Verzekeraar vergoedt mijn letselschade niet, wat nu?

Gepost 02-11-2023, Redactie letselschade.nl

Deze hulpvraag komen we bij letselschade.nl uiteraard vaak tegen. Als u het slachtoffer bent geworden van een verkeersongeval, veroorzaakt door iemand anders, dan gaat u er wellicht vanuit dat de aansprakelijke verzekeraar onmiddellijk al uw schade vergoedt. Dat is helaas lang niet altijd het geval.

Verzekeraars doen er alles aan om zo weinig mogelijk te hoeven betalen en weten precies welke methoden ze daarvoor kunnen gebruiken. We hebben de meest gebruikte methoden in dit artikel op een rij gezet. Herkent u uw zaak hierin en zoekt u een oplossing? Neem dan contact op met de specialisten van letselschade.

‘Onze verzekerde treft geen blaam’

Een veelgebruikt argument van verzekeraars is het ontkennen van aansprakelijkheid bij een aanrijding. De verzekeraar stelt dan dat de eigen verzekerde niet schuldig is aan de aanrijding en dat uw schade daarom niet wordt vergoed. De verzekeraar weet dat u als eisende partij moet bewijzen dat de wederpartij wel degelijk de schuldige is, en wacht uw verdere acties rustig af.

‘Het ongeval is uw eigen schuld’

De verzekeraar kan zich ook op het standpunt stellen dat u (deels) zelf de veroorzaker van het ongeluk bent, en daarom geen recht heeft op een schadevergoeding voor uw letselschade. Dit standpunt zal de verzekeraar innemen als er aanwijzingen zijn dat u te hard of onvoorzichtig reed, niet goed hebt opgelet of voorrang had moeten verlenen. Het is dan aan u om met tegenbewijs te komen.

‘De geclaimde schade is veel te hoog’

Wanneer de verzekeraar bang is dat de kosten van letselschade te veel zullen oplopen, zullen ze u op uw wettelijke schadebeperkingsplicht wijzen. In de wet staat dat u uw schade zoveel mogelijk moet proberen te beperken. Door hierop te hameren hoopt de verzekeraar dat u afziet van het claimen van (een deel van) uw schade. Het is aan u om de geclaimde schade zo goed mogelijk te onderbouwen. 

Letselschade? Meld het direct!

Is er sprake van letsel na een verkeersongeluk of een bedrijfsongeval? Wilt u de schade verhalen? Onze letselschadejuristen helpen kosteloos bij het claimen van uw schadevergoeding!

‘Uw letsel is niet veroorzaakt door het ongeval’

Het is aan u om te bewijzen dat uw letselschade door het ongeval is ontstaan. Verzekeraars proberen hierover vaak twijfel te zaaien, door te stellen dat uw klachten al voor het ongeval aanwezig waren, of ook zonder het ongeluk zouden zijn ontstaan.

Ook horen we van verzekeraars vaak het argument dat er ‘geen objectiveerbaar letsel’ is, wat eveneens betekent dat ze u geen schadevergoeding hoeven uit te keren. Het is aan u om het causaal verband tussen het ongeval en uw schade aan te tonen. 

Ontmoedigen als bewuste strategie

De verzekeraar kan u vele dagen, weken, zelfs maanden laten wachten op een reactie. Soms is dit zelfs een bewuste strategie om u te ontmoedigen de zaak door te zetten. Want door de lange duur van de schaderegeling kan u ernstig in de problemen komen, waardoor het voor u verleidelijk is om voor een lager bedrag een schikking te treffen. Daar hoopt de verzekeraar op.

Wij helpen bij letselschade

Gelukkig staan de experts van letselschade.nl klaar om u te helpen. Zij nemen u alles rond het verhalen van uw letselschade uit handen en zorgen ervoor dat de verzekeraar uw volledige schade vergoedt.

Heeft u behoefte aan hulp bij uw letselschadezaak?

Neem dan vandaag nog contact met ons op.

Wij helpen u verder.

Vragen naar aanleiding van een ongeval? Neem telefonisch contact op of laat een bericht achter. Onze letselschade jurist vertelt direct waar u aan toe bent.

    Contact

    U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17.15 uur. Buiten deze tijden kunt u het contactformulier invullen of de chatbot gebruiken om uw casus aan te melden.

    Tijdens openingstijden binnen een uur een reactie, u heeft direct duidelijkheid. Buiten kantooruren, in het weekend of rondom feestdagen, is dit direct de volgende werkdag. 

      Persoonlijke gegevens

      Wat is er gebeurd?

      Je selecteerde 'Medische fout'. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

      1. Heb je al een klacht ingediend bij de klachtencommissie van de desbetreffende zorginstelling? Ja/nee

      2. Is die klacht gegrond verklaard? Ja/nee

      3. Is de medische fout minder dan 5 jaar geleden gemaakt? Ja/nee

      4. Ben je bereid om een medisch haalbaarheidsonderzoek uit te laten voeren? Ja/nee

      Alle vragen met JA beantwoord

      Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

      1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

      Helaas kunnen wij je niet helpen omdat we geen gegronde klacht hebben. Je aanvraag zal dan ook niet in behandeling worden genomen.

      Je selecteerde 'geweld’. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

      1. Is het letsel ontstaan door een geweldsincident tijdens werktijd? Ja/nee

      2. Valt het incident te wijten aan de werkgever? (optioneel) Ja/nee

      3. Kun je het ongeval aantonen? (optioneel) Ja/nee

      Alle vragen met JA beantwoord

      Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

      1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

      Helaas kunnen wij je niet helpen. Wij verwijzen je in dit geval graag door naar het Schadefonds voor Geweldsmisdrijven.

      Je hebt aangegeven psychisch letsel te hebben opgelopen als gevolg van een ongeval. De volgende vraag is daarvoor van belang:

      1. Heb je naast psychisch letsel, ook lichamelijk letsel opgelopen? Ja/nee

      Jouw antwoord is JA

      Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

      Jouw antwoord is NEE

      Helaas kunnen wij je niet helpen, omdat wij niet gespecialiseerd zijn in het behandelen van enkel psychisch letsel. Jouw aanvraag wordt dan ook niet in behandeling genomen.

      Het causaal verband is bij het claimen van letselschade vaak een bron van discussieSociale zekerheid na een ongeval met letselschade Call Now Button