Ik ben aangereden

Juridische hulp na aanrijding

Heeft u door een aanrijding letsel opgelopen? En is de wederpartij aansprakelijk voor het ontstaan van het ongeval? Dan heeft u in veel gevallen recht op een schadevergoeding voor de schade die u lijdt.

Er komen veel zaken waar u nog niet eerder mee te maken hebt gehad. Waarschijnlijk staat uw hoofd er niet naar om zo kort na de aanrijding bezig te houden met de financiële en juridische kwesties rondom uw letselongeval.

Onze letselschadespecialisten regelen uw schade, tijdens dit complexe schaderegelingstraject staan wij u van begin tot eind bij. Wij zorgen dat u de vergoeding ontvangt die recht doet aan de persoonlijke situatie. Het inschakelen van onze letselschadejurist kost u helemaal niets, ook de juridische kosten voor rechtshulp worden vergoed door de aansprakelijke wederpartij. Op deze pagina beantwoorden we veelgestelde vragen bij letselschade door een aanrijding.

logo-nationaal-keurmerk-letselschade-png_-375×128

Aangesloten bij het Nationaal Keurmerk Letselschade

Alle belangenbehartigers en letselschadeprofessionals van LetselSchade.nl zijn aangesloten bij het letselschade keurmerk

Ontvang een rechtvaardige schadevergoeding

Onze beste letselschadespecialisten zorgen ervoor dat u altijd de hoogst haalbare schadevergoeding krijgt.

Gratis hulp en advies

Onze hulp is voor u gratis, de tegenpartij betaalt de juridische bijstand

Altijd bij u in de buurt

Een landelijk netwerk van specialisten en juristen. Wij werken alleen voor slachtoffers.

Ik ben aangereden door een auto, wat moet ik doen?

Als u bent aangereden, dan hangt het af van de situatie wat de vervolgstappen zijn. Er zijn namelijk verschillende soorten verkeersongevallen met letsel te bedenken, bijvoorbeeld wanneer:

U kunt doorklikken op de situatie die voor u geldt. U vindt dan alle informatie die u nodig heeft. Liever meteen contact met onze letselschadespecialisten?

Mijn letselongeval in het verkeer

Heb ik recht op een schadevergoeding na een aanrijding?

Of u recht heeft op een schadevergoeding na een aanrijding, wanneer een ander aansprakelijk is voor het ongeluk. Wanneer u als voetganger wordt aangereden heeft u in bijna alle situaties recht op een schadevergoeding van de schuldige partij.

De claim wordt uitgekeerd door de verzekeringsmaatschappij die aansprakelijk wordt gesteld voor uw schade als gevolg van de aanrijding. Hieronder kort een toelichting op het soort aanrijdingen die in het verkeer veelvuldig voorkomen.

Aangereden als automobilist

Bent u door een automobilist aangereden en is deze aansprakelijk voor het ontstaan van het verkeersongeval? Dan heeft u recht op een schadevergoeding voor de letselschade die u oploopt. Bij een kop-staartbotsing is vaak snel duidelijk wie aansprakelijk is voor de schade. Vaak ziet de automobilist de verkeerssituatie over het hoofd, hij of zij remt te laat en u wordt onverwachts van achteren aangereden. Door de klap en de kracht die vrij komt is de kans op een whiplash na een aanrijding erg groot.

Dat is ook het geval als de tegenpartij door rood rijdt of haaientanden negeert en met volle snelheid een ongeluk veroorzaakt waar slachtoffers bij betrokken zijn. Meer weten? Lees hier verder.

review letselschade goede hulp

Mr. Kyra Asma is Senior Letselschadejurist bij LetselSchade.nl

Aangereden als bromfietser

Ook hier geldt: het is belangrijk dat u weet wie aansprakelijk is voor het ongeluk. Daarbij spelen de verkeersregels een belangrijke rol.

Heeft de tegenpartij de verkeersregels overtreden? Dan is de tegenpartij aansprakelijk. Weet u niet of de tegenpartij aansprakelijk is? Of bent u allebei schuldig aan het ongeluk?

De letselschade-experts van Letselschade.nl kijken samen met u of u recht heeft op een letselschadevergoeding. Meer weten? Lees hier verder.

Aangereden als fietser

Fietsers hebben in veel gevallen recht op letselschadevergoeding als zij worden aangereden door een gemotoriseerd voertuig. Dat komt omdat fietsers net als voetgangers worden gezien als zwakkere verkeersdeelnemers. Die worden bij een aanrijding met een sterkere verkeersdeelnemer goed beschermd door de wet.

Een sterkere verkeersdeelnemer is bijvoorbeeld een auto, vrachtwagen, bus of bijvoorbeeld een motor. Maar wist u dat als het fietsongeluk (deels) uw schuld is, u toch vaak minstens 50% van uw schade vergoed krijgt?

Meer informatie over aangereden als fietser vindt u hier.

Aangereden als motorrijder

Bij alle gevallen gaat het erom de aansprakelijkheid te bepalen. Kortom: wie heeft het ongeluk veroorzaakt? Als motorrijder wordt u gezien als sterkere verkeersdeelnemer en daarmee gelden bijvoorbeeld niet dezelfde regels als voor fietsers.

Meer informatie over aangereden als motorrijder vindt u hier.

Aangereden als passagier

Stel u bent bijrijder in de auto en u raakt betrokken bij een verkeersongeluk waarbij u letsel oploopt. Dan heeft u in de meeste gevallen recht op een schadevergoeding voor financiële- en emotionele schade waar u mee moet leren leven.

Lees bijvoorbeeld hier hoe na een ongeval letselschadespecialist Maarten Schikhof dit aanpakte voor zijn cliënt. Verder spelen een aantal dingen een rol: u mag bijvoorbeeld niet in de auto of achter op de motor stappen bij iemand waarvan u weet dat die onder invloed is van bijvoorbeeld alcohol of verdovende middelen.

Meer weten over schadevergoeding medepassagiers? Lees hier verder.

Aangereden als voetganger

Wordt u als voetganger aangereden, dan staat u juridisch sterk. Fietsers en voetgangers worden gezien als zwakkere verkeersdeelnemers in vergelijking met de sterkere verkeersdeelnemers zoals automobilisten, vrachtwagenchauffeurs en motorrijders. Dat is zo, omdat fietsers en voetgangers vaak ernstig letsel oplopen wanneer zij in het verkeer zijn aangereden.

Letselschade.nl heeft al talloze cliënten geholpen die als fietser of voetganger slachtoffer werden van een verkeersongeval met letselschade tot gevolg. Onze specialisten helpen u om de meest rechtvaardige letselschadevergoeding te verhalen op de aansprakelijke wederpartij. Meer weten? Lees hier verder.

Uw kind is aangereden

Als uw kind is aangereden, dan heeft u heel veel aan uw hoofd. Het is dan goed om te weten dat onze letselschadespecialisten u de juridische zorgen uit handen kunnen nemen, zodat u zich kunt richten op uw kind.

De Wegenverkeerswet beschermt kinderen in het verkeer goed. Voor kinderen tot 14 jaar geldt: de automobilist, brommerrijder of ander gemotoriseerd voertuig is altijd 100% aansprakelijk – ook als uw kind bijvoorbeeld door rood liep of onverwachts de weg op liep. Jonge kinderen zijn vaak impulsief en van andere verkeersdeelnemers wordt verwacht dat ze daar rekening mee houden.

Lees hier verder als u meer wilt lezen over dit onderwerp.

letselschade specialist Tores

Meld eenvoudig uw letselschade

We kunnen u binnen 1 minuut vertellen of u mogelijk recht hebt op een letselschadevergoeding. Wij geven u gratis advies en helpen u bij het verkrijgen van een rechtvaardige vergoeding voor het opgelopen letsel.

Hoe weet ik of een letselschadekantoor betrouwbaar is?

Let u op het Nationaal Keurmerk Letselschade. Dit keurmerk toont aan dat een belangenbehartiger of letselschadeprofessional voldoet aan de hoge eisen die De Letselschade Raad stelt.

Alle belangenbehartigers en letselschadeprofessionals van Letselschade.nl zijn aangesloten bij Nationaal Keurmerk Letselschade. Zo weet u zeker dat u te maken hebt met een betrouwbare partij.

Welke schade kan ik vergoed krijgen?

Er bestaan twee soorten schadevergoeding: materiële schadevergoeding en immateriële schadevergoeding. Bij materiële schadevergoeding gaat het kort gezegd om schade waar u een bedrag aan kunt koppelen.

Immateriële schadevergoeding wordt ook wel smartengeld genoemd. Het gaat dan bijvoorbeeld om pijn en verdriet. Hier vindt u meer informatie over de verschillende soorten schadevergoeding. De hoogte van smartengeld wordt gebaseerd op Het Smartengeldboek.

Hoeveel letselschadevergoeding krijg ik?

Onze letselschadespecialisten zetten zich in voor u, zodat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft. Hoe hoog dat bedrag is, hangt af van uw situatie.

Het gaat dan niet alleen om een vergoeding voor schade die is ontstaan bij het ongeval (bijvoorbeeld schade aan uw kleren of uw telefoon), maar ook om toekomstige schade. Wat toekomstige schade is, wordt bepaald samen met uw medisch specialisten.

review letselschade.nl verkeer

Rienko Smith is NIVRE Register-Expert en Senior Letselschadejurist bij LetselSchade.nl

Wat kost een letselschadespecialist?

Daar kunnen we kort over zijn: dat kost u niets! Letselschade.nl staat u gratis bij. In de wet is het zo geregeld, dat de kosten voor een letselschadespecialist worden betaald door (de verzekeraar van) de aansprakelijke tegenpartij. Wij sturen u nooit een factuur, de schadevergoeding is dan ook 100% voor u.

Wij dienen de kosten rechtstreeks in bij de aansprakelijke verzekeraar. Vaak na sluiting van de zaak en buiten het zicht van het slachtoffer om, maakt de letselschade-expertspecialist zich hard om de juridische kosten vergoed te krijgen van de aansprakelijke verzekeraar

Doe een letselschademelding na een aanrijding

Heeft u letselschade opgelopen door een aanrijding in het verkeer waar u geen schuld aan heeft? In veel gevallen staat u juridisch sterk. Samen met u zoeken onze letselschade-experts uit of u recht heeft op een schadevergoeding. We doen er alles aan om te realiseren waar u recht op heeft.

De letselschade-expert kijkt niet alleen naar de situatie zoals die nu is, maar ook naar toekomstige schade en bijbehorende kosten. Onze experts leggen in begrijpelijke taal uit wat u mag verwachten en wat zij van u nodig hebben voor het maken van een voortvarende start van uw zaak.

Wij hebben letselschade-experts in elke provincie. Er is altijd een expert bij u in de buurt. Neem direct contact op met een jurist of laat u terugbellen.

Veelgestelde vragen na een aanrijding

Heeft u recht op schadevergoeding na een verkeersongeval?

U hebt als slachtoffer van een verkeersongeval recht op schadevergoeding wanneer u als gevolg van het ongeval letsel hebt opgelopen dat is veroorzaakt door het toedoen van een ander. De aansprakelijke wederpartij moet in dat geval alle kosten vergoeden die voortkomen uit een verkeersongeval. Daarbij kunt u denken aan de kosten voor het repareren van uw auto of aan de kosten voor fysiotherapie die buiten uw zorgverzekering vallen.

Daarnaast is een onderdeel van uw totale schadevergoeding ook een bedrag aan smartengeld. Dat bedrag wordt uitgekeerd, omdat een ongeval zorgt voor veel emotioneel leed, zoals pijn en verdriet. De juristen van Letselschade.nl helpen u kosteloos bij het verhalen van de maximale schadevergoeding.

Is de tegenpartij aansprakelijk voor de letselschade na het ongeval?

Als twee gemotoriseerde verkeersdeelnemers betrokken zijn bij een verkeersongeval, dan moet er gekeken worden naar wie de verkeersregels heeft overtreden om te kunnen bepalen wie aansprakelijk is voor het ongeval. Als de tegenpartij u geen voorrang heeft verleend, terwijl hij dat wel had moeten doen, dan is de tegenpartij aansprakelijk voor alle kosten die u maakt die voortkomen uit het verkeersongeval.

Aansprakelijkheid gemotoriseerde – vs. ongemotoriseerde verkeersdeelnemer

De situatie is echter anders als bij het verkeersongeval een gemotoriseerde verkeersdeelnemer en een ongemotoriseerde verkeersdeelnemer is betrokken zoals een voetganger of fietser. Deze zwakkere ongemotoriseerde verkeersdeelnemers worden door de wet extra beschermd, omdat zij worden gezien als zwakke verkeersdeelnemers. Gemotoriseerde verkeersdeelnemers moeten dan ook extra voorzichtig zijn wanneer zij in de buurt zijn van de zwakkere verkeersdeelnemers.

Uitzondering op de (verkeers)regel

Als een gemotoriseerde verkeersdeelnemer betrokken raakt bij een verkeersongeval met een ongemotoriseerde verkeersdeelnemer, dan is de gemotoriseerde verkeersdeelnemer aansprakelijk. Dit is alleen anders als er sprake is van eigen schuld aan de zijde van de ongemotoriseerde verkeersdeelnemer. Stel dat een fietser geen voorrang heeft verleend aan de van rechts komende auto, dan heeft u als fietser de verkeersregels overtreden en dat maakt dat de automobilist niet meer volledig aansprakelijk is. De gemotoriseerde verkeersdeelnemer hoeft in dat geval maar een bepaald percentage van de kosten van de fietser te vergoeden. Het percentage mag echter nooit minder dan 50% zijn. Een zwakke verkeersdeelnemer krijgt dus altijd 50% van zijn schade vergoed. Dit is de zogenaamde 50%-regel.

Hoe regelt u de aansprakelijkstelling na een fietsongeval?

Als u letsel heeft opgelopen na een verkeersongeval, dan kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen voor advies. Wij kunnen direct beoordelen of de zaak op juridisch vlak, kansrijk is. Mocht u een kansrijke zaak hebben, dan schakelen wij direct een belangenbehartiger voor u in.

Uw belangenbehartiger stelt de wederpartij aansprakelijk voor het fietsongeval. Om de aansprakelijkheid rond te krijgen hebben wij bewijsstukken nodig, zoals een schadeaangifteformulier, een getuigenverklaring of een politierapport. De tegenpartij kan de aansprakelijkheid direct erkennen, maar het kan ook zijn dat er een discussie ontstaat met de wederpartij. Het rondkrijgen van de aansprakelijkheid kan in sommige gevallen dus een enige tijd duren. Zodra de aansprakelijkheid erkend wordt, zal de belangenbehartiger u hiervan direct op de hoogte stellen.

Welke schade kunt u claimen na een letselschade-ongeval?

Als compensatie van uw geleden schade bij een aanrijding als automobilist, voetganger of fietser kan u de tegenpartij aansprakelijk stellen voor uw letselschade en een letselschadevergoeding claimen. Letselschadevergoedingen bevatten vaak naast een materiële vergoeding, zoals schade aan uw vervoersmiddel als gevolg van de aanrijding, ook een vergoeding voor immateriële schade zoals leed, pijn en gederfde levensvreugde. Deze vergoeding wordt smartengeld genoemd. Hieronder staan voorbeelden van materiële schade en immateriële schade.

Materiële schadevergoeding

Materiële schade is alle schade die in geld waardeerbaar is, zoals:

 • inkomensschade
 • ziekenhuiskosten
 • kosten van medische behandelingen
 • kosten van revalidatie
 • reiskosten
 • telefoonkosten en portokosten
 • (buiten)gerechtelijke kosten van een rechtszaak

Immateriële schadevergoeding

De letselschadevergoeding voor immateriële schade wordt smartengeld genoemd. Onder immateriële schade valt alle schade welke niet concreet op geld waardeerbaar is, zoals:

 • leed
 • pijn
 • gederfde levensvreugde
Hoe werkt het letselschadetraject?

Als u betrokken bent geweest bij een ongeval en u hebt letselschade opgelopen door het toedoen van een ander, dan heeft u mogelijk recht op een schadevergoeding. Wij kunnen ons voorstellen dat het voor een letselschadeslachtoffer prettig is om vooraf te weten wat u kunt verwachten gedurende dit traject. Vandaar dat wij de belangrijkste stappen voor u op een rij hebben gezet:

 1. Neem contact op met letselschade.nl voor gratis advies. Wij beoordelen of uw zaak op juridisch vlak, kansrijk is.
 2. Wanneer gewenst, helpt Letselschade.nl u bij het inschakelen van een belangenbehartiger.
 3. Uw belangenbehartiger verzamelt juridisch en medisch bewijs.
 4. Uw belangenbehartiger stelt vast of de tegenpartij aansprakelijk is.
 5. Uw belangenbehartiger stelt de tegenpartij aansprakelijk voor de opgelopen schade en vraagt een voorschot op uw letselschadevergoeding aan.
 6. De tegenpartij moet de aansprakelijkheid (gedeeltelijk) erkennen.
 7. Uw belangenbehartiger inventariseert de nog te lijden schade.
 8. Uw belangenbehartiger en de tegenpartij stellen de medische eindtoestand vast.
 9. De definitieve schade kan worden berekend.
 10. In een vaststellingsovereenkomst wordt uw definitieve schade vastgelegd en de zaak afgewikkeld.
Wat kunt u zelf doen bij een verkeersongeval?

Als u betrokken bent geweest bij een verkeersongeval door het toedoen van een ander en u hebt letsel opgelopen, dan is het erg belangrijk om zoveel mogelijk bewijs te vergaren. Wij geven alvast twee tips om voortvarend van start te gaan met het verhalen van een schadevergoeding.  Om te bepalen of er recht is op vergoeding van de schade moet namelijk vastgesteld kunnen worden hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren en of er mogelijk verkeersfouten zijn gemaakt.

Schadeaangifteformulier

Het is aan te raden om direct na een verkeersongeval een schadeaangifteformulier in te vullen met de wederpartij. Het schadeaangifteformulier moet door beide partijen worden ondertekend. Het schadeaangifteformulier wordt, nadat het is ondertekend door beide partijen, aangemerkt als een onderhandse akte. Dat betekent dat daaruit het bewijs voortvloeit dat de schade is ontstaan zoals beschreven staat op het schadeaangifteformulier. Met het schadeaangifteformulier kunnen we de toedracht van het ongeval en de schuldvraag aantonen. Dit is alles bepalend voor de aansprakelijkheid. Het is belangrijk om het schadeaangifteformulier ter plaatse in te vullen, omdat u daarmee voorkomt dat in een later stadium onenigheid ontstaat over de toedracht van het ongeval en de schuldvraag.

Informeer de (huis)arts

Daarnaast is het belangrijk om zo spoedig mogelijk een arts te raadplegen. Dit om aan te tonen dat de klachten gerelateerd zijn aan het ongeval. Neem daarna zo spoedig mogelijk contact met ons op zodat wij kunnen beoordelen of u juridisch gezien een kansrijke zaak hebt.

Tegenpartij is weggereden, hoe de aansprakelijkstelling regelen?

Als u bent aangereden door een motorvoertuig en de bestuurder rijdt door voordat de gegevens zijn genoteerd, dan is dat erg vervelend. Toch hoeft dat niet te betekenen dat u met lege handen blijft staan. Het Waarborgfonds Motorverkeer vergoedt namelijk schade die in Nederland is veroorzaakt door een ander voertuig dat is doorgereden en waarvan de identiteit niet te achterhalen is of als de tegenpartij onverzekerd was ten tijde van het ongeval.

Advies bij letselschade zonder dader

U zult als slachtoffer eerst zelf moet proberen om de identiteit te achterhalen voordat u een beroep kunt doen op het Waarborgfonds Motorverkeer. Dit kan door beeldmateriaal en foto’s te verzamelen van de situatie. Ook kunt u een advertentie plaatsen waarbij u getuigen oproept. Daarnaast moet u binnen 14 dagen aangifte doen bij de politie waarbij u tenminste twee personen nodig hebt die het voorval hebben zien gebeuren en op papier willen verklaren wat zij exact hebben gezien. Als het niet lukt om de identiteit van de dader te achterhalen dan kunt u een beroep doen op het Waarborgfonds Motorverkeer.

Eigen risico Waarborgfonds Motorverkeer

Let er wel op dat een wettelijk eigen risico geldt van € 250,-. U kunt dus geen beroep doen op het Waarborgfonds Motorverkeer als de schade lager is dan € 250,-.

Neem contact op met een van onze letselschadejuristen en wij beoordelen direct of we een aanspraak kunnen maken op het Waarborgfonds Motorverkeer.

Met welke kosten krijgt u te maken bij letselschade?

De kosten voor letselschadeslachtoffers kunnen na een ongeval hoog oplopen. De kosten kunnen bestaan uit gemiste inkomsten omdat u arbeidsongeschikt geraakt bent of medische kosten die onder uw eigen risico vallen van uw zorgverzekering. Maar het kan ook zijn dat u toevallig net midden in een verhuizing/verbouwing zit en als gevolg van het ongeval uw werkzaamheden in en rondom het huis moet staken. Dit wordt ook wel zelfwerkzaamheid genoemd. Deze schadepost komt ook voor vergoeding in aanmerking.

Er zijn een tal van schadeposten waar u als slachtoffer zijnde niet direct aan denkt. Wij zijn er dan ook om u gedurende het hele letselschadetraject kosteloos bij te staan. Wij stellen niet alleen de wederpartij aansprakelijk, maar wij brengen ook alle schadeposten in kaart en dienen deze bij de aansprakelijke partij in.

Wat zijn de kosten van juridische hulp bij verkeersongeval?

De juristen van Letselschade.nl kunnen u kosteloos bijstaan als u betrokken bent geweest bij een verkeersongeval waarbij het ongeval te wijten valt aan de wederpartij. Het is belangrijk dat u na een ongeval bewijs verzamelt over de toedracht van het verkeersongeval en de schuldvraag.

Na een verkeersongeval is het belangrijk om een schadeaangifteformulier te ondertekenen met de wederpartij. Daarmee voorkomt u dat later discussie ontstaat over de toedracht van het ongeval en de schuldvraag. Mocht het echt niet mogelijk zijn om een schadeaangifteformulier ter plekke in te vullen, omdat bijvoorbeeld één van de partijen met een ambulance is meegenomen naar het ziekenhuis, dan is een getuigenverklaring ook voldoende. De voorkeur bij getuigenverklaringen gaat uit naar een onafhankelijke getuige. De toedracht kan verder ook worden bewezen middels een politierapport. De politie moet dan echter wel ter plaatse zijn gekomen. Samengevat kan de toedracht van het verkeersongeval en de schuldvraag worden aangetoond middels een schadeaangifteformulier, een getuigenverklaring of een politierapport.

Daarnaast kunnen we u kosteloos bijstaan als u een schadeverzekering voor inzittende (SVI) of een schadeverzekering voor opzittende (SVO) hebt. In dat geval hoeft u de toedracht van het verkeersongeval en de schuldvraag niet te bewijzen.

Welke verzekeringen spelen een rol bij letselschade?

Bij verkeersongevallen is de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen (WAM) van kracht. Deze wet bepaalt dat alle motorvoertuigen een verplichte verzekering moeten afsluiten als zij deelnemen aan het verkeer. Mocht u betrokken zijn geraakt bij een verkeersongeval door het toedoen van een ander en hebt u door het ongeval letselschade opgelopen, dan is het dus de WA-verzekeraar van de tegenpartij die uw schade dient te vergoeden.

Mocht u letselschade hebben opgelopen als gevolg van een eenzijdig verkeersongeval, dan wordt de schade niet vergoed door de WA-verzekeraar. In dat geval zult u een schadeverzekering inzittenden (SVI) moeten hebben afgesloten om uw eigen schade vergoed te krijgen. Zowel bij het claimen van een schadevergoeding via de WA-verzekering of via de SVI-verzekering kunnen wij in de meeste gevallen u kosteloos bijstaan. Neem contact met een van onze letselschadejuristen op en wij beoordelen direct of u juridisch gezien een kansrijke zaak hebt.

Bel mij terug!

   

  Mijn letsel is ontstaan door *
   

  Degene die schuld heeft is *
   

  Contact

  U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17.15 uur. Buiten deze tijden kunt u het contactformulier invullen of via WhatsApp uw casus aanmelden.

  Tijdens kantooruren binnen een uur een reactie, u heeft direct duidelijkheid. Buiten kantooruren, in het weekend of rondom feestdagen, is dit direct de volgende werkdag. 

   Persoonlijke gegevens

   Wat is er gebeurd?

   Je selecteerde 'Medische fout'. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

   1. Heb je al een klacht ingediend bij de klachtencommissie van de desbetreffende zorginstelling? Ja/nee
   2. Is die klacht gegrond verklaard? Ja/nee
   3. Is de medische fout minder dan 5 jaar geleden gemaakt? Ja/nee
   4. Ben je bereid om een medisch haalbaarheidsonderzoek uit te laten voeren? Ja/nee
   Alle vragen met JA beantwoord

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

   Helaas kunnen wij je niet helpen omdat we geen gegronde klacht hebben. Je aanvraag zal dan ook niet in behandeling worden genomen.

   Je selecteerde 'geweld’. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

   1. Is het letsel ontstaan door een geweldsincident tijdens werktijd? Ja/nee
   2. Valt het incident te wijten aan de werkgever? (optioneel) Ja/nee
   3. Kun je het ongeval aantonen? (optioneel) Ja/nee
   Alle vragen met JA beantwoord

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

   Helaas kunnen wij je niet helpen. Wij verwijzen je in dit geval graag door naar het Schadefonds voor Geweldsmisdrijven.

   Je hebt aangegeven psychisch letsel te hebben opgelopen als gevolg van een ongeval. De volgende vraag is daarvoor van belang:

   1. Heb je naast psychisch letsel, ook lichamelijk letsel opgelopen? Ja/nee
   Jouw antwoord is JA

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   Jouw antwoord is NEE

   Helaas kunnen wij je niet helpen, omdat wij niet gespecialiseerd zijn in het behandelen van enkel psychisch letsel. Jouw aanvraag wordt dan ook niet in behandeling genomen.

   Call Now Button