Juridische hulp na ongeval
Onze experts helpen u kosteloos!
Als een ander verantwoordelijk is voor jouw letselschade, dan kan je een schadevergoeding claimen door de persoon of organisatie aansprakelijk te stellen. Voor iemand die hier geen ervaring mee heeft kan dit zeer tijdrovend en frustrerend zijn. De schuldige partij wordt vaak vertegenwoordigd door een schadeverzekeraar die ervaren juristen in dienst heeft. Een slachtoffer doet er verstandig aan om juridische bijstand van een expert in te schakelen bij het verhalen van zijn of haar schade. Vraag daarom gratis advies aan onze letselschadejuristen.
Specialist letselongeval
Veel slachtoffers denken dat zij de hulp van een advocaat moeten inschakelen om een rechtvaardige schadevergoeding te ontvangen voor het letsel dat zij oplopen. Wij adviseren om een letselschadeadvocaat in te schakelen áls er geprocedeerd moet worden, dat is in veel gevallen niet nodig.
Onze juristen zijn gespecialiseerd in het regelen en claimen van schadevergoedingen na een letselongeval. In 95% van alle zaken regelen wij de schadevergoeding met de aansprakelijke verzekeraar. Mochten wij er niet uitkomen met de aansprakelijke partij, dan schromen wij niet om de aangesloten letselschadeadvocaten uit ons netwerk in te schakelen. Dit kost u helemaal niets. Wij sturen nooit een factuur naar onze cliënt.
Neem contact op met onze letselschadejurist, leg de zaak voor en hoor direct of wij juridische bijstand kunnen verlenen bij het regelen van uw schadeclaim.

Mijn ongeval met letselschade
Letselschade claimen in 4 stappen

Vertel uw verhaal

Wie is aansprakelijk?

Voorschot schadeclaim

Uitbetalen en afwikkelen
Rechtsbijstandverzekering
Het kan zijn dat u een rechtsbijstandverzekering heeft afgesloten voor juridische conflictsituaties. Slachtoffers van letselschade zijn nog eens in de veronderstelling dat het inschakelen van juridische bijstand via de rechtsbijstandverzekering het voordeligst is omdat er iedere maand premie wordt afgedragen voor deze verzekering. Wat men niet weet:
- Kwaliteit van de dienstverlening te wensen over laat;
- Wisselende belangenbehartigers die jou bijstaan in het traject;
- Verzekeraars ervaren een letselschadezaak als kostenpost.
Als een ander schuld heeft aan letselschade-ongeval, dan is het bij wet geregeld dat de aansprakelijke partij ook de kosten voor juridische bijstand betaalt. Onze letselschadejuristen hebben jarenlange ervaring in deze complexe materie en weten als geen ander waar u recht op heeft. Vraag hier om vrijblijvend juridisch advies over uw letselongeval.


Meld eenvoudig uw letselschade
We kunnen u binnen 1 minuut vertellen of u mogelijk recht hebt op een letselschadevergoeding. Wij geven u gratis advies en helpen u bij het verkrijgen van een rechtvaardige vergoeding voor het opgelopen letsel.
Smartengeld claimen
Ook een smartengeldvergoeding is een schadepost die u vergoed kunt krijgen na een letselongeval. U heeft na uw ongeluk immers emotionele schade opgelopen, denk daarbij aan pijn en verdriet. Of misschien durft u nu wel niet meer te rijden en heeft u hier therapie voor nodig.
De hoogte van het smartengeld die je vergoed krijgt, is lastig te voorspellen. Letselschade specialisten gebruiken hiervoor de ANWB Smartengeldgids, waarin eerder uitgekeerde vergoedingen staan van diverse zaken. De hoogte van het smartengeld is onder andere afhankelijk van:
- Het type letsel;
- Tijdsduur van het herstel;
- Hoeveelheid geleden pijn (houd hiervoor een logboek bij);
- Blijvend letsel of littekens;
- Mate van arbeidsongeschiktheid en het leed dat hierbij komt kijken;
- Je leeftijd (i.v.m. duur van blijvende klachten).
Heeft u een ongeval meegemaakt waar een ander schuldig aan is en wilt u weten of de ontstane schade in aanmerking komt voor een smartengeldvergoeding? Neem contact op met de specialisten van LetselSchade.nl en hoor direct of uw casus in aanmerking komt voor een financiële compensatie.
Jurist of advocaat?
Bij het aansprakelijk stellen van de tegenpartij en het claimen van een schadevergoeding is het verstandig om een letselschadespecialist in te schakelen. Een letselschadejurist en een advocaat zijn allebei gespecialiseerd in het verhalen van een letselschadevergoeding.
Het verschil zit hem in het feit dat een letselschadeadvocaat ook mag procederen bij schadevergoedingen boven de € 25.000, wat niet geldt voor een letselschadejurist. In meer dan 95% van alle letselschadezaken die wij behandelen, regelen wij de schadevergoeding met de verzekeraar. Mochten we er niet uitkomen, dan schakelen wij onze aangesloten letselschadeadvocaten in.
Bij het inschakelen van een letselschadeadvocaat is het gebruikelijk dat je een eigen bijdrage en het uurtarief betaalt. Als wij er niet uitkomen met de aansprakelijke verzekeraar, dan schakelen wij het aangesloten letselschadekantoor in. U betaalt geen kosten omdat wij van mening zijn dat de aansprakelijkheid bij de wederpartij ligt.
Veelgestelde vragen
Als twee gemotoriseerde verkeersdeelnemers betrokken zijn bij een verkeersongeval, dan moet er gekeken worden naar wie de verkeersregels heeft overtreden om te kunnen bepalen wie aansprakelijk is voor het ongeval. Als de tegenpartij u geen voorrang heeft verleend, terwijl hij dat wel had moeten doen, dan is de tegenpartij aansprakelijk voor alle kosten die u maakt die voortkomen uit het verkeersongeval.
Aansprakelijkheid gemotoriseerde – vs. ongemotoriseerde verkeersdeelnemer
De situatie is echter anders als bij het verkeersongeval een gemotoriseerde verkeersdeelnemer en een ongemotoriseerde verkeersdeelnemer is betrokken zoals een voetganger of fietser. Deze zwakkere ongemotoriseerde verkeersdeelnemers worden door de wet extra beschermd, omdat zij worden gezien als zwakke verkeersdeelnemers. Gemotoriseerde verkeersdeelnemers moeten dan ook extra voorzichtig zijn wanneer zij in de buurt zijn van de zwakkere verkeersdeelnemers.
Uitzondering op de (verkeers)regel
Als een gemotoriseerde verkeersdeelnemer betrokken raakt bij een verkeersongeval met een ongemotoriseerde verkeersdeelnemer, dan is de gemotoriseerde verkeersdeelnemer aansprakelijk. Dit is alleen anders als er sprake is van eigen schuld aan de zijde van de ongemotoriseerde verkeersdeelnemer. Stel dat een fietser geen voorrang heeft verleend aan de van rechts komende auto, dan heeft u als fietser de verkeersregels overtreden en dat maakt dat de automobilist niet meer volledig aansprakelijk is. De gemotoriseerde verkeersdeelnemer hoeft in dat geval maar een bepaald percentage van de kosten van de fietser te vergoeden. Het percentage mag echter nooit minder dan 50% zijn. Een zwakke verkeersdeelnemer krijgt dus altijd 50% van zijn schade vergoed. Dit is de zogenaamde 50%-regel.
Het is verstandig om af te vragen of een letselschadeadvocaat nodig is om een schadevergoeding te claimen, letselschadejuristen en registerexperts letselschade kunnen dit namelijk ook voor u realiseren. Het verschil tussen een letselschadejurist en een letselschade advocaat, is dat een advocaat alle vrijheid heeft om te procederen. Overigens mag een letselschadejurist dat ook, maar alleen bij schadevergoedingen tot € 25.000 kan een letselschadejurist naar de kantonrechter stappen. De experts van Letselschade.nl adviseren wat voor uw letselschadeschadezaak van belang is.
Een gerechtelijke procedure is echter in veel gevallen niet noodzakelijk om een schade te regelen. In 95% van de letselschadezaken komt de zaak in aanmerking voor een minnelijke regeling. Dat houdt in dat de schade door de letselschadejurist namens het slachtoffer, en verzekeraar onderling wordt geregeld.
Letselschade advocaat bij gerechtelijke procedure
Mocht een letselschade advocaat gedurende het letselschadetraject toch nodig blijken te zijn, omdat het niet lukt om er met de verzekeraar uit te komen en we de zaak daarom willen laten beoordelen door een rechter, dan kunnen wij de zaak overdragen aan de bij ons aangesloten letselschade advocaten. Het is raadzaam om u goed in te lezen voordat u een letselschade advocaat of letselschadejurist inschakelt. Het inschakelen van een letselschade advocaat kan u namelijk duur komen te staan, omdat deze kosten voor rekening van het slachtoffer kunnen komen. Onze letselschade juristen gaan daarentegen wel geheel kosteloos voor u aan de slag, omdat deze kosten naast de schadevergoeding, ook worden verhaald op de aansprakelijke wederpartij.
Vraag hier naar de mogelijkheden voor uw zaak.
Een letselschadevordering kan verjaren. Dat houdt in dat u als slachtoffer na een bepaalde periode geen aanspraak meer kunt maken op een schadevergoeding. De verjaringstermijnen zijn vastgesteld in de wet. Artikel 310 van Boek 3 van het Burgerlijk Wetboek bepaalt dat een vordering tot schadevergoeding verjaart na vijf jaar.
Deze termijn begint te lopen op het moment dat u als slachtoffer bekend bent met de schade en de aansprakelijke persoon. Als het een schade betreft die u hebt opgelopen naar aanleiding van een verkeersongeval en u wilt een schadevergoeding claimen via de WAM-verzekering, dan moet dat binnen een termijn van 3 jaar gebeuren. Deze termijn begint te lopen nadat het verkeersongeval heeft plaatsgevonden.
Wanneer u letselschade hebt opgelopen als gevolg van een verkeersongeval, een bedrijfsongeval of een hondenbeet komen verschillende kosten voor vergoeding in aanmerking. Onze ervaren letselschadejuristen en NIVRE Register-Experts weten exact waar u recht op hebt en weten dan ook precies welke kosten voor vergoeding in aanmerking komen.
De kosten die voor vergoeding in aanmerking komen noemen wij schadeposten. Bij schadeposten kunt u denken aan medische kosten, reiskosten, kosten voor huishoudelijke hulp, maar ook misgelopen inkomsten. Hoe groot of klein de schadeposten ook zijn, wij nemen alles mee in onze schadeberekening en dienen het in bij de aansprakelijke wederpartij. We houden daarbij niet alleen rekening met de gemaakte kosten, maar ook met de te verwachten kosten. Bel met ons intaketeam of vul het contactformulier in en krijg vrijblijvend advies over een letselschadevergoeding van uw schadeposten.
Als compensatie van uw geleden schade bij een aanrijding als automobilist, voetganger of fietser kan u de tegenpartij aansprakelijk stellen voor uw letselschade en een letselschadevergoeding claimen. Letselschadevergoedingen bevatten vaak naast een materiële vergoeding, zoals schade aan uw vervoersmiddel als gevolg van de aanrijding, ook een vergoeding voor immateriële schade zoals leed, pijn en gederfde levensvreugde. Deze vergoeding wordt smartengeld genoemd. Hieronder staan voorbeelden van materiële schade en immateriële schade.
Materiële schadevergoeding
Materiële schade is alle schade die in geld waardeerbaar is, zoals:
- inkomensschade
- ziekenhuiskosten
- kosten van medische behandelingen
- kosten van revalidatie
- reiskosten
- telefoonkosten en portokosten
- (buiten)gerechtelijke kosten van een rechtszaak
Immateriële schadevergoeding
De letselschadevergoeding voor immateriële schade wordt smartengeld genoemd. Onder immateriële schade valt alle schade welke niet concreet op geld waardeerbaar is, zoals:
- leed
- pijn
- gederfde levensvreugde
De meest ideale situatie is wanneer de aansprakelijke partij de letselschadevergoeding betaalt. Hij of zij heeft u immers schade toegebracht. Hierbij kunt u denken aan de partij die u heeft aangereden of uw werkgever die zijn zorgplicht niet is nagekomen, waardoor u letselschade hebt opgelopen. Beide partijen zijn in principe voor dergelijke ongevallen verzekerd en het geld wordt dan ook door diens verzekeraar uitgekeerd.
Vooral bij verkeersongevallen kan het ook zo zijn dat er geen aansprakelijke partij is, omdat er bijvoorbeeld sprake is van een eenzijdig ongeval of de wederpartij onbekend is gebleven. In dergelijke gevallen kunnen wij soms ook een letselschadevergoeding claimen bij uw eigen verzekeraar, indien u daarvoor verzekerd bent. Hierbij kunt u denken aan een schadeverzekering inzittenden (SVI) of een schadeverzekering opzittenden (SVO). Ga dus altijd goed na, waar u precies voor verzekerd bent. Schakel gratis onze juristen in voor direct advies over letselschadevergoedingen.
Bel mij terug!
Contact

U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17.15 uur. Buiten deze tijden kunt u het contactformulier invullen of via WhatsApp uw casus aanmelden.
Tijdens kantooruren binnen een uur een reactie, u heeft direct duidelijkheid. Buiten kantooruren, in het weekend of rondom feestdagen, is dit direct de volgende werkdag.