Dé rechtshulp en startpagina bij letselschade

Claim uwLetselschade Bel Gratis0800 - 0112

whiplash 5/5 (4)

letselschade whiplash

Whiplash (letsel) betekent een letsel aan de nek en/of rug als gevolg van een plotselinge gebeurtenis waarbij het hoofd krachtig naar voren en achteren wordt bewogen. Doordat de beweging vergelijkbaar is met de beweging van het uiteinde van een zweep, whip in het Engels, spreekt men van een whiplash.

Whiplash door verkeersongevalen

De meeste slachtoffers lopen whiplash lopen op als gevolg van een kop-staartaanrijding, waarbij zij als voorste auto’s van achteren zijn aangereden. Door de aanrijding wordt het hoofd hard naar voren en achter bewogen, waardoor een beschadiging aan zachte weefsels en structuren in de nek kunnen optreden. Het grootste deel van de mensen herstelt op korte termijn. Een gedeelte heeft echter langere tijd of zelfs permanent last van whiplash klachten.

Om nauwkeuriger aan te geven welke beweging het hoofd heeft gemaakt, noemen sommige artsen de whiplash ook wel acceleratieletsel (hoofd voorover geslagen) of deceleratieletsel (hoofd achterover geslagen). Ook de term Cervicaal Acceleratie Letsel (CAL; versnellingsletsel in nek-ruggewervelgebied) wordt gebruikt.

Whiplash behandelen

Er is tot op heden geen wetenschappelijk bewijs van een whiplash behandeling die voor volledige genezing zorgt. Bij de behandeling van whiplash is wel bekend dat de kans op chronische klachten wordt verkleind door actief te blijven.

Smartengeld

Ter compensatie van whiplash letsel kunnen slachtoffers de tegenpartij aansprakelijk stellen en smartengeld claimen. Bij het claimen van smartengeld kan u gebruik maken van een belangenbehartiger zoals een letselschadespecialist. Zij geven u advies en verhalen de opgelopen schade bij de aansprakelijke partij. Dit kan vaak ook op basis van No cure, No pay.

Gratis hulp en advies

Wanneer u vragen heeft over whiplash letsel en het claimen van een schadevergoeding, dan kan u contact opnemen met onze helpdesk. Wij beantwoorden graag uw vragen. Bel onze helpdesk gratis op 0800–0112. Wij zijn maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 17:30 telefonisch bereikbaar.

Buiten openingstijden kan u uw schade melden via het contactformulier. Wij nemen dan binnen 1 werkdag contact met u op.

Hoe nuttig is deze pagina?

Dé rechtshulp en startpagina bij letselschade

GratisDirect hulp Bel Gratis0800 - 0112