Whiplash en werken

Wij regelen kosteloos de schadevergoeding!

Whiplash en werken: kan dat wel? Wanneer kunt u weer werken na een whiplash? Op deze pagina vindt u de antwoorden op deze vragen en leest u hoe de specialisten van LetselSchade.nl u kunnen helpen als u een whiplash heeft.

logo-nationaal-keurmerk-letselschade-png_-375×128

Aangesloten bij het Nationaal Keurmerk Letselschade

Alle belangenbehartigers en letselschadeprofessionals van LetselSchade.nl zijn aangesloten bij het letselschade keurmerk

Ontvang een rechtvaardige schadevergoeding

Onze beste letselschadespecialisten zorgen ervoor dat u altijd de hoogst haalbare schadevergoeding krijgt.

Gratis hulp en advies

Onze hulp is voor u gratis, de tegenpartij betaalt de juridische bijstand

Altijd bij u in de buurt

Een landelijk netwerk van specialisten en juristen. Wij werken alleen voor slachtoffers.

Langdurige whiplash klachten en werken

Wanneer u weer kunt werken na een whiplash, hangt af van veel factoren. Een whiplash kan langdurig klachten geven. Gaan de klachten niet meer over, dan is er sprake van chronische whiplash.

De klachten verschillen van mens tot mens. Sommige mensen hebben hoofd- en nekpijn. Anderen ervaren ook duizeligheid, geheugenproblemen en gevoeligheid voor licht en geluid. Dit kan invloed hebben op het aantal uren dat u kunt werken. Of op de manier waarop u werkt.

Minder werken door whiplash klachten

Meestal kunt u met een whiplash nog wel werken. Soms is het nodig dat u op een andere manier werkt.

Op een andere manier werken als u whiplashklachten heeft, betekent bijvoorbeeld:

 • (Tijdelijk) minder werken
 • (Tijdelijk) minder of niet tillen
 • Vaker pauze nemen
 • Minder belasting: minder complex werk
 • Rustiger werken
 • Werk doen waarbij u niet boven uw hoofd hoeft te werken
 • Een aangepaste bureaustoel
 • Geen overwerk doen
Review LetselSchade.nl klantbeoordeling Letselschadespecialist Maarten Schikhof

Mr. Maarten Schikhof is NIVRE Register-Expert en Senior Letselschadejurist bij LetselSchade.nl

Claim nu uw whiplash letselschadevergoeding

Heeft u een whiplash en forse klachten, dan werkt u misschien een poosje niet totdat het beter gaat. Of u werkt minder dan u voorheen deed. Hoe lang het duurt voordat u met een whiplash weer kunt werken, verschilt van persoon tot persoon.

In veel gevallen verdwijnen whiplashklachten binnen drie maanden. Sommige mensen hebben na drie maanden nog steeds klachten. Kunt u niet of niet meer volledig werken, dan verliest u misschien (een deel van) uw inkomen.

Als er iemand anders schuld heeft aan het ongeval waarbij u een whiplash heeft opgelopen, heeft u misschien recht op letselschadevergoeding. Met de letselschadevergoeding kunt u het verlies van inkomen opvangen.

Welke soort schadevergoeding bij een whiplash?

Als het gaat om letselschadevergoeding na een whiplash, dan zijn er twee soorten schadevergoeding:

 1. materiële schade (schade aan alles waar u een ‘prijskaartje’ aan kunt hangen)
 2. immateriële schade (schade die u lijdt door bijvoorbeeld angst of verdriet)

Kunt u niet meer (volledig) werken door een whiplash en verliest u hierdoor (een deel van) uw inkomen, dan hebben we het dus over materiële schade. De specialisten van LetselSchade.nl zijn ervaren in het claimen van zowel materiële als immateriële schade.

letselschadespecialist van letselschade.nl

Meld eenvoudig uw letselschade

We kunnen u binnen 1 minuut vertellen of u mogelijk recht hebt op een letselschadevergoeding. Wij geven u gratis advies en helpen u bij het verkrijgen van een rechtvaardige vergoeding voor het opgelopen letsel.

Whiplash en arbeidsongeschiktheid

Als u door een whiplash langere tijd niet kunt werken, bent u (deels) arbeidsongeschikt. Is er voor uw whiplash en arbeidsongeschiktheid een aansprakelijke wederpartij – dus is het iemand anders’ schuld dat u arbeidsongeschikt bent – dan heeft u misschien recht op letselschadevergoeding.

Onder letselschadevergoeding kan bijvoorbeeld vallen:

 • Inkomsten die u misloopt omdat u door de whiplash niet meer kunt werken
 • Kosten die u moet maken omdat u bijvoorbeeld het huishouden niet meer zelf kunt doen
 • Kosten voor vervoer

Er kunnen nog veel meer kosten zijn, daardoor is het mogelijk om een schadevergoeding na whiplash te ontvangen. Vaak zal de verzekeraar van de aansprakelijke wederpartij een voorstel doen voor een letselschadevergoeding.

Laat u altijd bijstaan door een specialist van LetselSchade.nl. Met onze ervaring en kunde zorgen wij ervoor dat u de meest rechtvaardige schadevergoeding krijgt.

Onze specialisten rekenen nauwkeurig uit hoe hoog de schadevergoeding bij een whiplash zou moeten zijn. Zij onderhandelen voor u met de wederpartij. Zo is het vaak niet nodig om de zaak voor de rechter te laten komen.

Juridische hulp bij whiplash en letselschade?

De specialisten van LetselSchade.nl helpen u graag met de werkgerelateerde gevolgen van een whiplash. Dus kunt u door een whiplash gedeeltelijk of helemaal niet meer werken? Neem dan contact op.

Veelgestelde vragen


 • Wat is een whiplash precies?

  Een whiplash is een letsel van de weke delen van de nek, vaak veroorzaakt door een plotselinge beweging van het hoofd. Dit resulteert in pijn en stijfheid in de nek, hoofdpijn, duizeligheid en soms ook concentratie- en geheugenproblemen. De precieze aard van het letsel kan variëren en is soms moeilijk te diagnosticeren omdat het meestal niet zichtbaar is op röntgenfoto's of MRI-scans.


 • Wat zijn de symptomen van een whiplash?

  De symptomen van een whiplash kunnen bestaan uit: nekpijn, hoofdpijn, pijn in de schouders en armen, stijfheid in de nek, vermoeidheid, duizeligheid, misselijkheid, concentratieproblemen, geheugenproblemen, en soms slaapstoornissen. Deze symptomen kunnen direct na het ongeval optreden, maar soms worden ze pas na enkele dagen merkbaar.


 • Wanneer weer werken na whiplash?

  Dit is sterk afhankelijk van de ernst van de whiplash en het herstelproces. Sommige mensen kunnen na een paar weken weer aan het werk, terwijl anderen maanden of langer nodig hebben. Dit moet altijd in overleg met de behandelend arts worden bepaald.


 • Hoe lang thuis na whiplash?

  De duur dat iemand thuis blijft na een whiplash varieert sterk per individu en hangt af van de ernst van de blessure. Dit kan variëren van enkele weken tot maanden. Het is belangrijk om medisch advies in te winnen en het herstelproces te volgen.


 • Wat is een post whiplash syndroom?

  Post-whiplash syndroom verwijst naar aanhoudende symptomen na een whiplash, zoals nekpijn, hoofdpijn en cognitieve problemen, die langer dan zes maanden duren na het ongeval. De precieze oorzaak is onbekend en het syndroom kan moeilijk te behandelen zijn.


 • Hoeveel letselschade bij whiplash?

  De hoogte van de letselschadevergoeding bij een whiplash hangt af van de specifieke kosten en verliezen die je hebt geleden. Dit omvat medische kosten, verlies van inkomen, kosten voor hulp in het huishouden, en smartengeld voor geleden pijn en lijden. Het bedrag kan variëren afhankelijk van de ernst van het letsel en de specifieke omstandigheden van de zaak.

Staat uw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op.

Bel mij terug!

   

  Mijn letsel is ontstaan door *
   

  Degene die schuld heeft is *
   

  Contact

  U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17.15 uur. Buiten deze tijden kunt u het contactformulier invullen of de chatbot gebruiken om uw casus aan te melden.

  Tijdens openingstijden binnen een uur een reactie, u heeft direct duidelijkheid. Buiten kantooruren, in het weekend of rondom feestdagen, is dit direct de volgende werkdag. 

   Persoonlijke gegevens

   Wat is er gebeurd?

   Je selecteerde 'Medische fout'. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

   1. Heb je al een klacht ingediend bij de klachtencommissie van de desbetreffende zorginstelling? Ja/nee

   2. Is die klacht gegrond verklaard? Ja/nee

   3. Is de medische fout minder dan 5 jaar geleden gemaakt? Ja/nee

   4. Ben je bereid om een medisch haalbaarheidsonderzoek uit te laten voeren? Ja/nee

   Alle vragen met JA beantwoord

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

   Helaas kunnen wij je niet helpen omdat we geen gegronde klacht hebben. Je aanvraag zal dan ook niet in behandeling worden genomen.

   Je selecteerde 'geweld’. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

   1. Is het letsel ontstaan door een geweldsincident tijdens werktijd? Ja/nee

   2. Valt het incident te wijten aan de werkgever? (optioneel) Ja/nee

   3. Kun je het ongeval aantonen? (optioneel) Ja/nee

   Alle vragen met JA beantwoord

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

   Helaas kunnen wij je niet helpen. Wij verwijzen je in dit geval graag door naar het Schadefonds voor Geweldsmisdrijven.

   Je hebt aangegeven psychisch letsel te hebben opgelopen als gevolg van een ongeval. De volgende vraag is daarvoor van belang:

   1. Heb je naast psychisch letsel, ook lichamelijk letsel opgelopen? Ja/nee

   Jouw antwoord is JA

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   Jouw antwoord is NEE

   Helaas kunnen wij je niet helpen, omdat wij niet gespecialiseerd zijn in het behandelen van enkel psychisch letsel. Jouw aanvraag wordt dan ook niet in behandeling genomen.

   Call Now Button