Schadevergoeding berekenen

U heeft letselschade en wilt graag weten welke bedrag aan schadevergoeding u kunt claimen. Op deze pagina leest u alles over letselschadevergoeding en wat de specialisten van LetselSchade.nl voor u kunnen betekenen.

logo-nationaal-keurmerk-letselschade-png_-375×128

Aangesloten bij het Nationaal Keurmerk Letselschade

Alle belangenbehartigers en letselschadeprofessionals van LetselSchade.nl zijn aangesloten bij het letselschade keurmerk

Ontvang een rechtvaardige schadevergoeding

Onze beste letselschadespecialisten zorgen ervoor dat u altijd de hoogst haalbare schadevergoeding krijgt.

Gratis hulp en advies

Onze hulp is voor u gratis, de tegenpartij betaalt de juridische bijstand

Altijd bij u in de buurt

Een landelijk netwerk van specialisten en juristen. Wij werken alleen voor slachtoffers.

Mijn ongeval met letselschade

letselschade-meld-nu-bedrijfsongeval
letselschade-meld-nu-verkeersongeval
letselschade-meld-nu-dier-en-letsel
letselschade-meld-nu-direct-contact

Waar wordt de hoogte van een letselschadevergoeding op gebaseerd?

Hoogte schadevergoeding berekenen – dat ziet u geregeld staan op websites van letselschadespecialisten. Het lijkt zo simpel: u vult wat gegevens in, en dan komt er een bedrag uit rollen. Zo is het helaas niet. Het berekenen van een letselschadevergoeding is maatwerk. Bij letselschade komt veel kijken. De experts van LetselSchade.nl zijn specialist als het gaat om letselschade claimen door bijvoorbeeld een ongeval in het verkeer of een arbeidsongeval. Zij staan u graag bij met betrouwbaar advies en heldere, begrijpelijke taal.

Hoeveel schadevergoeding kan ik verwachten na letselschade?

Hoe hoog een schadevergoeding kan zijn, hangt af van verschillende factoren. Hieronder vindt u enkele voorbeelden:

 • Wat voor letsel u heeft 
 • Hoe ernstig uw letsel is 
 • Hoe uw herstel verloopt 
 • Hoe lang uw herstel duurt 
 • Welke kosten u al gemaakt heeft 
 • Welke kosten u waarschijnlijk nog moet maken 
 • Of u arbeidsongeschikt bent/blijft en in welke mate 
 • Hoe het psychisch met u gaat: zie ook smartengeld 
 • Welke schadevergoeding is toegekend in vergelijkbare gevallen 
 • Of u studievertraging oploopt en daardoor bijvoorbeeld later op de arbeidsmarkt komt en/of langer moet studeren en daardoor meer kosten moet maken 
review-letselschade-specialist-letselschade-32

Mr. Veronique Evers is Senior Letselschadejurist bij LetselSchade.nl

Zij gingen u voor…

Mijn eigen letselschadevergoeding berekenen

Zelf uw letselschadevergoeding berekenen, is dat een goed idee? Bij LetselSchade.nl helpen we u daar graag bij. Onze specialisten doen dit dagelijks en weten alles van de juridische kant en zijn bovendien goede onderhandelaars. Natuurlijk kunt u gebruikmaken van uw rechtsbijstandsverzekering, maar veel verzekeraars zijn niet gebaat bij langlopende zaken en zullen al snel aansturen op een akkoord van uw kant. Bij LetselSchade.nl doen we er alles aan om te zorgen dat u de meest rechtvaardige schadevergoeding krijgt.

review letselschade specialist

Mr. Jeroen Damen is NIVRE Register-Expert en Senior Letselschadejurist bij LetselSchade.nl

Ik ben aangereden, hoeveel schadevergoeding krijg ik?

Bent u aangereden en is er een aansprakelijke tegenpartij? Dan is de kans groot dat u recht heeft op letselschadevergoeding. Als we het hebben over verkeersongelukken en letselschade, kunt u bijvoorbeeld denken aan de volgende situaties. Klikt u op de link, dan leest u alles over letselschade in uw situatie.

Tip: op deze pagina leest u alles over de verschillende soorten schadevergoeding.

letselschadespecialist van letselschade.nl

Meld eenvoudig uw letselschade

We kunnen u binnen 1 minuut vertellen of u mogelijk recht hebt op een letselschadevergoeding. Wij geven u gratis advies en helpen u bij het verkrijgen van een rechtvaardige vergoeding voor het opgelopen letsel.

Morele of immateriële schadevergoeding berekenen

Bij het berekenen van schadevergoeding kijken onze letselschadespecialisten naar alle kosten die te maken hebben met uw letselschade.

 • Materiële schadevergoeding. Dit zijn kort door de bocht schades waar een bedrag aan kan worden gekoppeld.
 • Naast materiële schade kan het zijn dat er in uw geval ook sprake is van immateriële schade. Immateriële schade wordt ook wel morele schade of smartengeld genoemd. Smartengeld is een niet in geld meetbare vergoeding voor pijn en gederfde levensvreugde. Bijvoorbeeld:
  – U durft niet meer op de fiets of in de auto te stappen na een verkeersongeluk.
  – U voelt zich erg ongelukkig na een ongeval.
  – U slaapt zo slecht door het ongeluk dat u niet meer in staat bent tot sociaal contact.

Leestip: meer weten over smartengeld? U vindt alle informatie op deze pagina.

Wij berekenen snel uw schadevergoeding bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben veel ervaring met smartengeld en materiële schadevergoeding. Zij weten welke mogelijkheden er zijn, maar ook wat er niet kan. Dit bespreken zij samen met u.

LetselSchade.nl is keurmerkkantoor

Alle kantoren van LetselSchade.nl voeren het NKL (Nationaal Keurmerk Letselschade) en zijn aangesloten bij het NLE (de branchevereniging Nederlandse Letselschade Experts). Zo weet u zeker dat u betrouwbare juridische bijstand krijgt.

Een specialist inhuren van LetselSchade.nl kost u geen geld: wij dienen onze uren in bij de verzekeraar van de aansprakelijke wederpartij. Dit gaat niet af van uw letselschadevergoeding.

Meer weten over het berekenen van een schadevergoeding?

De specialisten van LetselSchade.nl kunnen u altijd adviseren over letselschade of een schadevergoeding. Bij LetselSchade.nl leggen we alles uit in duidelijke taal en vertellen we welke informatie we van u nodig hebben. Met vestigingen door het hele land zit er altijd een letselschadespecialist van LetselSchade.nl bij u in de buurt. Wij hebben letselschade-experts in elke provincie. Neem direct contact met ons op of laat u terugbellen via [telefoonnummer].

Veelgestelde vragen


 • Wat is een letselschadevergoeding?

  Een letselschadevergoeding is een compensatie die je krijgt voor de schade die je hebt geleden als gevolg van een ongeval. Dit kan zowel materiële schade (zoals medische kosten, reiskosten, kosten voor huishoudelijke hulp) als immateriële schade (smartengeld voor pijn en leed) omvatten.


 • Hoeveel letselschadevergoeding kan ik ontvangen na een ongeval?

  Het bedrag van de letselschadevergoeding varieert sterk en is afhankelijk van vele factoren zoals de ernst van het letsel, de impact op het dagelijks leven, verlies van inkomen en de kosten van eventuele toekomstige zorg. Elk geval is uniek, dus er is geen standaard bedrag. Je kunt in aanmerking komen voor een letselschadevergoeding als je letsel hebt opgelopen door de fout van een ander. Dit kan bijvoorbeeld zijn door een verkeersongeluk, bedrijfsongeval, medische fout, of een geweldsmisdrijf.


 • Hoeveel belasting moet je betalen bij een letselschadevergoeding?

  In de meeste gevallen is een letselschadevergoeding in Nederland niet belastbaar. Er kunnen echter uitzonderingen zijn, bijvoorbeeld als de vergoeding dient ter compensatie van gederfd inkomen. Raadpleeg altijd een expert in dergelijke situaties.


 • Wat is de hoogte van de schadevergoeding bij een verkeersongeval?

  De hoogte van uw schadevergoeding bij een verkeersongeval is afhankelijk van een aantal factoren, zoals: Ernst van het letsel Herstelduur van het herstel Mate van arbeidsongeschiktheid Impact van het ongeval Schade die u in de toekomst zult lijden Aan de hand van deze factoren wordt bepaald wat de hoogte van de schadevergoeding is. Zoals gezegd beïnvloedt het herstelproces de hoogte van de schadevergoeding. Bij auto-ongelukken ontstaan bijvoorbeeld vaak whiplash klachten. Het herstel van een whiplash kan zeer traag gaan. Soms houden slachtoffers zelfs blijvende klachten over aan een whiplash. In dat soort gevallen zal de hoogte van de schadevergoeding hoger uitvallen. Ook de mate van arbeidsongeschiktheid speelt een grote rol bij het bepalen van de hoogte van de schadevergoeding. Mocht u door uw letsel niet kunnen werken en loopt u daardoor inkomen mis dan spreekt het voor zich dat dit een grote schadepost is dat ook meegenomen wordt in de schadevergoeding. Gelet op het feit dat meerdere factoren bepalen wat de hoogte van de schadevergoeding is kan niet op voorhand worden gezegd hoe hoog de schadevergoeding zal uitvallen.


 • Wat is de hoogte van de schadevergoeding bij een bedrijfsongeval?

  De hoogte van de schadevergoeding bij een bedrijfsongeval wordt bepaald aan de hand van de ernst van het letsel en de gevolgen daarvan. De letselschade kan bestaan uit materiële en immateriële schade. Voor immateriële schade wordt de vergoeding ook wel smartengeld genoemd. Factoren die meegenomen worden bij het bepalen van de hoogte van de letselschadevergoeding zijn bijvoorbeeld: - Letselschade bedragen van andere rechterlijke uitspraken in vergelijkbare letselschadezaken - Ziekenhuiskosten - Reiskosten (parkeergeld, taxi’s etc.) - Inkomen wat u mist door het bedrijfsongeval - Pijn en verdriet Aan de hand van de ernst van het letsel kunt u aanspraak maken op een schadevergoeding van: - Gering letsel vanaf €100,- tot €2.000,- - Licht letsel vanaf €2.000,- tot €3.500,- - Matig letsel vanaf €3.500,- tot €9.000,- - Ernstig letsel vanaf €9.000,- tot €21.000,- - Zwaar letsel vanaf €21.000,- tot €43.000,- - Zeer zwaar letsel vanaf €43.000,- tot €76.000,- - Uitzonderlijk zwaar letsel vanaf €76.000,- Let op: deze bedragen dienen alleen als leidraad en zijn niet bepalend. Wilt u direct een indicatie ontvangen van de hoogte van uw letselschadevergoeding? Vertel ons uw verhaal, dan laten wij binnen één werkdag weten waar u recht op hebt.

Staat uw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op.

Bel mij terug!

   

  Mijn letsel is ontstaan door *
   

  Degene die schuld heeft is *
   

  Contact

  U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17.15 uur. Buiten deze tijden kunt u het contactformulier invullen of de chatbot gebruiken om uw casus aan te melden.

  Tijdens openingstijden binnen een uur een reactie, u heeft direct duidelijkheid. Buiten kantooruren, in het weekend of rondom feestdagen, is dit direct de volgende werkdag. 

   Persoonlijke gegevens

   Wat is er gebeurd?

   Je selecteerde 'Medische fout'. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

   1. Heb je al een klacht ingediend bij de klachtencommissie van de desbetreffende zorginstelling? Ja/nee

   2. Is die klacht gegrond verklaard? Ja/nee

   3. Is de medische fout minder dan 5 jaar geleden gemaakt? Ja/nee

   4. Ben je bereid om een medisch haalbaarheidsonderzoek uit te laten voeren? Ja/nee

   Alle vragen met JA beantwoord

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

   Helaas kunnen wij je niet helpen omdat we geen gegronde klacht hebben. Je aanvraag zal dan ook niet in behandeling worden genomen.

   Je selecteerde 'geweld’. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

   1. Is het letsel ontstaan door een geweldsincident tijdens werktijd? Ja/nee

   2. Valt het incident te wijten aan de werkgever? (optioneel) Ja/nee

   3. Kun je het ongeval aantonen? (optioneel) Ja/nee

   Alle vragen met JA beantwoord

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

   Helaas kunnen wij je niet helpen. Wij verwijzen je in dit geval graag door naar het Schadefonds voor Geweldsmisdrijven.

   Je hebt aangegeven psychisch letsel te hebben opgelopen als gevolg van een ongeval. De volgende vraag is daarvoor van belang:

   1. Heb je naast psychisch letsel, ook lichamelijk letsel opgelopen? Ja/nee

   Jouw antwoord is JA

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   Jouw antwoord is NEE

   Helaas kunnen wij je niet helpen, omdat wij niet gespecialiseerd zijn in het behandelen van enkel psychisch letsel. Jouw aanvraag wordt dan ook niet in behandeling genomen.

   Call Now Button