Veel ongevallen met scootmobielen; groot risico op ernstig letsel

Wat is het gevaarlijkste vervoermiddel in het Nederlandse verkeer? Het antwoord zal u misschien verbazen: de scootmobiel. Hiermee gebeuren namelijk veel meer ongelukken dan met andere vervoersmiddelen, zoals een auto of een scooter. Dat blijkt uit recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Scootmobielgebruikers lopen een groot risico op een ongeluk met ernstige letselschade.

Het melden van een bedrijfsongeval

Jaarlijks raken er een groot aantal werknemers gewond door ongevallen. Een werkgever heeft richting zijn werknemers op grond van de wet een zorgplicht. Hij moet dan ook alle nodige maatregelen nemen om de veiligheid van zijn werknemers te garanderen en risico’s te beperken. Lees er meer over.

8 tips om ongevallen te voorkomen

Elk jaar lopen honderden werknemers letselschade op door werken op hoogte. Tien tot dertig mensen (in de bouw) moeten hun val met de dood bekopen. Werkgevers riskeren een forse boete als hun mensen niet veilig werken. Hier leest u 8 tips om letselschade te voorkomen.

Letselschade door een dier | Blog

Vandaag is het Dierendag! Hét moment waarop veel baasjes hun trouwe viervoeter extra verwennen. Helaas kan het ook gebeuren dat u wordt gebeten door een hond of lelijk ten val komt bij het paardrijden en hierdoor letsel oploopt. In veel gevallen heeft u dan recht hebt op een vergoeding voor de schade, wist u dat?