Schadevergoeding bij ernstig ongeval

Vind hier juridische hulp bij letselschade

Wanneer heeft u recht op schadevergoeding na een ernstig ongeval? Als u letselschade heeft opgelopen waarbij iemand anders aansprakelijk is, dan heeft u in veel gevallen recht op letselschadevergoeding.

logo-nationaal-keurmerk-letselschade-png_-375Ɨ128

Aangesloten bij het Nationaal Keurmerk Letselschade

Alle belangenbehartigers en letselschadeprofessionals van LetselSchade.nl zijn aangesloten bij het letselschade keurmerk

Ontvang een rechtvaardige schadevergoeding

Onze beste letselschadespecialisten zorgen ervoor dat u altijd de hoogst haalbare schadevergoeding krijgt.

Gratis hulp en advies

Onze hulp is voor u gratis, de tegenpartij betaalt de juridische bijstand

Altijd bij u in de buurt

Een landelijk netwerk van specialisten en juristen. Wij werken alleen voor slachtoffers.

Mijn ongeval met letselschade

letselschade-meld-nu-bedrijfsongeval
letselschade-meld-nu-verkeersongeval
letselschade-meld-nu-dier-en-letsel
letselschade-meld-nu-direct-contact

Welke schadevergoedingen zijn er na een ernstig ongeval?

Als u letsel heeft opgelopen bij een ernstig ongeval, en dat is de schuld van iemand anders, dan heeft u kans om letselschadevergoeding te claimen. Er zijn verschillende soorten schadevergoeding:

  • Morele schadevergoeding oftewel smartengeld. Smartengeld is een vergoeding van immateriĆ«le schade ā€“ schade waaraan je geen prijskaartje kunt hangen. Denk bijvoorbeeld aan pijn, gederfde levensvreugde (u voelt zich niet meer zo happy als vĆ³Ć³r het ongeluk) en leed.

Dat kan komen doordat u bang bent geworden om deel te nemen aan het verkeer. Of misschien heeft u door het ongeluk littekens opgelopen die u steeds opnieuw aan het ongeluk herinneren. Omdat er aan deze vormen van schade geen prijskaartje hangt, is het niet eenvoudig om de hoogte van smartengeld te berekenen. Onze specialisten adviseren u graag over de juridische mogelijkheden.

  • Vergoeding voor lichamelijke schade na het ongeval

Ook voor lichamelijke schade kunt u een letselschadevergoeding claimen. Bij lichamelijke schade kunt u denken aan een gebroken arm of been. Maar ook aan whiplash, brandwonden, gehoor- en oogschade en schade aan uw gebit. U kunt een ernstig ongeval krijgen in het verkeer, maar ook op uw werk of door andermans dier.

  • MateriĆ«le schade na een ongeval

Naast psychische en lichamelijke schade kan het ook gebeuren dat u door het ongeval materiƫle schade hebt. Hierbij gaat het om schade aan uw spullen. Bijvoorbeeld uw fiets of scooter. Of uw mobiele telefoon, laptop en kleding.

Krijg ik een schadevergoeding na een auto-ongeval?

Letselschade door een verkeersongeval ontstaat meestal door een aanrijding. Tussen voertuigen, of tussen personen. Bij letselschade na een aanrijding, waarbij iemand anders aansprakelijk is, heeft u in veel gevallen recht op letselschadevergoeding.

Schadevergoeding na een dodelijk ongeval

Op 1 januari 2019 is de Wet Affectieschade in werking getreden. Deze wet bepaalt dat naasten van slachtoffers een schadevergoeding kunnen krijgen als het slachtoffer overleden is of blijvend ernstig letsel heeft. Hierbij geldt dat er een aansprakelijke wederpartij moet zijn. Vergoeding van affectieschade is een vorm van smartengeld, maar dan voor naasten van slachtoffers.

review-letselschade-specialist-letselschade-32

Mr. Veronique Evers is Senior Letselschadejurist bij LetselSchade.nl

Zij gingen u voor…

Wat is de hoogte van mijn schadevergoeding na een ongeval?

Bijna al onze cliƫnten stellen ons deze vraag: hoeveel letselschadevergoeding krijg ik? De hoogte van een letselschadevergoeding berekenen is werk voor specialisten. De experts van Letselschade.nl doen dit dagelijks. Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, omdat de hoogte van de schadevergoeding afhangt van uw specifieke situatie.

Moet ik belasting betalen over mijn schadevergoeding bij een ongeval?

Wanneer u schadevergoeding krijgt na een ongeval, hoeft u dit niet aan te geven als belastbaar inkomen. Dat komt doordat de Belastingdienst schadevergoeding niet als loon ziet. U hoeft uw schadevergoeding niet in box 1 (inkomen uit werk en woning) op te nemen. Misschien heeft de schadevergoeding wel invloed op het belastbaar inkomen in box 3 (inkomen uit sparen en beleggen). We hebben een pagina speciaal over letselschade en belasting.

letselschadespecialist van letselschade.nl

Meld eenvoudig uw letselschade

We kunnen u binnen 1 minuut vertellen of u mogelijk recht hebt op een letselschadevergoeding. Wij geven u gratis advies en helpen u bij het verkrijgen van een rechtvaardige vergoeding voor het opgelopen letsel.

Heeft u hulp nodig bij uw schadevergoeding na een ongeval?

Heeft u hulp nodig bij het aanvragen, claimen of eisen van een schadevergoeding na een ernstig ongeluk? Onze experts helpen u graag zo snel mogelijk met een persoonlijk advies.

Veelgestelde vragen

Staat uw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op.

Bel mij terug!

    Ā 

    Mijn letsel is ontstaan door *
    Ā 

    Degene die schuld heeft is *
    Ā 

    Contact

    U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17.15 uur. Buiten deze tijden kunt u het contactformulier invullen of de chatbot gebruiken om uw casus aan te melden.

    Tijdens openingstijden binnen een uur een reactie, u heeft direct duidelijkheid. Buiten kantooruren, in het weekend of rondom feestdagen, is dit direct de volgende werkdag.Ā 

      Persoonlijke gegevens

      Wat is er gebeurd?

      Je selecteerde 'Medische fout'. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

      1. Heb je al een klacht ingediend bij de klachtencommissie van de desbetreffende zorginstelling? Ja/nee

      2. Is die klacht gegrond verklaard? Ja/nee

      3. Is de medische fout minder dan 5 jaar geleden gemaakt? Ja/nee

      4. Ben je bereid om een medisch haalbaarheidsonderzoek uit te laten voeren? Ja/nee

      Alle vragen met JA beantwoord

      Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. EĆ©n van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

      1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

      Helaas kunnen wij je niet helpen omdat we geen gegronde klacht hebben. Je aanvraag zal dan ook niet in behandeling worden genomen.

      Je selecteerde 'geweldā€™. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

      1. Is het letsel ontstaan door een geweldsincident tijdens werktijd? Ja/nee

      2. Valt het incident te wijten aan de werkgever? (optioneel) Ja/nee

      3. Kun je het ongeval aantonen? (optioneel) Ja/nee

      Alle vragen met JA beantwoord

      Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. EĆ©n van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

      1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

      Helaas kunnen wij je niet helpen. Wij verwijzen je in dit geval graag door naar het Schadefonds voor Geweldsmisdrijven.

      Je hebt aangegeven psychisch letsel te hebben opgelopen als gevolg van een ongeval. De volgende vraag is daarvoor van belang:

      1. Heb je naast psychisch letsel, ook lichamelijk letsel opgelopen? Ja/nee

      Jouw antwoord is JA

      Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. EĆ©n van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

      Jouw antwoord is NEE

      Helaas kunnen wij je niet helpen, omdat wij niet gespecialiseerd zijn in het behandelen van enkel psychisch letsel. Jouw aanvraag wordt dan ook niet in behandeling genomen.

      Call Now Button