Letselschade na scooter ongeluk

Claim kosteloos uw schadevergoeding!

Bent u aangereden op de scooter? En heeft u hierbij letselschade opgelopen? Vaak heeft u recht op een schadevergoeding van de partij die schuld heeft aan het ongeval. Na een aanrijding met de scooter komen er veel zaken op u af die geregeld moeten worden. Uw hoofd staat er waarschijnlijk niet naar om in deze periode bezig te houden met de financiële en juridische kwesties rondom het ongeluk wat u is overkomen.

Wij helpen u bij het realiseren van een schadevergoeding na een scooterongeluk. Hiermee voorkomt u dat u in lastige, juridische discussie verwikkeld raakt met de ervaren schade-expert van de aansprakelijke verzekeraar. Laat u kosteloos bijstaan door een ervaren letselschadespecialist die voor u al het werk uit handen neemt.

Wij claimen de vergoeding voor uw letselschade waar u recht op heeft.

logo-nationaal-keurmerk-letselschade-png_-375×128

Aangesloten bij het Nationaal Keurmerk Letselschade

Alle belangenbehartigers en letselschadeprofessionals van LetselSchade.nl zijn aangesloten bij het letselschade keurmerk

Ontvang een rechtvaardige schadevergoeding

Onze beste letselschadespecialisten zorgen ervoor dat u altijd de hoogst haalbare schadevergoeding krijgt.

Gratis hulp en advies

Onze hulp is voor u gratis, de tegenpartij betaalt de juridische bijstand

Altijd bij u in de buurt

Een landelijk netwerk van specialisten en juristen. Wij werken alleen voor slachtoffers.

Waaruit bestaat letselschade na een scooterongeluk?

Als we het hebben over letselschade na een scooterongeluk, dan bedoelen we niet alleen de lichamelijke verwondingen, maar ook de emotionele – en financiële schade waar u mee te maken kan krijgen.

Na een verkeersongeval op de scooter waar u geen schuld aan heeft maar wel letselschade aan overhoudt, kunt u in veel gevallen een letselschadevergoeding claimen op de partij die aansprakelijk is voor het ongeval.

Een letselschade-expert biedt uitkomst wanneer u juridische hulp zoekt bij het aansprakelijk stellen van de veroorzaker, het in kaart brengen van de omvang van uw schade en het verhalen van de maximale schadevergoeding voor uw letselschade. Wij verlenen kosteloos juridische hulp als er sprake is van letselschade na een scooterongeluk.

Wat doet de letselschade-expert?

De letselschade-expert staat u bij van begin tot eind. Samen met u zoekt de jurist uit wie aansprakelijk is voor de aanrijding en weet u al vrij snel welke kosten in aanmerking komen als er sprake is van letselschade na een scooterongeluk. Daarnaast helpt de expert bij het aansprakelijk stellen van de verzekeringsmaatschappij en de realisatie van de uiteindelijke claim.

Uw belangenbehartiger voert namens u de correspondentie met de wederpartij en onderhandelt over de hoogte van de letselclaim. Bij Letselschade.nl zetten we alles op alles om voor u een rechtvaardige letselschadevergoeding te behalen. Hoe we dat doen, kunt u bijvoorbeeld hier en hier lezen.

Heeft u een letselschade advocaat nodig?

Een letselschade advocaat kan voor u een schadevergoeding regelen om letselschade door het scooterongeluk financieel te ondervangen. In tegenstelling tot een letselschadejurist heeft een letselschade advocaat vrij baan om te procederen in de rechtszaal als dat nodig blijkt te zijn.

Na een verkeersongeval met de scooter is het inschakelen van een letselschade advocaat vaak niet nodig omdat bekend is wie er schuld heeft aan het ongeval.

Daarnaast is het de vraag of alle kosten van een letselschade advocaat en externe experts worden vergoed door de aansprakelijke verzekeraar. Naast de juridische kosten voor het inschakelen van een letselschade advocaat en het opstarten van een gerechtelijke procedure, worden er gaandeweg wellicht ook kosten gemaakt voor het inschakelen van een externe arbeidsdeskundige, rekenkundige of een Arboarts.

Bij Letselschade.nl werken onze experts voor u kosteloos. Hoe zit dit precies? Het is in de wet geregeld dat de aansprakelijke partij ook de juridische hulp van een letselschadespecialist moet betalen. Wij werken daarom in beginsel altijd met een letselschadejurist die uw zaak behandelt.

Onze letselschade-experts regelen uw schadevergoeding buiten een rechtszaak om. Nemen wij uw zaak in behandeling en mocht blijken dat er een gerechtelijke procedure noodzakelijk is om de aansprakelijkheid rond te krijgen, dan schakelen wij een LSA-advocaat uit ons netwerk in en volt er een rechtszaak. Deze kosten van een gerechtelijke procedure komen voor onze rekening en worden later ingediend bij de wederpartij.

Onze rechtshulp is voor u gratis!

review letselschade.nl scooter ongeval

Mr. Wanda Barten is Senior Letselschadejurist bij LetselSchade.nl

Scooterongeluk met letsel

Voor bestuurders van scooters en brommers is het dragen van een helm verplicht. Logisch, want als brommerrijder bent u extra kwetsbaar in het verkeer. Bij letselschade na een ongeluk met de scooter zijn de gevolgen vaak ernstig en het toekomstperspectief is onzeker, voorbeelden hiervan zijn:

  • U kunt niet meer of niet meer volledig werken en daardoor ontvangt u geen of minder inkomen;
  • U kunt het huishouden niet meer (volledig) zelf doen en moet daar iemand voor inhuren;
  • U ben zodanig gewond geraakt dat u – misschien wel langere tijd – medische hulp nodig heeft;
  • Sporten is door het ongeluk niet meer mogelijk, waardoor u niets heeft aan uw sportschool abonnement of lidmaatschap van de voetbalclub;
  • U loopt studievertraging op, waardoor u pas later gaat werken en daardoor inkomsten mist;
  • Uw spullen zijn bij het ongeluk beschadigd geraakt, zoals uw telefoon, uw kleding of andere spullen die u bij zich had;
  • Omdat u regelmatig naar het ziekenhuis, de huisarts of een andere zorgverlener moet en niet zelf kunt reizen, heeft u vaak de taxi nodig en de kosten daarvan lopen flink op;
  • Als u door het ongeluk zo angstig bent geworden dat u nog sporadisch de deur uitkomt of niet meer durft deel te nemen aan het verkeer

Voor de financiële schade en emotionele schade die u als gevolg van scooterongeluk overhoudt, is de aansprakelijke verzekeringsmaatschappij verplicht u te compenseren en een vergoeding voor uw letselschade uit te keren.

Hoe zit het met de helmplicht?

Er geldt in Nederland een helmplicht voor scooters/brommers/bromfietsen met een geel kenteken, zij zijn verplicht om een helm te dragen als zij aan het verkeer deelnemen. Onder dat gele kenteken vallen ook brommobielen zonder een gesloten carrosserie en voertuigen met drie wielen.

Bromfietsen rijden maximaal 45 km/u. Met uw bromfiets rijdt u op de autorijbaan en niet op het fietspad – tenzij het anders wordt aangegeven met verkeersborden. Vanaf juli 2022 is een helm ook verplicht voor snorscooters.

Bent u met de scooter aangereden en droeg u ten tijde van het ongeval niet een helm terwijl dit wel verplicht is? Het kan zijn dat de verzekeraar van de veroorzakende partij u verantwoordelijk houdt voor een bepaald percentage van de schade. Hoewel het dragen van een helm dus verplicht is, geeft het de ander nog geen vrijbrief om een ongeval te veroorzaken. Een letselschadespecialist kan u op weg helpen om een schadevergoeding te realiseren voor uw letselschade, ook als u een percentage eigen schuld wordt verweten.

letselschadespecialist van letselschade.nl

Meld eenvoudig uw letselschade

We kunnen u binnen 1 minuut vertellen of u mogelijk recht hebt op een letselschadevergoeding. Wij geven u gratis advies en helpen u bij het verkrijgen van een rechtvaardige vergoeding voor het opgelopen letsel.

Aansprakelijkheid scooterongeluk/brommerongeluk

Heeft u recht op een letselschadevergoeding na een aanrijding op de scooter? Om deze vraag met ja of nee op te antwoorden, is het belangrijk dat u weet wie aansprakelijk is voor het ongeluk. Daarbij spelen de verkeersregels een belangrijke rol.

Heeft de tegenpartij de verkeersregels overtreden? Bijvoorbeeld na een aanrijding met een onoplettende automobilist die geen voorrang heeft verleend terwijl u er wel recht op had? Dan is de tegenpartij in bijna alle gevallen 100% aansprakelijk voor het ongeluk en de schade die hieruit ontstaat.

U kan in sommige gevallen deels zelf schuldig zijn wanneer er bijvoorbeeld sprake is van het niet dragen van een helm of wanneer u tijdens het ongeval onder invloed bent van verdovende middelen.

Rijdt u met de scooter op een voorrangsweg en wordt u aangereden door een autobestuurder die de verkeerssituatie verkeerd inschat? Ook dan is in de meeste gevallen de wederpartij volledig aansprakelijk voor uw letselschade als gevolg van het scooterongeval.

Moet u zelf uitzoeken of de tegenpartij aansprakelijk is? Dat hoeft u niet alleen te doen. De letselschade-experts van Letselschade.nl weten alles over aansprakelijkheid in het verkeer en helpen u kosteloos om de schade te verhalen op de aansprakelijke verzekeringsmaatschappij. Vraag vrijblijvend advies en hoor direct wat de juridische mogelijkheden zijn.

Heeft u een motorongeluk gehad? Bekijk dan onze pagina over letselschade na een motorongeluk.

Aansprakelijkheid scooterongeluk/brommerongeluk als beiden schuld hebben

De situatie kan zich voordoen dat de tegenpartij en u allebei een deel schuld hebben aan het verkeersongeval. In dat geval krijgt u een percentage van de totale schade vergoed. In alle gevallen maakt de letselschadespecialist vooraf een concrete inschatting wie er aansprakelijk is voor het ongeval.

Juridische documenten zoals een ingevuld en ondertekend schadeformulier, getuigenverklaringen en/of een proces-verbaal opgemaakt door de toegesnelde politie, kunnen dan als aanvullend bewijs dienen om de aansprakelijkheid rondom het ongeval aan te tonen.

Uw persoonlijke belangenbehartiger weet hoe dergelijke zaken opgestart moeten worden om uiteindelijk een schadevergoeding te realiseren. Als er sprake is van een percentage eigen schuld, dan zal uw persoonlijke letselschadebehandelaar dit in vroeg stadium met u bespreken.

Letselschade bij eenzijdig ongeluk met de scooter/brommer

Het kan voorkomen dat u letselschade oploopt en dat er niet direct een aansprakelijke partij is aan te wijzen die verantwoordelijk is voor uw letselschade. U rijdt bijvoorbeeld op de autorijbaan en u moet plotseling uitwijken voor een obstakel op de weg. Door deze noodzakelijke, maar onverwachte manoeuvre verliest u de controle over het voertuig en hierdoor ontstaat er een eenzijdig ongeluk waar u letselschade aan overhoudt.

Wie is er dan aansprakelijk? Er is dan eventueel een mogelijkheid om uw letsel te verhalen, namelijk op uw eigen verzekeraar.

Hiervoor moet u wel de aanvullende opzittendenverzekering hebben afgesloten. Heeft u die? Dan kunt u mogelijk de schade waar u zelf verantwoordelijk voor bent, verhalen via deze aanvullende verzekering die op het voertuig is afgesloten. Sommige polissen sluiten de externe hulp van een letselschadespecialist uit wanneer er sprake is letselschade door eigen schuld.

De kosten van bijvoorbeeld een jurist worden dan niet vergoed. Een letselschadespecialist kan u op weg helpen om te achterhalen of u recht na een eenzijdig ongeval recht heeft op een schadevergoeding.

Scooterongeluk tegenpartij rijdt door

Helaas gebeurt het met regelmaat dat de tegenpartij na het ongeluk doorrijdt. Het verlaten van de plaats van het ongeval wordt aangemerkt als een misdrijf en is dus strafbaar.

Soms ontbreekt het aan getuigen die het ongeval hebben zien gebeuren, het is dan niet bekend wie de partij is die doorrijdt na het scooterongeluk.

In dat geval kunt u mogelijk voor uw letselschadevergoeding een beroep doen op het Waarborgfonds Motorverkeer.

Waarborgfonds Motorverkeer

Het Waarborgfonds Motorverkeer is er voor slachtoffers die in Nederland door een onbekend gebleven gemotoriseerd voertuig letselschade hebben opgelopen, maar deze niet vergoed krijgen omdat het niet duidelijk is welke partij aangesproken kan worden. Denk aan verkeersongeval met de scooter waarbij de wederpartij:

  • Is doorgereden en waarvan de identiteit niet te achterhalen is;
  • Onverzekerd is ten tijde van het ongeval. Dit kan bewust zijn, maar ook vanwege principiële redenen (en je krijgt het niet geregeld), of omdat zijn/haar verzekeraar is failliet gegaan;
  • Een gestolen auto rijdt en hiervan op de hoogte is;

Weet dat er strikte regels gelden om uw letsel te verhalen via het Waarborgfonds. Vandalisme is bijvoorbeeld uitgezonderd van een vergoeding via het Waarborgfonds Motorverkeer.

review letselschade.nl klantbeoordeling Letselschadespecialist Alexander Gudde

Mr. Alexander Gudde is NIVRE Reigster-Expert en Senior Letselschadejurist bij LetselSchade.nl

Voorwaarden letselschade claimen Waarborgfonds Motorverkeer

Als de schuldige partij na het scooterongeluk is doorgereden, dan doet u er goed aan om zo snel mogelijk bewijs te verzamelen, denk hierbij aan:

  • Foto’s en video van de verkeerssituatie om schade en sporen te verzamelen;
  • Binnen 14 dagen na ongeval aangifte ingediend bij politie;
  • Het verzamelen van minimaal twee onafhankelijke getuigenverklaringen;
  • Het plaatsen van een lokale of regionale oproep om getuigen op te roepen.

Bent u aangereden op de scooter en is de tegenpartij doorgereden? De letselschade-expert bekijkt uw casus en kan u mogelijk kosteloos helpen om een beroep te doen op dit Waarborgfonds.

U zat tijdens het scooterongeluk achterop

Zat u tijdens het verkeersongeval met scooter achterop en is er sprake van letselschade? Als zogeheten opzittende, medepassagier op de scooter, kunt u altijd uw letselschade claimen op een verzekeringsmaatschappij.

U bent in deze situatie namelijk een ‘schuldloze derde’ en vanzelfsprekend heeft u geen schuld aan scooterongeluk. U kunt in dit geval altijd een van de partijen aansprakelijk stellen voor uw letsel.

U heeft als medepassagier recht op een letselschadevergoeding na een verkeersongeval. Het maakt niet uit of de bestuurder van het voertuig een opzittendenverzekering heeft afgesloten. Van te voren kan u dat namelijk niet weten.

Onze juristen kunnen bij voldoende bewijs de zaak al snel voor u opstarten en de formele aansprakelijkstelling versturen naar de betreffende verzeker. Het maakt voor uw schadevergoeding niet uit wie er uiteindelijk aansprakelijk is voor het ongeval.

Ongeluk met de brommer of scooter tijdens het werk

Hoe zit het precies met de aansprakelijkheid als u tijdens uw werk een ongeluk met de scooter of brommer krijgt? Bijvoorbeeld in de functie van bezorger of transporteur? In veel gevallen is de werkgever aansprakelijk voor uw schade.

Op het eerste gezicht lijkt dat bijzonder maar dat zit namelijk zo: uw werkgever heeft een zorgplicht en moet ervoor zorgen dat u uw werk kunt doen op een veilig vervoersmiddel. Deze verplichting geldt ook als u tijdens uw werk op uw eigen scooter rijdt.

Wilt u daar meer over weten, dan kunt u dit artikel lezen. U leest er ook wat u kunt doen als u op de fiets zat tijdens het ongeluk.

Naast de brommer/scooter en fiets is er ook nog de e-bike. Hoe het daarbij zit met de aansprakelijkheid bij een ongeluk, lees u hier.

Welke schade krijgt u vergoed na een ongeluk met de brommer/scooter?

De letselschadevergoeding na een aanrijding met de scooter/brommer waar u recht op heeft, bestaat uit twee schadecomponenten.

  1. materiële schadevergoeding
  2. immateriële schadevergoeding

Hieronder zetten we de verschillen op een rij.

Materiële schadevergoeding

In het kort gaat het bij materiële schadevergoeding om schade waar u een bedrag aan kunt hangen. We noemden het al eerder bovenaan dit artikel. Denkt hierbij aan:

  • Inkomsten die u nu mist;
  • Medische kosten;
  • Revalidatiekosten;
  • Schade en reparatiekosten aan uw voertuig;
  • Kosten voor vervangend vervoer;
  • Hogere belkosten;
  • Juridische kosten.

Daarnaast kan de materiele schade bestaan uit meerdere uitgaven die hierboven niet zijn opgenomen. Het gaat te ver om hier alle materiele schadekosten bij een scooterongeval te benoemen.

Een letselschadejurist, uw persoonlijk belangenbehartiger in de zaak, kan al in een vroeg stadium aangeven welke materiele schadevergoeding voor u van toepassing is.

Smartengeld: immateriële schadevergoeding

Als we het hebben over immateriële schade, dan bedoelen we de geestelijke en emotionele schade als gevolg van het letselongeval. De financiële vergoeding voor de immateriële schade wordt ook wel het smartengeld genoemd. Het gaat hierbij om een financiële vergoeding voor de emotionele schade na een ongeval, denk hierbij aan:

  • Verminderde levensvreugde;
  • Blijvende littekens na ongeval;
  • Pijn die u ervaart;
  • Eenzaamheid omdat u wordt beperkt in uw bewegingsvrijheid;
  • Psychische problemen zoals trauma’s aan het ongeval.

We schreven eerder een blog waarin we de verschillende soorten schadevergoeding na een ongeval met letselschade belichten.

Het vaststellen van de schadeposten en het berekenen van de hoogte van het smartengeld is geen eenvoudige klus. Voor het claimen van een letselschadevergoeding doet u er goed om een letselschadespecialist in te schakelen. Onze juristen en register-experts hebben onder meer uitgebreide ervaring met het berekenen van smartengeld.

Heeft u bij een scooterongeluk recht op smartengeld?

U heeft altijd recht op smartengeld wanneer u zelf geen schuld heeft aan het verkeersongeval en de verzekeringsmaatschappij de aansprakelijkheid schriftelijk heeft erkend. Het smartengeld is de financiële vergoeding voor de vaak emotionele en niet-zichtbare schade waar u als slachtoffer mee moet leren leven.

Smartengeld vormt samen met de financiële compensatie voor de materiele schade als gevolg van het letselongeval, uw uiteindelijke letselschadevergoeding.

Het smartengeldbedrag compenseert niet het verdriet, de pijn en het leed waar u als slachtoffer mee moet leren leven. Het toekennen van smartengeld bij een scooterongeluk kan u wel voldoening geven en het financiële steuntje in rug bieden om er geestelijk weer bovenop te komen.

Hoe berekenen we het smartengeld?

Leed, pijn, gederfde levensvreugde: dit soort letsels zijn moeilijk in geld uit te drukken. Toch kunnen onze letselschade-experts u kosteloos helpen bij het berekenen van de hoogte van dit bedrag. Bij het berekenen van smartengeld kijken we bijvoorbeeld naar:

  • Het soort letselschade;
  • De duur van uw herstel;
  • Uw leeftijd toen het ongeluk plaatsvond;
  • Jurisprudentie in vergelijkbare zaken;
  • Hoe lang u nog last hebt van de emotionele gevolgen.

De experts van Letselschade.nl hebben verregaande kennis in huis om voor u het maximale smartengeldbedrag te berekenen. Zijn we het over ons wat een rechtvaardig smartengeldbedrag is voor uw emotionele schade na een aanrijding op de scooter? Dan dienen we de claim in en stoppen wij pas wanneer u tevreden bent.

LetselSchade.nl helpt u graag bij het claimen van de maximale schadevergoeding.

Wij zorgen ervoor dat er naar uw verhaal geluisterd wordt en u een zo hoog mogelijk schadevergoeding krijgt voor het letsel dat u heeft opgelopen. Vul het contactformulier in of neem tijdens kantoortijden telefonisch contact op met een van onze juristen.

Liever teruggebeld worden? Geen probleem! Vul het bel-mij-terug formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Zij gingen u voor...

Stappenplan na ongeluk met scooter

  1. Veiligheid staat voorop. Ga op een veilig plek staan als dat kan en zoek als dat nodig is medische hulp of vraag een ander dit te doen. Laat de politie komen.
  2. De politie maakt een proces-verbaal: een schriftelijk verslag waarin een aantal feiten staan).
  3. Vul met de tegenpartij het schadeformulier in. Schrijf zo veel mogelijk op, niet alleen de datum en het tijdstip van het ongeval, maar ook de weersomstandigheden, hoe het wegdek eruitzag, de gegevens van de tegenpartij en diens voertuig, hoe de aanrijding is veroorzaakt en vraag of er getuigen zijn. Noteer ook hun contactgegevens.
  4. Verzamel álles wat te maken heeft met de schade als gevolg van het het scooter-ongeluk. Denk aan vervangingskosten van kapotte kleding, schade aan spullen, foto’s van de verkeerssituatie, uw lichamelijk letsel, etc.
  5. Neem contact op met een letselschade-expert. Lees hier hoe de letselschade-expert samen met u aan de slag gaat.

Schadeformulier: wel of niet ondertekenen?

Bij een aanrijding tussen een scooter en auto geldt: de meeste automobilisten hebben een schadeformulier in de auto. U kunt dat schadeformulier het beste alléén ondertekenen als de beschrijving van het ongeval volgens u helemaal klopt. Klopt de beschrijving niet? Of kunt u zich de aanrijding niet volledig herinneren? Onderteken dan niet!

Raadpleeg de politie en laat hen een proces-verbaal opmaken om de toedracht en aansprakelijkheid rondom het ongeval op papier te zetten. Naderhand kan u met het registratienummer wat is opgemaakt, het proces-verbaal opvragen. Onderteken nooit een schadeformulier als u het niet eens bent met de invulling ervan.

Smartengeld: immateriële schadevergoeding

Als we het hebben over immateriële schade, dan bedoelen we de geestelijke en emotionele schade als gevolg van het letselongeval. De financiële vergoeding voor de immateriële schade wordt ook wel het smartengeld genoemd. Het gaat hierbij om een financiële vergoeding voor de emotionele schade na een ongeval, denk hierbij aan:

  • Verminderde levensvreugde;
  • Blijvende littekens na ongeval;
  • Pijn die u ervaart;
  • Eenzaamheid omdat u wordt beperkt in uw bewegingsvrijheid;
  • Psychische problemen zoals trauma’s aan het ongeval.

We schreven eerder een blog waarin we de verschillende soorten schadevergoeding na een ongeval met letselschade belichten.

Het vaststellen van de schadeposten en het berekenen van de hoogte van het smartengeld is geen eenvoudige klus. Voor het claimen van een letselschadevergoeding doet u er goed om een letselschadespecialist in te schakelen. Onze juristen en register-experts hebben onder meer uitgebreide ervaring met het berekenen van smartengeld.

Letselschade.nl: aangesloten bij Nationaal Keurmerk Letselschade

Alle belangenbehartigers en letselschadeprofessionals van Letselschade.nl zijn aangesloten bij Nationaal Keurmerk Letselschade. Zo weet u zeker dat u te maken hebt met een betrouwbare partij. het NKL bestaat sinds januari 2021 en is een initiatief van De Letselschade Raad.

Dit keurmerk toont aan dat al onze 14 vestigingen professionele en betrouwbare belangenbehartigers zijn en voldoen aan de hoge eisen die De Letselschade Raad stelt.

Veelgestelde vragen


  • Welke schade wordt vergoed na een verkeersongeval?

    Als slachtoffer van een verkeersongeval hebt u recht op schadevergoeding wanneer u als gevolg van een verkeersongeval letsel hebt opgelopen. Als gevolg van het letsel dat u hebt opgelopen maakt u vaak veel kosten. Een belangenbehartiger kan helpen om de totale schade te verhalen op de aansprakelijke partij. Waar bestaat deze schade uit? Bij schade wordt onderscheid gemaakt in materiële schade en immateriële schade. Materiële schade kan uitgedrukt worden in geld. Zo moet u wellicht na het ongeval behandeld worden in het ziekenhuis. Deze kosten vallen in sommige gevallen onder uw verplichte eigen risico. Daarnaast kan het zijn dat u door het letsel niet meer kunt werken, waardoor u inkomsten misloopt. Ook dit zijn voorbeelden van materiële schadeposten. Daarnaast kunt u als gevolg van een verkeersongeval ook immateriële schade oplopen. Immateriële schade kan niet uitgedrukt worden in geld. Immateriële schade is de schade die u lijdt als gevolg van verdriet, pijn en verlies aan levensvreugde na een verkeersongeval. Als slachtoffer van een verkeersongeval hebt u recht op smartengeld voor de geleden immateriële schade. De aansprakelijke wederpartij dient zowel de materiële schade als de immateriële schade te vergoeden.


  • Wat kunt u zelf doen bij een verkeersongeval?

    Als u betrokken bent geweest bij een verkeersongeval door het toedoen van een ander en u hebt letsel opgelopen, dan is het erg belangrijk om zoveel mogelijk bewijs te vergaren. Wij geven alvast twee tips om voortvarend van start te gaan met het verhalen van een schadevergoeding. Om te bepalen of er recht is op vergoeding van de schade moet namelijk vastgesteld kunnen worden hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren en of er mogelijk verkeersfouten zijn gemaakt. Schadeaangifteformulier Het is aan te raden om direct na een verkeersongeval een schadeaangifteformulier in te vullen met de wederpartij. Het schadeaangifteformulier moet door beide partijen worden ondertekend. Het schadeaangifteformulier wordt, nadat het is ondertekend door beide partijen, aangemerkt als een onderhandse akte. Dat betekent dat daaruit het bewijs voortvloeit dat de schade is ontstaan zoals beschreven staat op het schadeaangifteformulier. Met het schadeaangifteformulier kunnen we de toedracht van het ongeval en de schuldvraag aantonen. Dit is alles bepalend voor de aansprakelijkheid. Het is belangrijk om het schadeaangifteformulier ter plaatse in te vullen, omdat u daarmee voorkomt dat in een later stadium onenigheid ontstaat over de toedracht van het ongeval en de schuldvraag. Informeer de (huis)arts Daarnaast is het belangrijk om zo spoedig mogelijk een arts te raadplegen. Dit om aan te tonen dat de klachten gerelateerd zijn aan het ongeval. Neem daarna zo spoedig mogelijk contact met ons op zodat wij kunnen beoordelen of u juridisch gezien een kansrijke zaak hebt.


  • Wat is de hoogte van de schadevergoeding bij een verkeersongeval?

    De hoogte van uw schadevergoeding bij een verkeersongeval is afhankelijk van een aantal factoren, zoals: Ernst van het letsel Herstelduur van het herstel Mate van arbeidsongeschiktheid Impact van het ongeval Schade die u in de toekomst zult lijden Aan de hand van deze factoren wordt bepaald wat de hoogte van de schadevergoeding is. Zoals gezegd beïnvloedt het herstelproces de hoogte van de schadevergoeding. Bij auto-ongelukken ontstaan bijvoorbeeld vaak whiplash klachten. Het herstel van een whiplash kan zeer traag gaan. Soms houden slachtoffers zelfs blijvende klachten over aan een whiplash. In dat soort gevallen zal de hoogte van de schadevergoeding hoger uitvallen. Ook de mate van arbeidsongeschiktheid speelt een grote rol bij het bepalen van de hoogte van de schadevergoeding. Mocht u door uw letsel niet kunnen werken en loopt u daardoor inkomen mis dan spreekt het voor zich dat dit een grote schadepost is dat ook meegenomen wordt in de schadevergoeding. Gelet op het feit dat meerdere factoren bepalen wat de hoogte van de schadevergoeding is kan niet op voorhand worden gezegd hoe hoog de schadevergoeding zal uitvallen.


  • Hoe lang duurt een letselschadezaak?

    Hoe lang een letselschadezaak duurt is afhankelijk van tal van omstandigheden. Aangenomen wordt hoe complexer de zaak, des te langer een letselschadezaak kan duren. Wanneer het slachtoffer zeer ernstig letsel heeft opgelopen en deze schade verregaande consequenties heeft op het dagelijks functioneren, dan kan de zaak logischerwijs meer tijd in beslag nemen dan een zaak waarbij er enkel sprake is van matig letsel zoals blauwe plekken en schaafwonden. Daarnaast kunnen de persoonlijke vaardigheden en kwaliteiten van uw belangenbehartiger, maar ook die van de schadebehandelaar die optreedt namens de aansprakelijke verzekeringsmaatschappij, een rol spelen hoe snel een letselschadezaak wordt afgewikkeld.


  • Ik heb letselschade, wat nu?

    Heeft u letselschade opgelopen door een ongeval en wilt u weten welke stappen nodig zijn om een schadevergoeding te realiseren? Volg dan de onderstaande stappen. 1. Neem contact op met Letselschade.nl voor gratis advies. Wij beoordelen direct of u een zaak heeft. 2. Wanneer gewenst, helpt Letselschade.nl verder bij het inschakelen van een belangenbehartiger. 3. Ondertussen wordt er juridisch en medisch bewijs verzameld. 4. Uw belangenbehartiger stelt vast of de tegenpartij aansprakelijk is. 5. Uw belangenbehartiger stelt de tegenpartij aansprakelijk voor de opgelopen schade en vraagt een voorschot op uw letselschadevergoeding aan. 6. De tegenpartij moet de aansprakelijkheid (gedeeltelijk) erkennen. 7. Uw belangenbehartiger inventariseert de nog te lijden schade. 8. Uw belangenbehartiger en de tegenpartij stellen de medische eindtoestand vast. 9. De definitieve schade kan worden berekend. 10. In een vaststellingsovereenkomst wordt uw definitieve schade vastgelegd en de zaak afgewikkeld.


  • Hoeveel ontvang ik bij letselschade?

    Als u betrokken bent bij een ongeval en u hebt daarbij letsel opgelopen door toedoen van een ander, dan heeft u recht op een schadevergoeding. De uiteindelijke hoogte van de schadevergoeding hangt samen met tal van persoonlijke factoren en dat vraagt om een zorgvuldige aanpak van uw zaak. Op voorhand kunnen er geen keiharde bedragen worden gegarandeerd. Dat heeft ermee te maken dat een specialist eerst de zaak nauwkeurig moet bestuderen. Uw persoonlijke belangenbehartiger maakt vervolgens een exacte schadeberekening en dient de schadeclaim in bij de aansprakelijke wederpartij. Wij raden aan om te allen tijde een letselschadespecialist in te schakelen omdat hij of zij weet welke kosten voor vergoeding in aanmerking komen. De kosten voor het inschakelen van een letselschadejurist worden vergoed door de aansprakelijke partij. Wij kunnen u dan ook kosteloos bijstaan.


  • Hoe wordt whiplash letsel behandeld? wordt whiplash letsel behandeld?

    Een whiplash kan op twee manieren worden behandeld: - een multidisciplinaire aanpak waarbij het whiplash letsel vanuit meerdere disciplines bekeken en behandeld wordt; - een klacht specifieke aanpak waarbij de behandeling gericht is op het verhelpen van een specifieke klacht. De meeste slachtoffers met nekletsel herstellen binnen een jaar van deze kwetsuur. Toch kan het voorkomen dat uw nekklachten voor langere tijd aanhouden. Een letselschadeprofessional zal u kunnen vertellen of het whiplash letsel en de kosten van de behandelingen, in aanmerking komen voor een schadevergoeding van de aansprakelijke wederpartij.


  • Een naaste loopt letselschade op en ligt in ziekenhuis. Wat kan ik doen?

    Wanner uw vriend(in), kennis of familielid door toedoen van een ander letselschade oploopt en hierdoor in het ziekenhuis belandt, dan doet u er goed aan om zo snel mogelijk contact op te nemen met een belangenbehartiger. In veel gevallen heeft het slachtoffer recht op een schadevergoeding van de aansprakelijke partij die het ongeval heeft veroorzaakt. Onze juristen kunnen u direct vertellen wat de juridische mogelijkheden en eventuele vervolgstappen zijn. De kosten lopen na een verkeersongeval namelijk flink op. Wellicht loopt de naaste inkomsten mis, omdat hij of zij niet kan werken. Mocht het een kansrijke zaak zijn, dan zal de belangenbehartiger ook direct een voorschot aanvragen bij de aansprakelijke wederpartij om de eerste gemaakte kosten te dekken. Uw belangenbehartiger neemt de rompslomp uit handen, zodat vriend, vriendin en/of familielid zich volledig kan focussen op zijn of haar herstel.


  • Krijgt mijn kind volledige vergoeding van zijn/haar schade?

    Als uw kind jonger dan 14 jaar is en hij of zij raakt betrokken bij een verkeersongeval met een gemotoriseerd voertuig, dan wordt de schade altijd voor 100% vergoed. Dit is ook het geval als uw kind volledig schuld heeft aan het verkeersongeval. De regel geldt niet voor kinderen van 14 jaar of ouder. Als zij betrokken raken bij een verkeersongeval met een gemotoriseerd motorvoertuig, dan krijgen zij tenminste 50% van de schade vergoed. Dit wordt ook wel de 50%-regel genoemd. Fietsers/voetgangers worden gezien als een zwakkere verkeersdeelnemer, genieten extra juridische bescherm bij verkeersongevallen, waardoor zij minimaal 50% van de totale schade vergoed krijgen ongeacht de vraag wie de verkeersregels heeft overtreden.


  • Geldt de hoofdregel van 'wie eist, bewijst' ?

    Het slachtoffer zal in beginsel aannemelijk moeten maken en zo nodig bewijzen dat er een letselongeval heeft plaatsgevonden. Daarnaast moet het slachtoffer ook aannemelijk maken en zo nodig bewijzen dat er causaal verband bestaat tussen de gedraging van de wederpartij, het ontstaan van het letselongeval en de schade die hieruit is ontstaan. De bewijslast ligt in de eerste instantie dus bij het slachtoffer. Wie eist, bewijst.

Staat uw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op.

Bel mij terug!

     

    Mijn letsel is ontstaan door *
     

    Degene die schuld heeft is *
     

    Contact

    U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17.15 uur. Buiten deze tijden kunt u het contactformulier invullen of de chatbot gebruiken om uw casus aan te melden.

    Tijdens openingstijden binnen een uur een reactie, u heeft direct duidelijkheid. Buiten kantooruren, in het weekend of rondom feestdagen, is dit direct de volgende werkdag. 

      Persoonlijke gegevens

      Wat is er gebeurd?

      Je selecteerde 'Medische fout'. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

      1. Heb je al een klacht ingediend bij de klachtencommissie van de desbetreffende zorginstelling? Ja/nee

      2. Is die klacht gegrond verklaard? Ja/nee

      3. Is de medische fout minder dan 5 jaar geleden gemaakt? Ja/nee

      4. Ben je bereid om een medisch haalbaarheidsonderzoek uit te laten voeren? Ja/nee

      Alle vragen met JA beantwoord

      Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

      1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

      Helaas kunnen wij je niet helpen omdat we geen gegronde klacht hebben. Je aanvraag zal dan ook niet in behandeling worden genomen.

      Je selecteerde 'geweld’. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

      1. Is het letsel ontstaan door een geweldsincident tijdens werktijd? Ja/nee

      2. Valt het incident te wijten aan de werkgever? (optioneel) Ja/nee

      3. Kun je het ongeval aantonen? (optioneel) Ja/nee

      Alle vragen met JA beantwoord

      Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

      1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

      Helaas kunnen wij je niet helpen. Wij verwijzen je in dit geval graag door naar het Schadefonds voor Geweldsmisdrijven.

      Je hebt aangegeven psychisch letsel te hebben opgelopen als gevolg van een ongeval. De volgende vraag is daarvoor van belang:

      1. Heb je naast psychisch letsel, ook lichamelijk letsel opgelopen? Ja/nee

      Jouw antwoord is JA

      Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

      Jouw antwoord is NEE

      Helaas kunnen wij je niet helpen, omdat wij niet gespecialiseerd zijn in het behandelen van enkel psychisch letsel. Jouw aanvraag wordt dan ook niet in behandeling genomen.

      Call Now Button