Scooterongeval met letselschade?

Wij claimen waar u recht op hebt!

Letselschade na een scooterongeluk

Bestuurders van scooters en brommers zijn ondanks het dragen van een helm extra kwetsbaar in het verkeer. Bij een scooterongeluk is er dan ook vaak (grote) letselschade. Het is daarom erg belangrijk om meteen de aansprakelijkheid van het scooterongeval vast te stellen.

Welke soorten schadevergoeding bij scooterongeluk?

Er zijn verschillende soorten schadevergoeding die je als slachtoffer kunt eisen. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Inschakelen van huishoudelijke hulp;
 • Inkomstenverlies;
  Reiskosten;
 • Medische kosten;
 • Smartengeld (morele schadevergoeding).

Om helder te krijgen welke schadevergoeding op jouw situatie van toepassing is, nemen we graag je scooterongeluk met je door. We kunnen dan ook direct je kansen vaststellen.

CTA – USP

Aangesloten bij het Nationaal Keurmerk Letselschade

Alle belangenbehartigers en letselschadeprofessionals van LetselSchade.nl zijn aangesloten bij het letselschade keurmerk

Ontvang een rechtvaardige schadevergoeding

Onze beste letselschadespecialisten zorgen ervoor dat u altijd de hoogst haalbare schadevergoeding krijgt.

Gratis hulp en advies

Onze hulp is voor u gratis, de tegenpartij betaalt de juridische bijstand

Altijd bij u in de buurt

Een landelijk netwerk van specialisten en juristen. Wij werken alleen voor slachtoffers.

Letselschade claimen in 4 stappen

1
letselschade-stap-01

Vertel uw verhaal

2
letselschade-stap-02

Wie is aansprakelijk?

3
letselschade-stap-03

Voorschot schadeclaim

4
letselschade_stap_4

Uitbetalen en afwikkelen

letselschade specialist Tores

Meld eenvoudig uw letselschade

We kunnen je binnen 1 minuut vertellen of je mogelijk recht hebt op een letselschadevergoeding. Wij geven je gratis advies en helpen bij het verkrijgen van een rechtvaardige vergoeding voor op het opgelopen letsel.

Aansprakelijkheid scooterongeluk

De eerste vraag die we moeten beantwoorden voordat we uw schadeclaim kunnen neerleggen bij de tegenpartij: wie is er aansprakelijk voor het scooterongeluk?

Dit hangt er allereerst vanaf wie van de partijen de verkeersregels heeft overtreden. Heeft een automobilist u als scooter bijvoorbeeld geen voorrang verleend, terwijl u die wel had? Dan is de tegenpartij aansprakelijk voor het ongeluk.

Het kan ook zo zijn dat beide partijen schuld hadden. Als de tegenpartij maar gedeeltelijk aansprakelijk is voor het scooterongeluk (bijvoorbeeld voor 50% of 75%), dan wordt maar een deel van uw opgelopen letselschade vergoed.

In alle gevallen maakt de letselschade specialist een nauwkeurige analyse van de situatie. Wij weten hoe we juridisch gezien het maximale voor u als slachtoffer kunnen bereiken.

Eenzijdig ongeluk met de scooter

Bent u de controle over het stuur van uw scooter kwijtgeraakt en heeft u daardoor zelf een ongeluk gehad, zonder tegenpartij? Letselschade die u op deze manier opgelopen heeft, kunt u claimen bij uw verzekeraar.

Hiervoor moet u wel een opzittendenverzekering (SVO) hebben afgesloten. Heeft u die? Dan kunt u eenzijdig letsel waar u zelf verantwoordelijk voor bent, verhalen. Dit geldt ook voor schade van een vriend of vriendin als u uw scooter aan hem of haar heeft uitgeleend.

Zo hadden we pas bij LetselSchade.nl zo’n letselongeval. De persoon had de scooter van een vriendin geleend, en kreeg toen een ongeluk. Gelukkig had de vriendin een opzittendenverzekering. De achter opzittende die letsel had kon de letselschade verhalen via ons. De bestuurster helaas dus niet, omdat ze zelf niet de eigenaar was van de scooter.

Letselschade vergoeding als achterop zittende?

Hebben jullie met de scooter van je vriend/vriendin een ongeluk gehad, terwijl u achterop zat? Heeft u daar letselschade bij opgelopen?

U kunt als opzittende altijd letselschade claimen, u bent dan namelijk een ‘schuldloze derde’. In deze positie kunt u bijna altijd één van de partijen aansprakelijk stellen voor uw schade. Het recht op een letselschade vergoeding geldt als inzittende altijd, ongeacht of de bestuurder een inzittendenverzekering had toen het ongeluk plaatsvond.

Daar kunt u namelijk vrij weinig aan doen. U krijgt in dit geval ook snel uw geld, omdat het voor uw schadevergoeding niet uitmaakt wie er nu uiteindelijk aansprakelijk is.

Heb ik bij een scooterongeluk recht op smartengeld?

Heb ik bij een scooterongeluk recht op smartengeld?

U heeft bij een verkeersongeval buiten uw schuld om altijd recht op smartengeld. Dus ook bij een scooterongeluk. De vergoeding voor het smartengeld is een compensatie van het emotionele leed en de verloren levensvreugde als gevolg van het ongeluk.

Voorbeelden hiervan:

 • Een blijvend litteken waar je emotioneel onder lijdt;
 • Psychische problemen omdat je een angst in het verkeer hebt ontwikkeld;
 • Door het opgelopen letsel raak je sociaal geïsoleerd en je wordt hier depressief van.

Hoe berekenen we het smartengeld?

Natuurlijk is het moeilijk om dit soort lijden in geld uit te drukken, maar toch kunnen we dit proberen. We kijken hierbij naar diverse factoren:

 • Het soort letselschade;
 • De duur van je herstel;
 • Je leeftijd toen het ongeluk plaatsvond;
 • Hoe lang je nog last hebt van de emotionele gevolgen.

De experts van LetselSchade.nl weten precies hoe ze dit moeten berekenen om een goede claim voor u te maken. U kunt ervan uit gaan dat we de juiste expertise in huis hebben om uw financiële situatie van voor het scooterongeluk zoveel mogelijk te herstellen.

Rechtshulp na scooterongeluk

Een letselschade advocaat kan voor u een goede schadevergoeding regelen voor de letselschade door het scooterongeluk. Hij kan ook procederen in een rechtszaal als dat nodig is. Wel kost de hulp van een advocaat u vaak veel geld.

Een letselschade jurist werkt daarentegen kosteloos. Het is namelijk bij de Nederlandse wet geregeld dat juridische hulp van een specialist altijd bij de tegenpartij verhaald wordt. LetselSchade.nl heeft de juiste kennis en expertise in huis om uw schadevergoeding buiten een rechtszaak om te regelen.

Onze hulp is altijd gratis!

Veelgestelde vragen over letselschade bij een scooterongeval

Hoe lang duurt een letselzaak bij verkeersongevallen?

Hoe lang een letselschadezaak duurt bij verkeersongevallen verschilt sterk per zaak. Elke letselschadezaak is namelijk anders. Er zijn een aantal factoren die invloed hebben op de duur van een letselschadezaak. Daarbij kunt u denken aan:

 • de ernst van het letsel;
 • de impact van het letsel op het dagelijks leven van een slachtoffer;
 • de tijdsduur van het herstel.

Dat betekent dat hoe complexer de zaak is, hoe langer een letselschadezaak duurt. Daarnaast zal de duur van een letselschadezaak ook afhankelijk zijn van de vraag of de aansprakelijkheid wordt erkend, hoe snel de partijen over en weer op elkaar reageren en of een regeling wordt bereikt waar het slachtoffer tevreden mee is. De duur van een letselschadezaak kan variëren van enkele maanden tot aan enkele jaren.

Heeft u recht op smartengeld na een verkeersongeval?

Als letselschadeslachtoffer heeft u na een verkeersongeval recht op smartengeld. Dit is een vergoeding voor de emotionele schade die u hebt opgelopen na het ongeval, het is dus een vergoeding voor alle geleden pijn en verdriet.

Deze onzichtbare schade kan niet in geld worden uitgedrukt. Het is om deze reden dan ook niet mogelijk om op voorhand aan te geven hoe hoog uw vergoeding aan smartengeld zal zijn. Het berekenen van smartengeld is specialistisch werk, onze letselschadejuristen claimen kosteloos het maximale smartengeldbedrag voor het slachtoffer.

Wel zijn er een aantal factoren belangrijk bij het berekenen van de hoogte van uw schadevergoeding. Zo zal onder andere gekeken moeten worden naar het type letsel dat u hebt opgelopen, de tijdsduur van het herstel, de pijn die u hebt geleden, of er sprake is van blijvend letsel, of u littekens overhoudt aan het ongeval, de mate van arbeidsongeschiktheid, de impact van het ongeval op uw leven en uw leeftijd. Aan de hand van deze punten zal de hoogte van uw smartengeld berekend worden.

Kunt u gratis rechtsbijstand bij letselschade krijgen?

Als u letsel oploopt door schuld van een ander kunt u uw schade zelf op de tegenpartij of zijn verzekeraar verhalen. Voor iemand die daar niet dagelijks mee te maken heeft, kan dit zeer complex zijn. Bovendien is niet altijd bekend welke schade en welke bedragen er te verhalen zijn.

Rechtsbijstandsverzekeraars bieden daar polissen voor aan tegen een jaarlijkse premie. Bij schade kunt u dan op basis van de polis gebruikmaken van de diensten van die verzekeraar om uw schade te verhalen.

Gratis hulp bij letselschade van Letselschade.nl

Letselschade.nl daarentegen biedt u deze dienst geheel GRATIS aan, zonder dat u hiervoor een Rechtsbijstandverzekering hoeft af te sluiten. Bovendien bent u bij Letselschade.nl verzekerd van een letselschadespecialist die alleen letselschadezaken behandelt en daarin jarenlange ervaring heeft.

Ook al heeft u een Rechtsbijstandverzekering afgesloten, dan nog kunt u gratis gebruikmaken van de diensten van Letselschade.nl, zodat u verzekerd bent van de meest deskundige hulp bij letselschade die er op dit gebied te krijgen is! Én dit zonder dat u uw rechten bij uw Rechtsbijstandsverzekeraar verspeelt. Letselschade.nl regelt dit allemaal voor u geheel kosteloos!

Meld nu uw letselschade en krijg gratis rechtshulp

Neem contact op met Letselschade.nl via telefoon of vul direct het formulier in om de schade te verhalen op de aansprakelijke tegenpartij.

Wanneer is uw verkeersongeval verjaard?

Elke vordering heeft een verjaringstermijn. Zo ook een letselschadevordering. Op grond van artikel 10 lid 3 WAM heb je drie jaar de tijd om een schadevergoeding te claimen via de WAM-verzekering. Deze termijn begint te lopen vanaf het moment van het verkeersongeval.

Wat kunt u declareren bij letselschade?

De financiële gevolgen zijn vaak groot wanneer u letselschade hebt opgelopen als gevolg van een ongeval. De aansprakelijke tegenpartij moet de kosten vergoeden die u maakt. Deze kosten noemen wij schadeposten, hier leest u er meer over. U kunt daarbij denken aan medische kosten, reiskosten, verlies aan verdienvermogen, kosten voor huishoudelijke hulp, maar ook aanpassingen aan de woning. Hoe groot of klein de schadeposten ook zijn, alle kosten die u maakt als gevolg van het ongeval kunt u declareren bij de wederpartij, mits hij aansprakelijk is.

Welke verzekeringen spelen een rol bij letselschade?

Bij verkeersongevallen is de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen (WAM) van kracht. Deze wet bepaalt dat alle motorvoertuigen een verplichte verzekering moeten afsluiten als zij deelnemen aan het verkeer. Mocht u betrokken zijn geraakt bij een verkeersongeval door het toedoen van een ander en hebt u door het ongeval letselschade opgelopen, dan is het dus de WA-verzekeraar van de tegenpartij die uw schade dient te vergoeden.

Mocht u letselschade hebben opgelopen als gevolg van een eenzijdig verkeersongeval, dan wordt de schade niet vergoed door de WA-verzekeraar. In dat geval zult u een schadeverzekering inzittenden (SVI) moeten hebben afgesloten om uw eigen schade vergoed te krijgen. Zowel bij het claimen van een schadevergoeding via de WA-verzekering of via de SVI-verzekering kunnen wij in de meeste gevallen u kosteloos bijstaan. Neem contact met een van onze letselschadejuristen op en wij beoordelen direct of u juridisch gezien een kansrijke zaak hebt.

Bel mij terug!

   

  Mijn letsel is ontstaan door *
   

  Degene die schuld heeft is *
   

  Contact

  U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17.15 uur. Buiten deze tijden kunt u het contactformulier invullen of via WhatsApp uw casus aanmelden.

  Tijdens kantooruren binnen een uur een reactie, u heeft direct duidelijkheid. Buiten kantooruren, in het weekend of rondom feestdagen, is dit direct de volgende werkdag. 

   Persoonlijke gegevens

   Wat is er gebeurd?

   Je selecteerde 'Medische fout'. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

   1. Heb je al een klacht ingediend bij de klachtencommissie van de desbetreffende zorginstelling? Ja/nee
   2. Is die klacht gegrond verklaard? Ja/nee
   3. Is de medische fout minder dan 5 jaar geleden gemaakt? Ja/nee
   4. Ben je bereid om een medisch haalbaarheidsonderzoek uit te laten voeren? Ja/nee
   Alle vragen met JA beantwoord

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

   Helaas kunnen wij je niet helpen omdat we geen gegronde klacht hebben. Je aanvraag zal dan ook niet in behandeling worden genomen.

   Je selecteerde 'geweld’. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

   1. Is het letsel ontstaan door een geweldsincident tijdens werktijd? Ja/nee
   2. Valt het incident te wijten aan de werkgever? (optioneel) Ja/nee
   3. Kun je het ongeval aantonen? (optioneel) Ja/nee
   Alle vragen met JA beantwoord

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

   Helaas kunnen wij je niet helpen. Wij verwijzen je in dit geval graag door naar het Schadefonds voor Geweldsmisdrijven.

   Je hebt aangegeven psychisch letsel te hebben opgelopen als gevolg van een ongeval. De volgende vraag is daarvoor van belang:

   1. Heb je naast psychisch letsel, ook lichamelijk letsel opgelopen? Ja/nee
   Jouw antwoord is JA

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   Jouw antwoord is NEE

   Helaas kunnen wij je niet helpen, omdat wij niet gespecialiseerd zijn in het behandelen van enkel psychisch letsel. Jouw aanvraag wordt dan ook niet in behandeling genomen.

   Call Now Button