geleden als gevolg van uw letsel.

Neem contact op met onze letselschadejuristen en zij helpen u bij het aansprakelijk stellen van de tegenpartij en het realiseren van uw smartengeld vergoeding.

In welk stadium kan ik het beste een belangenbehartiger inschakelen?

U kunt het beste zo spoedig mogelijk een belangenbehartiger inschakelen. De belangenbehartiger stelt namelijk direct vast of de tegenpartij aansprakelijk is. Mocht de belangenbehartiger vragen om meer bewijs te vergaren om de aansprakelijkheid van de wederpartij te kunnen bewijzen, dan is dat in een vroeg stadium nog mogelijk.

Als er enige tijd is verstreken na het ongeval dan is het krijgen van bewijs vaak niet eenvoudig en bovendien kan het zijn dat uw vordering dan verjaart. Op grond van de WAM heeft u namelijk drie jaar de tijd om schadevergoeding te claimen via de WAM-verzekering. Vraag onze experts naar de mogelijkheden voor een schadevergoeding van de geleden letselschade.

Kunt u een schadevergoeding eisen als beide partijen schuldig zijn?

In de meeste gevallen is het direct duidelijk welke partij de verkeersregels heeft overtreden. Maar het kan ook zijn dat beide partijen een verkeersfout hebben begaan, waardoor beide partijen aansprakelijk zijn voor de ontstane letselschade. We spreken dan van een gedeelde aansprakelijkheid.

Ook bij een gedeelde aansprakelijkheid heeft u recht op een schadevergoeding, maar dan wordt slechts een gedeelte van uw schade vergoed. Bij het berekenen van de hoogte van uw schadevergoeding wordt gekeken naar de ernst van de gemaakte verkeersovertreding en de aard en ernst van het letsel. Naar aanleiding daarvan wordt een schuldverdeling opgemaakt. Het kan zijn dat elke partij voor de helft aansprakelijk is, maar het kan ook zijn dat een van de partijen voor 75% aansprakelijk is en de andere partij voor 25%. Dit is geheel afhankelijk van de omstandigheden van het geval.

Wat doet een letselschade advocaat?

Een letselschade advocaat behartigt uw belangen bij het claimen van een letselschadevergoeding. De letselschade advocaat inventariseert uw letsel, bekijkt de aansprakelijkstelling, stelt de letselschadeclaim op en ontzorgt u gedurende de afwikkeling van het schaderegelingsproces. Het is belangrijk dat u zoveel mogelijk zaken over uw letselschade documenteert. Bewaar bijvoorbeeld bonnen, afschriften en betaalwijzen, zodat u deze als bewijs van de gemaakte kosten kan toevoegen aan uw letselschadeclaim.

Een letselschade advocaat kan u op diverse gebieden bijstaan, zoals:

 • het aansprakelijk stellen van uw tegenpartij;
 • het inventariseren van uw letselschade;
 • het onderbouwen van uw letselschadevergoeding;
 • het claimen van letselschadevergoeding;
 • het volledig verzorgen van het schaderegelingsproces inclusief afwikkeling;
 • het verzorgen van de communicatie met de tegenpartij en de verzekeringmaatschappij.

Kan ik gebruikmaken van een letselschade advocaat?

In Nederland is bij wet geregeld dat wanneer u letselschade hebt opgelopen door de schuld van een ander, de aansprakelijke partij niet alleen uw materiële en immateriële schade moet vergoeden, maar ook de kosten vergoedt voor de rechtshulp.

Letselschade.nl heeft letselschadespecialisten in heel Nederland die u kunnen helpen met het claimen van uw letselschade.

Meld uw letselschade en krijg hulp van een letselschade advocaat!

Neem contact op met Letselschade.nl via telefoon of vul direct het formulier in om de schade te verhalen op de aansprakelijke tegenpartij.

Wie betaalt een letselschade advocaat?

Zowel de kosten voor het verlenen van juridische bijstand door een letselschade advocaat of een letselschadejurist wordt betaald door de aansprakelijke wederpartij. Zij zijn op grond van artikel 6:96 van het Burgerlijk Wetboek gehouden om de kosten voor juridische bijstand te betalen. Het verschil is dat sommige letselschade advocaten vaak een bepaald percentage vragen van de schadevergoeding. Onze letselschadejuristen gaan daarentegen geheel kosteloos voor u aan de slag, vraag hier om gratis advies. Wij sturen u geen factuur en wij houden ook geen percentage in van de uitgekeerde schadevergoeding.

Bel mij terug!

   

  Mijn letsel is ontstaan door *
   

  Degene die schuld heeft is *
   

  Contact

  U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17.15 uur. Buiten deze tijden kunt u het contactformulier invullen of via WhatsApp uw casus aanmelden.

  Tijdens kantooruren binnen een uur een reactie, u heeft direct duidelijkheid. Buiten kantooruren, in het weekend of rondom feestdagen, is dit direct de volgende werkdag. 

   Persoonlijke gegevens

   Wat is er gebeurd?

   Je selecteerde 'Medische fout'. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

   1. Heb je al een klacht ingediend bij de klachtencommissie van de desbetreffende zorginstelling? Ja/nee
   2. Is die klacht gegrond verklaard? Ja/nee
   3. Is de medische fout minder dan 5 jaar geleden gemaakt? Ja/nee
   4. Ben je bereid om een medisch haalbaarheidsonderzoek uit te laten voeren? Ja/nee
   Alle vragen met JA beantwoord

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

   Helaas kunnen wij je niet helpen omdat we geen gegronde klacht hebben. Je aanvraag zal dan ook niet in behandeling worden genomen.

   Je selecteerde 'geweld’. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

   1. Is het letsel ontstaan door een geweldsincident tijdens werktijd? Ja/nee
   2. Valt het incident te wijten aan de werkgever? (optioneel) Ja/nee
   3. Kun je het ongeval aantonen? (optioneel) Ja/nee
   Alle vragen met JA beantwoord

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

   Helaas kunnen wij je niet helpen. Wij verwijzen je in dit geval graag door naar het Schadefonds voor Geweldsmisdrijven.

   Je hebt aangegeven psychisch letsel te hebben opgelopen als gevolg van een ongeval. De volgende vraag is daarvoor van belang:

   1. Heb je naast psychisch letsel, ook lichamelijk letsel opgelopen? Ja/nee
   Jouw antwoord is JA

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   Jouw antwoord is NEE

   Helaas kunnen wij je niet helpen, omdat wij niet gespecialiseerd zijn in het behandelen van enkel psychisch letsel. Jouw aanvraag wordt dan ook niet in behandeling genomen.

   Call Now Button