Letselschade door paard

Wij regelen kosteloos de schadevergoeding!

Wat moet u doen als geschopt of gebeten bent door een paard van een ander of als u van het paard van een ander bent gevallen? Lees hier hoe het zit met de aansprakelijkheid en of u recht heeft op schadevergoeding voor uw letselschade na een ongeval met een paard. De specialisten van Letselschade.nl staan voor u klaar.

logo-nationaal-keurmerk-letselschade-png_-375×128

Aangesloten bij het Nationaal Keurmerk Letselschade

Alle belangenbehartigers en letselschadeprofessionals van LetselSchade.nl zijn aangesloten bij het letselschade keurmerk

Ontvang een rechtvaardige schadevergoeding

Onze beste letselschadespecialisten zorgen ervoor dat u altijd de hoogst haalbare schadevergoeding krijgt.

Gratis hulp en advies

Onze hulp is voor u gratis, de tegenpartij betaalt de juridische bijstand

Altijd bij u in de buurt

Een landelijk netwerk van specialisten en juristen. Wij werken alleen voor slachtoffers.

Letsel door val van een paard

Onze specialisten behandelen veel zaken waarbij mensen gewond raken door het dier van een ander. In 99% van de meldingen gaat het om schade veroorzaakt door een hond of paard. U kunt gewond raken door een val tijdens het paardrijden, een trap of een beet van een paard. Neem bij letselschade door een paard altijd contact op.

Bent u ten val gekomen bij het paardrijden en hebt u daarbij letsel opgelopen, dan is in veel gevallen de eigenaar van het paard aansprakelijk. Wel is het zo dat u een bepaalde mate van eigen risico accepteert als u gaat paardrijden. Of u nu een onervaren of ervaren ruiter bent, u heeft in veel gevallen recht op letselschadevergoeding. Vaak moet de verzekering van de eigenaar minimaal 50% van de schadevergoeding betalen.

Letselschade door paard

Een val van een paard of een beet of trap kan voor flink letsel zorgen. Bijvoorbeeld:

 • bijtwond
 • scheurwond
 • beschadiging van zenuwen, weefsel, spieren, pezen en/of botten
 • botbreuken
 • schade aan gebit
 • dwarslaesie
 • schade aan wervels
 • tetanusinfectie
 • verminking
 • littekens
 • in ernstige gevallen overlijden
 • psychische schade (smartengeld)
Review LetselSchade.nl klantbeoordeling Letselschadespecialist Maarten Schikhof

Mr. Maarten Schikhof is NIVRE Register-Expert en Senior Letselschadejurist bij LetselSchade.nl

Ik ben gebeten door een paard, wat nu?

Loopt u een paardenbeet op of krijgt u een trap van een paard, dan kunt u net als bij de val van een paard de eigenaar van het paard aansprakelijk stellen. Verzekeraars doen er soms lang over om een standpunt in te nemen over de aansprakelijkheid, omdat er soms discussie is over de eigen schuld.

Afhankelijk van de situatie kan het voorkomen dat u deels, geheel of helemaal niet aansprakelijk bent. Dit heeft invloed op de hoogte van de letselschadevergoeding, samen met een aantal andere factoren. Onze specialisten zijn ervaren in het uitzoeken van de aansprakelijkheid en helpen u om de meest rechtvaardige schadevergoeding te krijgen.

letselschadespecialist van letselschade.nl

Meld eenvoudig uw letselschade

We kunnen u binnen 1 minuut vertellen of u mogelijk recht hebt op een letselschadevergoeding. Wij geven u gratis advies en helpen u bij het verkrijgen van een rechtvaardige vergoeding voor het opgelopen letsel.

Schadevergoeding na letsel door paard

Letsel door een paard kan fors zijn. U kunt zowel materiële, lichamelijke als geestelijke schade hebben. U kunt uw schade in veel gevallen vergoed krijgen. Neem daarom bij schade door een paard altijd contact op met een letselschadejurist.

Wie is aansprakelijk voor schade door een paard?

Loopt u letsel op door een paard, dan is het goed om te weten dat de eigenaar van het paard in veel gevallen aansprakelijk is. Heeft u lichamelijke en/of psychische schade, dan heeft u in veel gevallen recht op schadevergoeding.

Meld direct uw schade, wij helpen u graag verder!

Heeft u letsel opgelopen door een paard? Wij helpen u om een rechtvaardige schadevergoeding te verhalen. Wij hebben letselschadespecialisten in elke provincie. Hierdoor is er altijd een expert bij u in de buurt. Meld direct uw schade, of neem contact op via 085 019 3051.

Veelgestelde vragen


 • Wat moet ik doen als ik door een paard van iemand anders ben geschopt of gebeten, of als ik van het paard van iemand anders ben gevallen?

  Als u door een paard van iemand anders bent geschopt, gebeten of gevallen, dient u altijd contact op te nemen met de eigenaar van het paard.


 • Ben ik aansprakelijk als ik gewond raak bij het paardrijden?

  Als u gewond raakt bij het paardrijden, is de eigenaar van het paard in veel gevallen aansprakelijk. Echter, houd er rekening mee dat u een bepaalde mate van eigen risico accepteert wanneer u gaat paardrijden.


 • Wat voor soort letselschade kan ik oplopen door een paard?

  Letselschade door een paard kan variëren en omvatten onder andere bijtwonden, scheurwonden, beschadiging van zenuwen, weefsel, spieren, pezen en/of botten, botbreuken, schade aan het gebit, dwarslaesies, schade aan wervels, tetanusinfecties, verminking, littekens, en in ernstige gevallen zelfs overlijden, evenals psychische schade in de vorm van smartengeld.


 • Wat moet ik doen als ik door een paard ben gebeten?

  Als u door een paard bent gebeten, kunt u, net als bij een val van een paard, de eigenaar van het paard aansprakelijk stellen. Verzekeraars kunnen soms lang over de aansprakelijkheid doen, afhankelijk van de situatie en mogelijke discussie over eigen schuld. Onze specialisten kunnen u helpen de juiste schadevergoeding te verkrijgen.


 • Wie is aansprakelijk voor schade veroorzaakt door een paard?

  In veel gevallen is de eigenaar van het paard aansprakelijk voor schade veroorzaakt door het paard. Als u lichamelijke en/of psychische schade heeft opgelopen, heeft u vaak recht op schadevergoeding. Het is raadzaam om contact op te nemen met een letselschadejurist bij schade door een paard.


 • Wat moet ik doen als ik een paard per ongeluk verwond?

  Als u per ongeluk een paard verwondt, is het belangrijk om onmiddellijk medische hulp te zoeken voor het paard en contact op te nemen met de eigenaar om de situatie uit te leggen.


 • Kan ik schadevergoeding krijgen als ik emotionele stress ervaar na een ongeval met een paard?

  Ja, als u emotionele stress ervaart na een ongeval met een paard, kunt u in sommige gevallen recht hebben op schadevergoeding in de vorm van smartengeld. Neem contact op met een letselschadejurist om uw specifieke situatie te bespreken.


 • Zijn er specifieke regels voor het aansprakelijk stellen van de eigenaar van een paard bij letselschade?

  Ja, er zijn specifieke regels en wetten die bepalen wanneer de eigenaar van een paard aansprakelijk kan worden gesteld bij letselschade. Het is raadzaam om juridisch advies in te winnen om de aansprakelijkheid in uw situatie vast te stellen.


 • Hoe kan ik bewijzen dat de eigenaar van het paard aansprakelijk is voor mijn letselschade?

  U kunt de aansprakelijkheid van de eigenaar van het paard bewijzen door middel van getuigenverklaringen, medische rapporten, foto's en andere relevante bewijsstukken. Een letselschadejurist kan u helpen bij het verzamelen en presenteren van dit bewijs.


 • Moet ik een letselschadejurist inschakelen als ik letselschade heb opgelopen door een paard?

  Het is sterk aanbevolen om een letselschadejurist in te schakelen als u letselschade heeft opgelopen door een paard. Een jurist kan u helpen bij het vaststellen van de aansprakelijkheid, het berekenen van de schadevergoeding en het beschermen van uw rechten gedurende het proces.

Staat uw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op.

Bel mij terug!

   

  Mijn letsel is ontstaan door *
   

  Degene die schuld heeft is *
   

  Contact

  U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17.15 uur. Buiten deze tijden kunt u het contactformulier invullen of de chatbot gebruiken om uw casus aan te melden.

  Tijdens openingstijden binnen een uur een reactie, u heeft direct duidelijkheid. Buiten kantooruren, in het weekend of rondom feestdagen, is dit direct de volgende werkdag. 

   Persoonlijke gegevens

   Wat is er gebeurd?

   Je selecteerde 'Medische fout'. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

   1. Heb je al een klacht ingediend bij de klachtencommissie van de desbetreffende zorginstelling? Ja/nee

   2. Is die klacht gegrond verklaard? Ja/nee

   3. Is de medische fout minder dan 5 jaar geleden gemaakt? Ja/nee

   4. Ben je bereid om een medisch haalbaarheidsonderzoek uit te laten voeren? Ja/nee

   Alle vragen met JA beantwoord

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

   Helaas kunnen wij je niet helpen omdat we geen gegronde klacht hebben. Je aanvraag zal dan ook niet in behandeling worden genomen.

   Je selecteerde 'geweld’. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

   1. Is het letsel ontstaan door een geweldsincident tijdens werktijd? Ja/nee

   2. Valt het incident te wijten aan de werkgever? (optioneel) Ja/nee

   3. Kun je het ongeval aantonen? (optioneel) Ja/nee

   Alle vragen met JA beantwoord

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

   Helaas kunnen wij je niet helpen. Wij verwijzen je in dit geval graag door naar het Schadefonds voor Geweldsmisdrijven.

   Je hebt aangegeven psychisch letsel te hebben opgelopen als gevolg van een ongeval. De volgende vraag is daarvoor van belang:

   1. Heb je naast psychisch letsel, ook lichamelijk letsel opgelopen? Ja/nee

   Jouw antwoord is JA

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   Jouw antwoord is NEE

   Helaas kunnen wij je niet helpen, omdat wij niet gespecialiseerd zijn in het behandelen van enkel psychisch letsel. Jouw aanvraag wordt dan ook niet in behandeling genomen.

   Call Now Button