Letselschade na hondenbeet

Wij regelen kosteloos de schadevergoeding!

Wat moet u doen als u letsel oploopt door de hond van een ander? Wie is aansprakelijk en heeft u recht op schadevergoeding?

Op deze pagina richten we ons specifiek op de complexe kwesties rondom letselschade en hondenbeten. Of u nu wordt geconfronteerd met letsel door een hondenbeet, de medische rekeningen, verlies van inkomen, of de langdurige impact van een dergelijk incident, de specialisten van Letselschade.nl zijn hier om u te informeren en te begeleiden.

logo-nationaal-keurmerk-letselschade-png_-375×128

Aangesloten bij het Nationaal Keurmerk Letselschade

Alle belangenbehartigers en letselschadeprofessionals van LetselSchade.nl zijn aangesloten bij het letselschade keurmerk

Ontvang een rechtvaardige schadevergoeding

Onze beste letselschadespecialisten zorgen ervoor dat u altijd de hoogst haalbare schadevergoeding krijgt.

Gratis hulp en advies

Onze hulp is voor u gratis, de tegenpartij betaalt de juridische bijstand

Altijd bij u in de buurt

Een landelijk netwerk van specialisten en juristen. Wij werken alleen voor slachtoffers.

Gebeten door een hond, wat kan ik doen?

Een hondenbeet: daar kunt u behoorlijk gewond door raken. U kunt er zelfs littekens aan overhouden. Naast het lichamelijke letsel kan de hondenbeet ook psychische schade veroorzaken. U bent dan bijvoorbeeld erg bang voor honden, waardoor u niet meer naar buiten durft. Als onze specialisten letselschade door dieren behandelen, gaat het in 99% van de meldingen om schade veroorzaakt door een hond of paard. Neem bij een hondenbeet met letselschade altijd contact op.

Letselschade door hond

Een hondenbeet kan voor flink letsel zorgen. Bijvoorbeeld:

 • bijtwond
 • beschadiging van zenuwen, weefsel, spieren, pezen en/of botten
 • tetanusinfectie
 • verminking
 • littekens
 • in ernstige gevallen overlijden
 • psychische schade (smartengeld)
letselschadespecialist van letselschade.nl

Meld eenvoudig uw letselschade

We kunnen u binnen 1 minuut vertellen of u mogelijk recht hebt op een letselschadevergoeding. Wij geven u gratis advies en helpen u bij het verkrijgen van een rechtvaardige vergoeding voor het opgelopen letsel.

Schadevergoeding na hondenbeet

Dieren zijn onvoorspelbaar en kunnen flinke schade aanrichten. Zowel materieel, lichamelijk en geestelijk. Schade die is veroorzaakt door dieren kunt u vergoed krijgen. Het kan dan gaan om smartengeld (een niet in geld meetbare vergoeding voor pijn en gederfde levensvreugde), maar ook om een vergoeding van misgelopen inkomsten, medische kosten en schade aan spullen, zoals kleding.

Neem daarom bij schade door een (huis)dier altijd contact op met een letselschadejurist.

Aansprakelijkheid bij hondenbeet

Wordt u gebeten door een hond, dan is het goed om te weten dat de eigenaar van de hond aansprakelijk is. Dat is zo geregeld in artikel 6:179 van het Burgerlijk Wetboek. Mensen zijn verantwoordelijk voor het gedrag van hun huisdier, óók als het dier onverwachts iets doet dat schade veroorzaakt. Heeft u lichamelijke en/of psychische schade, dan heeft u in veel gevallen recht op schadevergoeding.

Aangifte doen na hondenbeet voor vergoeding

Als u letselschade heeft opgelopen door een hondenbeet, kunt u aangifte doen bij de politie. De politie legt dan vast wie de eigenaar van de bijtende hond is en zo kunt u gemakkelijker bewijzen wie aansprakelijk is. Bent u gebeten door een hond en heeft u daar letsel bij opgelopen maar bent u door de schrik vergeten om aangifte te doen? 

Veel hondenbezitters zijn verzekerd tegen het risico van aansprakelijkheid. Wilt u uw schade vergoed krijgen, dan is het indienen van een claim voor letselschadevergoeding bij deze verzekeraar meestal de snelste weg. De letselschadejurist helpt u hierbij. Vraag bij letselschade altijd de persoonlijke en verzekeringsgegevens op bij de eigenaar van het dier en ga naar de huisarts. Het is belangrijk om eventuele verwondingen goed te laten behandelen én je hebt dan meteen een medische onderbouwing van je letsel.

Wij helpen u met letselschade van een hond

Bent u gebeten door andermans hond? Wij helpen u om een rechtvaardige schadevergoeding te verhalen. Wij hebben letselschadespecialisten in elke provincie. Hierdoor is er altijd een expert bij u in de buurt. Meld direct uw schade, of neem contact op via 085 019 3051.

Veelgestelde vragen


 • Wat moet ik doen als ik letsel oploop door de hond van iemand anders?

  Als u letsel oploopt door de hond van iemand anders, dient u contact op te nemen met een letselschadejurist voor juridisch advies en om een mogelijke schadevergoeding te bespreken.


 • Wie is aansprakelijk voor letsel veroorzaakt door een hondenbeet?

  De eigenaar van de hond is aansprakelijk voor letsel veroorzaakt door een hondenbeet volgens artikel 6:179 van het Burgerlijk Wetboek. In de meeste gevallen heeft u recht op schadevergoeding als u lichamelijke en/of psychische schade heeft opgelopen.


 • Welke schade kan ik vergoed krijgen na een hondenbeet?

  Na een hondenbeet kunt u verschillende schade vergoed krijgen, waaronder smartengeld (voor pijn en gederfde levensvreugde), misgelopen inkomsten, medische kosten en schade aan eigendommen zoals kleding. Het is belangrijk om contact op te nemen met een letselschadejurist om uw specifieke situatie te bespreken.


 • Hoe kan ik hulp krijgen bij letselschade veroorzaakt door een hond?

  Als u letsel heeft opgelopen door een hondenbeet, kunt u hulp krijgen van letselschadespecialisten. Zij kunnen u helpen bij het verhalen van een rechtvaardige schadevergoeding. Er zijn letselschadespecialisten in elke provincie om u bij te staan en te adviseren.


 • Kan ik een vergoeding krijgen voor psychische schade na een hondenbeet?

  Ja, u kunt een vergoeding krijgen voor psychische schade na een hondenbeet. Dit valt onder de letselschadevergoeding en wordt beoordeeld door een letselschadejurist.


 • Welke gegevens moet ik verzamelen van de eigenaar van de hond na een beetincident?

  Na een beetincident moet u persoonlijke en verzekeringsgegevens opvragen van de eigenaar van de hond. Dit helpt bij het indienen van een claim voor letselschadevergoeding.


 • Zijn er specifieke regelsdie hondenbezitters verplichten om aansprakelijk te zijn voor beten?

  Ja, volgens artikel 6:179 van het Burgerlijk Wetboek zijn hondenbezitters verplicht aansprakelijk te zijn voor schade veroorzaakt door hun hond, zelfs als het gedrag van de hond onverwachts is.


 • Wat is de rol van een letselschadejurist bij een hondenbeetzaak?


 • Bij welke stappen kan een letselschadejurist ondersteuning bieden?

  Een letselschadejurist helpt u bij het beoordelen van uw zaak, het verzamelen van bewijsmateriaal, en het indienen van een claim voor letselschadevergoeding na een hondenbeet.


 • Kan ik mijn medische kosten vergoed krijgen na een hondenbeet?

  Ja, medische kosten als gevolg van een hondenbeet kunnen vergoed worden als onderdeel van de letselschadevergoeding. Het is belangrijk om alle medische kosten goed te documenteren en te bespreken met een letselschadejurist.

Staat uw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op.

Bel mij terug!

   

  Mijn letsel is ontstaan door *
   

  Degene die schuld heeft is *
   

  Contact

  U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17.15 uur. Buiten deze tijden kunt u het contactformulier invullen of de chatbot gebruiken om uw casus aan te melden.

  Tijdens openingstijden binnen een uur een reactie, u heeft direct duidelijkheid. Buiten kantooruren, in het weekend of rondom feestdagen, is dit direct de volgende werkdag. 

   Persoonlijke gegevens

   Wat is er gebeurd?

   Je selecteerde 'Medische fout'. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

   1. Heb je al een klacht ingediend bij de klachtencommissie van de desbetreffende zorginstelling? Ja/nee

   2. Is die klacht gegrond verklaard? Ja/nee

   3. Is de medische fout minder dan 5 jaar geleden gemaakt? Ja/nee

   4. Ben je bereid om een medisch haalbaarheidsonderzoek uit te laten voeren? Ja/nee

   Alle vragen met JA beantwoord

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

   Helaas kunnen wij je niet helpen omdat we geen gegronde klacht hebben. Je aanvraag zal dan ook niet in behandeling worden genomen.

   Je selecteerde 'geweld’. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

   1. Is het letsel ontstaan door een geweldsincident tijdens werktijd? Ja/nee

   2. Valt het incident te wijten aan de werkgever? (optioneel) Ja/nee

   3. Kun je het ongeval aantonen? (optioneel) Ja/nee

   Alle vragen met JA beantwoord

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

   Helaas kunnen wij je niet helpen. Wij verwijzen je in dit geval graag door naar het Schadefonds voor Geweldsmisdrijven.

   Je hebt aangegeven psychisch letsel te hebben opgelopen als gevolg van een ongeval. De volgende vraag is daarvoor van belang:

   1. Heb je naast psychisch letsel, ook lichamelijk letsel opgelopen? Ja/nee

   Jouw antwoord is JA

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   Jouw antwoord is NEE

   Helaas kunnen wij je niet helpen, omdat wij niet gespecialiseerd zijn in het behandelen van enkel psychisch letsel. Jouw aanvraag wordt dan ook niet in behandeling genomen.

   Call Now Button