Letselschade door een bedrijfsongeval?

Wij claimen waar u recht op heeft!

Wij claimen waar u recht op hebt!

Loopt u letselschade op onder werktijd? Dan spreken we van een arbeidsongeval of een bedrijfsongeval. In veel gevallen heeft u dan recht op een schadevergoeding van de onverwachte kosten die u als gevolg van het ongeval maakt.

Het is niet eenvoudig om zelfstandig letselschade te berekenen, zeker als u hier geen ervaring mee hebt. U heeft als slachtoffer ook recht op smartengeld. Onze juristen helpen u kosteloos tijdens het juridisch traject en zorgen dat u de schadevergoeding ontvangt waar u recht op heeft.

Neem hieronder contact op met ons landelijk werkend bureau en krijg direct een goed advies.

logo-nationaal-keurmerk-letselschade-png_-375×128

Aangesloten bij het Nationaal Keurmerk Letselschade

Alle belangenbehartigers en letselschadeprofessionals van LetselSchade.nl zijn aangesloten bij het letselschade keurmerk

Ontvang een rechtvaardige schadevergoeding

Onze beste letselschadespecialisten zorgen ervoor dat u altijd de hoogst haalbare schadevergoeding krijgt.

Gratis hulp en advies

Onze hulp is voor u gratis, de tegenpartij betaalt de juridische bijstand

Altijd bij u in de buurt

Een landelijk netwerk van specialisten en juristen. Wij werken alleen voor slachtoffers.

Bedrijfsongeval gehad?

Als u een ongeval heeft gehad onder werktijd, dan kunt u vaak een schadevergoeding claimen door de bedrijfsorganisatie aansprakelijk te stellen. Voor iemand die hier geen ervaring mee heeft kan dit zeer tijdrovend en frustrerend zijn. De schuldige partij wordt vaak vertegenwoordigd door een schadeverzekeraar die ervaren juristen in dienst heeft. Een slachtoffer doet er verstandig aan om juridische bijstand van een expert in te schakelen bij het verhalen van zijn of haar schade. Vraag daarom gratis advies aan onze letselschadejuristen.

Zij gingen u voor...

Meer informatie over mijn ongeval

Zorgplicht werkgever

Smartengeld

Vergoeding

Uitzendkracht

Letselschade door bedrijfsongeval

Een bedrijfsongeval of arbeidsongeval, als werknemer/slachtoffer zit u met de letselschade. Het gaat hierbij niet alleen om het fysieke letsel, u heeft ook te maken met de financiële gevolgen. Dit kan het eigen risico van de zorgverzekering zijn, maar ook andere kosten die niet worden vergoed vanuit de zorgverzekering. Zoals ziekenhuiskosten en kosten voor de mogelijke revalidatie na het bedrijfsongeval. En wat dacht u van de gemiste inkomsten omdat u (tijdelijk) niet kan werken? Of de emotionele schade zoals pijn, verdriet en angst? Wat is de schade als door het ongeval carrièrekansen zijn weggenomen?

Wilt u uw werkgever aansprakelijk stellen voor het arbeidsongeval of bedrijfsongeval? Schakel de hulp in van de gespecialiseerde letselschade juristen van LetselSchade.nl. Wij zorgen ervoor dat uw letselschade als gevolg van een bedrijfsongeval vergoed wordt met de maximaal haalbare schadevergoeding. Alle experts en belangenbehartigers zijn gecertificeerd met het Nationaal Keurmerk Letselschade.

Letselschade door bedrijfsongeval melden

Heeft u letselschade als gevolg van een bedrijfsongeval? Dan is het zaak om dit altijd zo snel mogelijk te melden. U moet dit in ieder geval melden bij uw werkgever; een interne melding. Dit gaat vaak aan de hand van een ongevallenformulier. U heeft dit formulier nodig als u uw werkgever aansprakelijk stelt voor de geleden letselschade door het bedrijfsongeval. Vraag uw werkgever dus altijd om een kopie van dit document.

Naast een interne melding is het nodig om een melding te doen bij de Inspectie SZW (Sociale Zaken en Welzijn). Dit is de instantie die toezicht houdt op de veiligheid van een bedrijf, bijvoorbeeld op het gebied van arbeidsveiligheid en -omstandigheden. Dit is de werkgever verplicht als er bij u sprake is van blijvende letselschade door het bedrijfsongeval. Doet hij dat niet, dan kan hij een boete krijgen.

letselschadespecialist van letselschade.nl

Meld eenvoudig uw letselschade

We kunnen u binnen 1 minuut vertellen of u mogelijk recht hebt op een letselschadevergoeding. Wij geven u gratis advies en helpen u bij het verkrijgen van een rechtvaardige vergoeding voor het opgelopen letsel.

Hoe stel ik mijn werkgever aansprakelijk?

U kunt uw werkgever aansprakelijk stellen voor uw letselschade na een bedrijfsongeval, als dit bijvoorbeeld te wijten is aan de arbeidsomstandigheden. Gaat het om een machine waar u onvoldoende in getraind was of waar u in een onveilige situatie mee moest werken? Als u letsel oploopt door een machine kunt u een schadevergoeding claimen voor het letsel en de schade waar u mee achterblijft.

Of maakte u een lelijke val van de trap die gevaarlijk glad was zonder waarschuwingsbord?

In deze gevallen kunt u de werkgever aansprakelijk stellen voor de ontstane letselschade door het bedrijfsongeval. De werkgever moet vervolgens bewijzen dat hij niet aansprakelijk is en dat u bewust roekeloos handelde op het moment van het bedrijfsongeluk.

Veel werkgevers zijn gelukkig verzekerd voor letselschade onder werknemers. Onze letselschadejuristen en specialisten kunnen je dan kosteloos helpen bij het regelen van de schade.

Wat zijn mijn kansen?

Gelukkig worden de rechten van werknemers goed beschermd en heeft de werkgever een zorgplicht.

Dat betekent dat werkgevers verplicht zijn om de veiligheid en gezondheid van werknemers te beschermen. Bij letselschade na een bedrijfsongeval staan slachtoffers juridisch gezien erg sterk.

Heeft u dus letsel opgelopen door een arbeidsongeval? Neem dan contact op met hem team LetselSchade.nl en hoor direct of u mogelijk een schadevergoeding kunt krijgen. Wij verlenen namelijk kosteloos juridische bijstand aan slachtoffers van een bedrijfsongeval als de werkgever aansprakelijk is. Wij zijn maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.30 telefonisch bereikbaar.

Daarbuiten kunt u ook altijd een bedrijfsongeval melden via het contactformulier. Of stuur een bericht via WhatsApp, in alle gevallen nemen we binnen 1 werkdag contact met u op.

Wanneer is er sprake van arbeidsongeval?

Een arbeidsongeval wordt als een ongeval gerekend als het ongeluk op het werk of onder werktijd gebeurd is. In sommige sectoren en branches is de kans op een bedrijfsongeval met letselschade groter dan gemiddeld. Bijvoorbeeld omdat u werkt met machines, steigers en bewegende objecten. Denk hierbij aan sectoren zoals:

 • De bouwsector;
 • Agrarische sector;
 • Horeca;
 • Vervoer en opslag;
 • Industriële sector.

Een werkgever is verplicht om een bedrijfsongeval met ziekenhuisopname, blijvend letsel óf dodelijke afloop, te melden. Dit doet hij of zij bij de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (Inspectie SZW). Het slachtoffer kan de werkgever aansprakelijk stellen voor de letselschade door het bedrijfsongeval. Hiermee kunnen wij u helpen. Onze letselschadejuristen helpen direct?bij het bepalen van de aansprakelijkheid bij een bedrijfsongeval en regelen kosteloos een passende schadevergoeding.

Bedrijfsongeval

Smartengeld na bedrijfsongeval

U vraagt zich nu misschien af: wat is de hoogte van het smartengeld wanneer u letselschade heeft opgelopen door een bedrijfsongeval. Het smartengeld bedrag kan bij bedrijfsongevallen net als bij verkeersongevallen erg uiteenlopen.

We geven u een paar voorbeelden van uitkeringen van uiteenlopende bedragen aan smartengeld bij letselschade door een bedrijfsongeval. Deze voorbeelden zijn afkomstig uit de ANWB Smartengeldgids editie 2018 (23e druk).

Letselschade specialisten gebruiken deze gids om aan de hand van eerdere uitspraken vast te stellen hoe hoog uw smartengeld bedrag wordt om uw letselschade door het bedrijfsongeval te vergoeden.

Voorbeelden smartengeld na bedrijfsongeval

Man, tegelzetter (smartengeld: € 570)

Tijdens werkzaamheden in een huis heeft zijn collega, de loodgieter, bij het afsluiten van de waterleiding het luik achter de voordeur open laten staan. Hij is toen op enig moment door het geopende gat gevallen, waarbij hij zijn enkel heeft gebroken en een paar ribben heeft gekneusd.

Man, internationaal vrachtwagenchauffeur (smartengeld: € 16.921)

Tijdens zijn werk van zijn vrachtwagen gevallen (ong. 4 meter). Hierbij kwam hij op zijn rug terecht, ondanks dat hij zijn val met zijn armen probeerde te breken. Gevolg is ernstig arm- en polsletsel en verder nek- en schouderklachten. Hij kan zijn beroep niet meer uitoefenen (80-100% arbeidsongeschikt).

Man, elektricien/onderhoudsmonteur (smartengeld: € 111.368)

Heeft bijna 6 jaar gewerkt als elektricien/onderhoudsmonteur bij een frisdrankenfabrikant. Is tijdens zijn werk intensief blootgesteld geweest aan neurotoxische stoffen, waaronder methanol, verwerkt in de inkt waarmee houdbaarheidsdata op flessen worden gespoten. Verrichtte o.a. onderhoudswerkzaamheden aan inktjet apparaten.

Gevolg: dubbelzijdig piramidaal syndroom (hersenbeschadiging, die onder meer heeft geleid tot loopproblemen/spastische loop) in combinatie met dysarthrie (spraakgebrek). Blijvend en volledig arbeidsongeschikt.

Letselschade behandeling

Hoogte smartengeld bedrijfsongeval loopt erg uiteen

U ziet dat de hoogte van het smartengeld erg uiteenloopt, afhankelijk van de ernst van het opgelopen letsel bij het bedrijfsongeval. Hier zijn ook richtlijnen voor. Natuurlijk zijn dit slechts voorbeelden. In uw geval kan er misschien wel sprake zijn van een hogere of lagere claim, afhankelijk van de omstandigheden. Dit hangt ook af van uw leeftijd en de mate van (permanente) arbeidsongeschiktheid na het bedrijfsongeval. LetselSchade.nl helpt u in alle gevallen graag om een zo hoog mogelijke claim neer te leggen bij de tegenpartij.

Hoogte smartengeld bedrijfsongeval loopt erg uiteen

Als je nu contact opneemt met onze letselschadejuristen, weet je direct of je met jouw arbeidsongeval een letselschadevergoeding kunt claimen. Wij helpen je gratis bij alle stappen van een letselschadeclaim.

Veelgestelde vragen


 • Letselongeval op het werk, hoe word ik snel geholpen?

  Na een ongeluk op de werkvloer of een ongeval onder werktijd, doet u er verstandig aan om een letselschadeprofessional zoals een letselschade advocaat of jurist in te schakelen. De belangenbehartiger treedt namens u op richting de aansprakelijke verzekeraar en claimt de schadevergoeding waar u recht op heeft. Vraag onze specialisten naar de juridische mogelijkheden in uw casus.


 • Wat moet u als werknemer doen na een bedrijfsongeval?

  Heeft u een bedrijfsongeval gehad en heeft u daarbij letselschade opgelopen? Het is dan belangrijk dat u zo snel mogelijk contact met ons opneemt voor juridische hulp. Wij gaan dan voor u aan de slag om een passende letselschadevergoeding te claimen. Wij regelen de aansprakelijkstelling, bepalen wat de hoogst mogelijke schadevergoeding is, dienen de schadeclaim in bij de verzekeraar van uw werkgever en zorgen voor alle administratieve taken. Wij ontzorgen u volledig, zodat u zich kunt richten op het herstel. Vertel uw verhaal aan ons, dan gaan wij voor u aan de slag om de hoogst mogelijk schadevergoeding te claimen.


 • Het bedrijfsongeval is mijn schuld, wat nu?

  Een bedrijfsongeval is alleen uw eigen schuld wanneer er sprake is van opzet of als u bewust roekeloos bent geweest. In dit geval kan de werkgever niet aansprakelijk worden gesteld voor uw letselschade. Daarentegen heeft een werkgever een ruime zorgplicht en wordt er verwacht dat er een redelijke verzekering is afgesloten wanneer er sprake is van letselschade onder het personeel. Vaak kan de verzekeringsmaatschappij van de werkgever worden aangesproken voor letsel dat is ontstaan als gevolg van een bedrijfsongeval. Een letselschadejurist kan u hierin vrijblijvend adviseren.


 • Hoe lang duurt een letselschadezaak?

  Hoe lang een letselschadezaak duurt is afhankelijk van tal van omstandigheden. Aangenomen wordt hoe complexer de zaak, des te langer een letselschadezaak kan duren. Wanneer het slachtoffer zeer ernstig letsel heeft opgelopen en deze schade verregaande consequenties heeft op het dagelijks functioneren, dan kan de zaak logischerwijs meer tijd in beslag nemen dan een zaak waarbij er enkel sprake is van matig letsel zoals blauwe plekken en schaafwonden. Daarnaast kunnen de persoonlijke vaardigheden en kwaliteiten van uw belangenbehartiger, maar ook die van de schadebehandelaar die optreedt namens de aansprakelijke verzekeringsmaatschappij, een rol spelen hoe snel een letselschadezaak wordt afgewikkeld.


 • Ik heb letselschade, wat nu?

  Heeft u letselschade opgelopen door een ongeval en wilt u weten welke stappen nodig zijn om een schadevergoeding te realiseren? Volg dan de onderstaande stappen. 1. Neem contact op met Letselschade.nl voor gratis advies. Wij beoordelen direct of u een zaak heeft. 2. Wanneer gewenst, helpt Letselschade.nl verder bij het inschakelen van een belangenbehartiger. 3. Ondertussen wordt er juridisch en medisch bewijs verzameld. 4. Uw belangenbehartiger stelt vast of de tegenpartij aansprakelijk is. 5. Uw belangenbehartiger stelt de tegenpartij aansprakelijk voor de opgelopen schade en vraagt een voorschot op uw letselschadevergoeding aan. 6. De tegenpartij moet de aansprakelijkheid (gedeeltelijk) erkennen. 7. Uw belangenbehartiger inventariseert de nog te lijden schade. 8. Uw belangenbehartiger en de tegenpartij stellen de medische eindtoestand vast. 9. De definitieve schade kan worden berekend. 10. In een vaststellingsovereenkomst wordt uw definitieve schade vastgelegd en de zaak afgewikkeld.


 • Hoeveel ontvang ik bij letselschade?

  Als u betrokken bent bij een ongeval en u hebt daarbij letsel opgelopen door toedoen van een ander, dan heeft u recht op een schadevergoeding. De uiteindelijke hoogte van de schadevergoeding hangt samen met tal van persoonlijke factoren en dat vraagt om een zorgvuldige aanpak van uw zaak. Op voorhand kunnen er geen keiharde bedragen worden gegarandeerd. Dat heeft ermee te maken dat een specialist eerst de zaak nauwkeurig moet bestuderen. Uw persoonlijke belangenbehartiger maakt vervolgens een exacte schadeberekening en dient de schadeclaim in bij de aansprakelijke wederpartij. Wij raden aan om te allen tijde een letselschadespecialist in te schakelen omdat hij of zij weet welke kosten voor vergoeding in aanmerking komen. De kosten voor het inschakelen van een letselschadejurist worden vergoed door de aansprakelijke partij. Wij kunnen u dan ook kosteloos bijstaan.


 • Hoe wordt whiplash letsel behandeld? wordt whiplash letsel behandeld?

  Een whiplash kan op twee manieren worden behandeld: - een multidisciplinaire aanpak waarbij het whiplash letsel vanuit meerdere disciplines bekeken en behandeld wordt; - een klacht specifieke aanpak waarbij de behandeling gericht is op het verhelpen van een specifieke klacht. De meeste slachtoffers met nekletsel herstellen binnen een jaar van deze kwetsuur. Toch kan het voorkomen dat uw nekklachten voor langere tijd aanhouden. Een letselschadeprofessional zal u kunnen vertellen of het whiplash letsel en de kosten van de behandelingen, in aanmerking komen voor een schadevergoeding van de aansprakelijke wederpartij.


 • Een naaste loopt letselschade op en ligt in ziekenhuis. Wat kan ik doen?

  Wanner uw vriend(in), kennis of familielid door toedoen van een ander letselschade oploopt en hierdoor in het ziekenhuis belandt, dan doet u er goed aan om zo snel mogelijk contact op te nemen met een belangenbehartiger. In veel gevallen heeft het slachtoffer recht op een schadevergoeding van de aansprakelijke partij die het ongeval heeft veroorzaakt. Onze juristen kunnen u direct vertellen wat de juridische mogelijkheden en eventuele vervolgstappen zijn. De kosten lopen na een verkeersongeval namelijk flink op. Wellicht loopt de naaste inkomsten mis, omdat hij of zij niet kan werken. Mocht het een kansrijke zaak zijn, dan zal de belangenbehartiger ook direct een voorschot aanvragen bij de aansprakelijke wederpartij om de eerste gemaakte kosten te dekken. Uw belangenbehartiger neemt de rompslomp uit handen, zodat vriend, vriendin en/of familielid zich volledig kan focussen op zijn of haar herstel.


 • Krijgt mijn kind volledige vergoeding van zijn/haar schade?

  Als uw kind jonger dan 14 jaar is en hij of zij raakt betrokken bij een verkeersongeval met een gemotoriseerd voertuig, dan wordt de schade altijd voor 100% vergoed. Dit is ook het geval als uw kind volledig schuld heeft aan het verkeersongeval. De regel geldt niet voor kinderen van 14 jaar of ouder. Als zij betrokken raken bij een verkeersongeval met een gemotoriseerd motorvoertuig, dan krijgen zij tenminste 50% van de schade vergoed. Dit wordt ook wel de 50%-regel genoemd. Fietsers/voetgangers worden gezien als een zwakkere verkeersdeelnemer, genieten extra juridische bescherm bij verkeersongevallen, waardoor zij minimaal 50% van de totale schade vergoed krijgen ongeacht de vraag wie de verkeersregels heeft overtreden.


 • Geldt de hoofdregel van 'wie eist, bewijst' ?

  Het slachtoffer zal in beginsel aannemelijk moeten maken en zo nodig bewijzen dat er een letselongeval heeft plaatsgevonden. Daarnaast moet het slachtoffer ook aannemelijk maken en zo nodig bewijzen dat er causaal verband bestaat tussen de gedraging van de wederpartij, het ontstaan van het letselongeval en de schade die hieruit is ontstaan. De bewijslast ligt in de eerste instantie dus bij het slachtoffer. Wie eist, bewijst.

Staat uw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op.

Bel mij terug!

   

  Mijn letsel is ontstaan door *
   

  Degene die schuld heeft is *
   

  Contact

  U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17.15 uur. Buiten deze tijden kunt u het contactformulier invullen of de chatbot gebruiken om uw casus aan te melden.

  Tijdens openingstijden binnen een uur een reactie, u heeft direct duidelijkheid. Buiten kantooruren, in het weekend of rondom feestdagen, is dit direct de volgende werkdag. 

   Persoonlijke gegevens

   Wat is er gebeurd?

   Je selecteerde 'Medische fout'. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

   1. Heb je al een klacht ingediend bij de klachtencommissie van de desbetreffende zorginstelling? Ja/nee

   2. Is die klacht gegrond verklaard? Ja/nee

   3. Is de medische fout minder dan 5 jaar geleden gemaakt? Ja/nee

   4. Ben je bereid om een medisch haalbaarheidsonderzoek uit te laten voeren? Ja/nee

   Alle vragen met JA beantwoord

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

   Helaas kunnen wij je niet helpen omdat we geen gegronde klacht hebben. Je aanvraag zal dan ook niet in behandeling worden genomen.

   Je selecteerde 'geweld’. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

   1. Is het letsel ontstaan door een geweldsincident tijdens werktijd? Ja/nee

   2. Valt het incident te wijten aan de werkgever? (optioneel) Ja/nee

   3. Kun je het ongeval aantonen? (optioneel) Ja/nee

   Alle vragen met JA beantwoord

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

   Helaas kunnen wij je niet helpen. Wij verwijzen je in dit geval graag door naar het Schadefonds voor Geweldsmisdrijven.

   Je hebt aangegeven psychisch letsel te hebben opgelopen als gevolg van een ongeval. De volgende vraag is daarvoor van belang:

   1. Heb je naast psychisch letsel, ook lichamelijk letsel opgelopen? Ja/nee

   Jouw antwoord is JA

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   Jouw antwoord is NEE

   Helaas kunnen wij je niet helpen, omdat wij niet gespecialiseerd zijn in het behandelen van enkel psychisch letsel. Jouw aanvraag wordt dan ook niet in behandeling genomen.

   Call Now Button