Letselschadebedragen

Voorbeelden van bedragen bij letselschade

Er zijn verschillende voorbeelden van letselschade bedragen te vinden, wij hebben er op deze pagina een aantal gebundeld. Deze bedragen zijn gebaseerd op het ernst van het letsel en het zijn voorbeelden waarbij slachtoffers bedragen voor letselschade hebben ontvangen.

Nu vraagt u zich misschien af hoeveel schade er wordt vergoed en wat de hoogte is van het geldbedrag van uw letselschade? Het bedrag waar u recht op heeft is afhankelijk van een groot aantal factoren. Denk daarbij aan de toedracht van het ongeval, duur van het herstel, de impact op het dagelijks functioneren en andere persoonlijke omstandigheden. Hoewel ieder letsel en schade op zichzelf staat, wilt u toch weten wat een reëel voorbeeld van een letselschade bedrag is waar u mogelijk recht op hebt, niet?

Ter illustratie zullen we een aantal praktijkvoorbeelden aanhalen waarin onze specialisten bijstand hebben verleend en er een schadevergoeding, inclusief smartengeld, is uitgekeerd aan het slachtoffer.

Wilt u liever telefonisch contact met een jurist? Laat u gegevens achter in het terugbelformulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om te inventariseren wat de juridische kansen zijn om uw letselschade te verhalen.

logo-nationaal-keurmerk-letselschade-png_-375×128

Aangesloten bij het Nationaal Keurmerk Letselschade

Alle belangenbehartigers en letselschadeprofessionals van LetselSchade.nl zijn aangesloten bij het letselschade keurmerk

Ontvang een rechtvaardige schadevergoeding

Onze beste letselschadespecialisten zorgen ervoor dat u altijd de hoogst haalbare schadevergoeding krijgt.

Gratis hulp en advies

Onze hulp is voor u gratis, de tegenpartij betaalt de juridische bijstand

Altijd bij u in de buurt

Een landelijk netwerk van specialisten en juristen. Wij werken alleen voor slachtoffers.

Zij gingen u voor...

Voorbeeld 1: Letsel door bedrijfsongeval
Uitgekeerd bedrag letselschade € 4.325

Cliënt is actief in de bouwsector en werkt onder andere met machines en zware materialen. Op een dag komt zijn rechterhand vast te zitten tussen het object en de houtsnijder. Hierbij loopt de medewerker ernstig letsel op, het topje van de ringvinger wordt geamputeerd en er zijn medische behandelingen noodzakelijk. Als gevolg van het bedrijfsongeval kan cliënt twee maanden niet werken en staat hij onder behandeling van een psycholoog.

Na het bestuderen van het ongeval blijkt dat de medewerker geen veiligheidshandschoenen droeg ten tijde van het ongeval. Is hier sprake van letsel door eigen schuld? Nee, onze jurist merkte terecht op dat het dragen van veiligheidshandschoenen weliswaar verplicht is, toch is het de werkgever die juridisch gezien aansprakelijk is voor het letsel van zijn medewerker. De werkgever is namelijk verplicht om toe te zien dat de veiligheidsvoorschriften worden nageleefd.

De jurist heeft uiteindelijk een bedrag van € 4.325 aan schadevergoeding geregeld. Daarnaast ontvangt de medewerker een financiële compensatie (smartengeld) voor de emotionele schade.

Voorbeeld 2: Letsel en schade door achterop-aanrijding
€ 88.750 betaald voor letselschade en psychische schade

In het tweede voorbeeld betreft het een ongeval in het verkeer. In haar auto wordt een vrouw frontaal van achteren aangereden door een medeweggebruiker en loopt hierbij ernstige botbreuken en whiplash letsel op. De ambitieuze zakenvrouw ondergaat diverse operaties, er volgt een lang en zwaar revalidatietraject en als gevolg van het auto-ongeluk loopt zij bonussen en promotiekansen mis. Na dertien maanden is de vrouw hersteld en keert zij terug in haar functie.

De jurist van LetselSchade.nl heeft de verzekeraar van de achterop-rijder aansprakelijk gesteld voor het ongeval en de schade die daaruit is voortgekomen. De medische kosten, noodzakelijke aanpassingen in het huis en de kosten van het revalidatietraject werden geclaimd. In eerste instantie wilde de verzekeraar geen aansprakelijkheid erkennen voor de bonussen en promotiekansen die het slachtoffer is misgelopen. Door aanvoer van bewijsstukken zoals loonstroken, arbeidscontracten en onafhankelijke getuigenverklaringen, ging de verzekeraar overstag en betaalde de vrouw een bedrag € 88.750 voor haar letselschade.

letselschade specialist Tores

Meld eenvoudig uw letselschade

We kunnen u binnen 1 minuut vertellen of u mogelijk recht hebt op een letselschadevergoeding. Wij geven u gratis advies en helpen u bij het verkrijgen van een rechtvaardige vergoeding voor het opgelopen letsel.

Voorbeeld 3: Letselschade door dier
Bedrag € 64.650 betaald aan slachtoffer

Ter illustratie bespreken we hier een zaak waarbij het slachtoffer letsel opliep door een trap van een paard. Op de manege was een ruiter bezig met een routinematige rit, toen het paard plotseling begon met steigeren. Het slachtoffer viel hierdoor van het paard en kreeg vervolgens een trap van de viervoeter waardoor zij meters verderop in de grintbak belandde. Naast whiplash, liep de vrouw botbreuken en inwendig letsel op.

In dit voorbeeld is de manege aansprakelijk en (gelukkig) ook verzekerd voor de plotselinge gedragingen van het paard. Als gevolg van een langdurige ziekenhuisopname, de vele operaties en de emotionele schade waar het slachtoffer mee moet leren leven, heeft de verzekeraar een bedrag van € 64.650 uitgekeerd voor de opgelopen letselschade.

Voorbeeld 4: Letsel bij fietsongeval
Betaald bedrag letselschade € 7800 aan slachtoffer

Er zijn veel voorbeelden te bedenken waarbij u als fietser letsel oploopt. Ter illustratie bespreken we hier de jongeman die op vrijdagavond ter hoogte van een drukke verkeersrotonde werd aangereden door een automobilist.

De fietser begaf zich op een voorrangsweg, maar werd niet opgemerkt door de doorgaans oplettende automobilist. Na het invullen van het schadeformulier en het inschakelen van een deskundige, is de verzekeraar bereidt om een letselschade bedrag van € 7800 uit te keren aan het slachtoffer.

Expert letselschade

Na een ongeval komen er veel zaken op u af waar u zich eigenlijk niet mee bezig wilt houden. Het laatste waar u op zit te wachten is om een discussie te voeren met de tegenpartij over de toedracht van het ongeval en het geldbedrag waar u recht op heeft. U doet er verstandig aan om een belangenbehartiger, zoals een letselschade jurist, in te schakelen die opkomt voor uw belangen. Deze specialist gaat voor u kosteloos aan de slag en ontzorgt u in het schaderegelingsproces.

Door contact op te nemen met ons kantoor hoort u direct of uw letselschade in aanmerking komt voor een schadevergoeding. Wij vertellen wat uw rechten zijn en geven een gefundeerd advies welke specialist mogelijk kan helpen bij het verhalen van de schade.

Veelgestelde vragen


 • Welke kosten komen voor vergoeding in aanmerking bij letselschade?

  Wanneer u letselschade hebt opgelopen als gevolg van een verkeersongeval, een bedrijfsongeval, een medische fout of een hondenbeet komen verschillende kosten voor vergoeding in aanmerking. Onze ervaren letselschadejuristen en NIVRE Register-Experts weten exact waar u recht op hebt en weten dan ook precies welke kosten voor vergoeding in aanmerking komen. De kosten die voor vergoeding in aanmerking komen noemen wij schadeposten. Bij schadeposten kunt u denken aan medische kosten, reiskosten, kosten voor huishoudelijke hulp, maar ook misgelopen inkomsten. Hoe groot of klein de schadeposten ook zijn, wij nemen alles mee in onze schadeberekening en dienen het in bij de aansprakelijke wederpartij. We houden daarbij niet alleen rekening met de gemaakte kosten, maar ook met de te verwachten kosten. Bel met ons intaketeam of vul het contactformulier in en krijg vrijblijvend advies over een letselschadevergoeding van uw schadeposten.


 • Waar heeft u recht op bij letselschade?

  U hebt recht op een schadevergoeding voor alle schade die u hebt geleden als gevolg van een ongeval. De schade kan zowel materieel als immaterieel zijn. Bij materiële schade moet u denken aan schade dat in geld uitgedrukt kan worden, zoals: kosten voor huishoudelijke hulp medische kosten verlies aan verdienvermogen kosten voor het aanpassen van de woning. Bij immateriële schade moet u denken aan schade dat niet uitgedrukt kan worden in geld, daarbij kunt u denken aan: Verminderde levensvreugde Verdriet Pijn Immateriële schade wordt ook wel smartengeld genoemd. Het smartengeld is een onderdeel van uw totale schadevergoeding bij letselschade. De juristen van Letselschade.nl zorgen ervoor dat alle schadecomponenten worden meegenomen bij het berekenen van de letselschadevergoeding zodat u krijgt waar u recht op hebt als u letselschade hebt opgelopen.


 • Wanneer krijgt u een voorschot bij letselschade?

  Als u letselschade hebt opgelopen door het toedoen van iemand anders, dan kan uw belangenbehartiger een voorschot vragen bij de verzekeraar. Een voorschot is een financiële ondersteuning voor de onkosten die u hebt gemaakt direct na het ongeval. Het uitkeren van een voorschot impliceert niet dat de verzekeraar de aansprakelijkheid erkent. Het wordt als tegemoetkoming gezien door de verzekeraar. Mocht de aansprakelijkheid uiteindelijk niet worden erkend, dan moeten de voorschotten terug worden betaald. Daarbij is het wel van belang om te melden dat een belangenbehartiger geen voorschot zal aanvragen, als hij er niet van overtuigd is dat de aansprakelijkheid erkend zal worden. Meer weten over voorschotten bij letselschade? Neem direct contact op met onze experts.


 • Hoe lang duurt een letselschadezaak?

  Hoe lang een letselschadezaak duurt is afhankelijk van tal van omstandigheden. Aangenomen wordt hoe complexer de zaak, des te langer een letselschadezaak kan duren. Wanneer het slachtoffer zeer ernstig letsel heeft opgelopen en deze schade verregaande consequenties heeft op het dagelijks functioneren, dan kan de zaak logischerwijs meer tijd in beslag nemen dan een zaak waarbij er enkel sprake is van matig letsel zoals blauwe plekken en schaafwonden. Daarnaast kunnen de persoonlijke vaardigheden en kwaliteiten van uw belangenbehartiger, maar ook die van de schadebehandelaar die optreedt namens de aansprakelijke verzekeringsmaatschappij, een rol spelen hoe snel een letselschadezaak wordt afgewikkeld.


 • Ik heb letselschade, wat nu?

  Heeft u letselschade opgelopen door een ongeval en wilt u weten welke stappen nodig zijn om een schadevergoeding te realiseren? Volg dan de onderstaande stappen. 1. Neem contact op met Letselschade.nl voor gratis advies. Wij beoordelen direct of u een zaak heeft. 2. Wanneer gewenst, helpt Letselschade.nl verder bij het inschakelen van een belangenbehartiger. 3. Ondertussen wordt er juridisch en medisch bewijs verzameld. 4. Uw belangenbehartiger stelt vast of de tegenpartij aansprakelijk is. 5. Uw belangenbehartiger stelt de tegenpartij aansprakelijk voor de opgelopen schade en vraagt een voorschot op uw letselschadevergoeding aan. 6. De tegenpartij moet de aansprakelijkheid (gedeeltelijk) erkennen. 7. Uw belangenbehartiger inventariseert de nog te lijden schade. 8. Uw belangenbehartiger en de tegenpartij stellen de medische eindtoestand vast. 9. De definitieve schade kan worden berekend. 10. In een vaststellingsovereenkomst wordt uw definitieve schade vastgelegd en de zaak afgewikkeld.


 • Hoeveel ontvang ik bij letselschade?

  Als u betrokken bent bij een ongeval en u hebt daarbij letsel opgelopen door toedoen van een ander, dan heeft u recht op een schadevergoeding. De uiteindelijke hoogte van de schadevergoeding hangt samen met tal van persoonlijke factoren en dat vraagt om een zorgvuldige aanpak van uw zaak. Op voorhand kunnen er geen keiharde bedragen worden gegarandeerd. Dat heeft ermee te maken dat een specialist eerst de zaak nauwkeurig moet bestuderen. Uw persoonlijke belangenbehartiger maakt vervolgens een exacte schadeberekening en dient de schadeclaim in bij de aansprakelijke wederpartij. Wij raden aan om te allen tijde een letselschadespecialist in te schakelen omdat hij of zij weet welke kosten voor vergoeding in aanmerking komen. De kosten voor het inschakelen van een letselschadejurist worden vergoed door de aansprakelijke partij. Wij kunnen u dan ook kosteloos bijstaan.


 • Hoe wordt whiplash letsel behandeld? wordt whiplash letsel behandeld?

  Een whiplash kan op twee manieren worden behandeld: - een multidisciplinaire aanpak waarbij het whiplash letsel vanuit meerdere disciplines bekeken en behandeld wordt; - een klacht specifieke aanpak waarbij de behandeling gericht is op het verhelpen van een specifieke klacht. De meeste slachtoffers met nekletsel herstellen binnen een jaar van deze kwetsuur. Toch kan het voorkomen dat uw nekklachten voor langere tijd aanhouden. Een letselschadeprofessional zal u kunnen vertellen of het whiplash letsel en de kosten van de behandelingen, in aanmerking komen voor een schadevergoeding van de aansprakelijke wederpartij.


 • Een naaste loopt letselschade op en ligt in ziekenhuis. Wat kan ik doen?

  Wanner uw vriend(in), kennis of familielid door toedoen van een ander letselschade oploopt en hierdoor in het ziekenhuis belandt, dan doet u er goed aan om zo snel mogelijk contact op te nemen met een belangenbehartiger. In veel gevallen heeft het slachtoffer recht op een schadevergoeding van de aansprakelijke partij die het ongeval heeft veroorzaakt. Onze juristen kunnen u direct vertellen wat de juridische mogelijkheden en eventuele vervolgstappen zijn. De kosten lopen na een verkeersongeval namelijk flink op. Wellicht loopt de naaste inkomsten mis, omdat hij of zij niet kan werken. Mocht het een kansrijke zaak zijn, dan zal de belangenbehartiger ook direct een voorschot aanvragen bij de aansprakelijke wederpartij om de eerste gemaakte kosten te dekken. Uw belangenbehartiger neemt de rompslomp uit handen, zodat vriend, vriendin en/of familielid zich volledig kan focussen op zijn of haar herstel.


 • Krijgt mijn kind volledige vergoeding van zijn/haar schade?

  Als uw kind jonger dan 14 jaar is en hij of zij raakt betrokken bij een verkeersongeval met een gemotoriseerd voertuig, dan wordt de schade altijd voor 100% vergoed. Dit is ook het geval als uw kind volledig schuld heeft aan het verkeersongeval. De regel geldt niet voor kinderen van 14 jaar of ouder. Als zij betrokken raken bij een verkeersongeval met een gemotoriseerd motorvoertuig, dan krijgen zij tenminste 50% van de schade vergoed. Dit wordt ook wel de 50%-regel genoemd. Fietsers/voetgangers worden gezien als een zwakkere verkeersdeelnemer, genieten extra juridische bescherm bij verkeersongevallen, waardoor zij minimaal 50% van de totale schade vergoed krijgen ongeacht de vraag wie de verkeersregels heeft overtreden.


 • Geldt de hoofdregel van 'wie eist, bewijst' ?

  Het slachtoffer zal in beginsel aannemelijk moeten maken en zo nodig bewijzen dat er een letselongeval heeft plaatsgevonden. Daarnaast moet het slachtoffer ook aannemelijk maken en zo nodig bewijzen dat er causaal verband bestaat tussen de gedraging van de wederpartij, het ontstaan van het letselongeval en de schade die hieruit is ontstaan. De bewijslast ligt in de eerste instantie dus bij het slachtoffer. Wie eist, bewijst.

Staat uw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op.

Bel mij terug!

   

  Mijn letsel is ontstaan door *
   

  Degene die schuld heeft is *
   

  Contact

  U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17.15 uur. Buiten deze tijden kunt u het contactformulier invullen of de chatbot gebruiken om uw casus aan te melden.

  Tijdens openingstijden binnen een uur een reactie, u heeft direct duidelijkheid. Buiten kantooruren, in het weekend of rondom feestdagen, is dit direct de volgende werkdag. 

   Persoonlijke gegevens

   Wat is er gebeurd?

   Je selecteerde 'Medische fout'. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

   1. Heb je al een klacht ingediend bij de klachtencommissie van de desbetreffende zorginstelling? Ja/nee

   2. Is die klacht gegrond verklaard? Ja/nee

   3. Is de medische fout minder dan 5 jaar geleden gemaakt? Ja/nee

   4. Ben je bereid om een medisch haalbaarheidsonderzoek uit te laten voeren? Ja/nee

   Alle vragen met JA beantwoord

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

   Helaas kunnen wij je niet helpen omdat we geen gegronde klacht hebben. Je aanvraag zal dan ook niet in behandeling worden genomen.

   Je selecteerde 'geweld’. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

   1. Is het letsel ontstaan door een geweldsincident tijdens werktijd? Ja/nee

   2. Valt het incident te wijten aan de werkgever? (optioneel) Ja/nee

   3. Kun je het ongeval aantonen? (optioneel) Ja/nee

   Alle vragen met JA beantwoord

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

   Helaas kunnen wij je niet helpen. Wij verwijzen je in dit geval graag door naar het Schadefonds voor Geweldsmisdrijven.

   Je hebt aangegeven psychisch letsel te hebben opgelopen als gevolg van een ongeval. De volgende vraag is daarvoor van belang:

   1. Heb je naast psychisch letsel, ook lichamelijk letsel opgelopen? Ja/nee

   Jouw antwoord is JA

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   Jouw antwoord is NEE

   Helaas kunnen wij je niet helpen, omdat wij niet gespecialiseerd zijn in het behandelen van enkel psychisch letsel. Jouw aanvraag wordt dan ook niet in behandeling genomen.

   Call Now Button