Whiplash en werken
Wij regelen kosteloos de schadevergoeding!
Whiplash en werken: kan dat wel? Wanneer kunt u weer werken na een whiplash? Op deze pagina vindt u de antwoorden op deze vragen en leest u hoe de specialisten van LetselSchade.nl u kunnen helpen als u een whiplash heeft.

Langdurige whiplash klachten en werken
Wanneer u weer kunt werken na een whiplash, hangt af van veel factoren. Een whiplash kan langdurig klachten geven. Gaan de klachten niet meer over, dan is er sprake van chronische whiplash.
De klachten verschillen van mens tot mens. Sommige mensen hebben hoofd- en nekpijn. Anderen ervaren ook duizeligheid, geheugenproblemen en gevoeligheid voor licht en geluid. Dit kan invloed hebben op het aantal uren dat u kunt werken. Of op de manier waarop u werkt.
Minder werken door whiplash klachten
Meestal kunt u met een whiplash nog wel werken. Soms is het nodig dat u op een andere manier werkt.
Op een andere manier werken als u whiplashklachten heeft, betekent bijvoorbeeld:
- (Tijdelijk) minder werken
- (Tijdelijk) minder of niet tillen
- Vaker pauze nemen
- Minder belasting: minder complex werk
- Rustiger werken
- Werk doen waarbij u niet boven uw hoofd hoeft te werken
- Een aangepaste bureaustoel
- Geen overwerk doen

Mr. Maarten Schikhof is NIVRE Register-Expert en Senior Letselschadejurist bij LetselSchade.nl
Claim nu uw whiplash letselschadevergoeding
Heeft u een whiplash en forse klachten, dan werkt u misschien een poosje niet totdat het beter gaat. Of u werkt minder dan u voorheen deed. Hoe lang het duurt voordat u met een whiplash weer kunt werken, verschilt van persoon tot persoon.
In veel gevallen verdwijnen whiplashklachten binnen drie maanden. Sommige mensen hebben na drie maanden nog steeds klachten. Kunt u niet of niet meer volledig werken, dan verliest u misschien (een deel van) uw inkomen.
Als er iemand anders schuld heeft aan het ongeval waarbij u een whiplash heeft opgelopen, heeft u misschien recht op letselschadevergoeding. Met de letselschadevergoeding kunt u het verlies van inkomen opvangen.
Welke soort schadevergoeding bij een whiplash?
Als het gaat om letselschadevergoeding na een whiplash, dan zijn er twee soorten schadevergoeding:
- materiële schade (schade aan alles waar u een ‘prijskaartje’ aan kunt hangen)
- immateriële schade (schade die u lijdt door bijvoorbeeld angst of verdriet)
Kunt u niet meer (volledig) werken door een whiplash en verliest u hierdoor (een deel van) uw inkomen, dan hebben we het dus over materiële schade. De specialisten van LetselSchade.nl zijn ervaren in het claimen van zowel materiële als immateriële schade.

Meld eenvoudig uw letselschade
We kunnen u binnen 1 minuut vertellen of u mogelijk recht hebt op een letselschadevergoeding. Wij geven u gratis advies en helpen u bij het verkrijgen van een rechtvaardige vergoeding voor het opgelopen letsel.
Whiplash en arbeidsongeschiktheid
Als u door een whiplash langere tijd niet kunt werken, bent u (deels) arbeidsongeschikt. Is er voor uw whiplash en arbeidsongeschiktheid een aansprakelijke wederpartij – dus is het iemand anders’ schuld dat u arbeidsongeschikt bent – dan heeft u misschien recht op letselschadevergoeding.
Onder letselschadevergoeding kan bijvoorbeeld vallen:
- Inkomsten die u misloopt omdat u door de whiplash niet meer kunt werken
- Kosten die u moet maken omdat u bijvoorbeeld het huishouden niet meer zelf kunt doen
- Kosten voor vervoer
Er kunnen nog veel meer kosten zijn, daardoor is het mogelijk om een schadevergoeding na whiplash te ontvangen. Vaak zal de verzekeraar van de aansprakelijke wederpartij een voorstel doen voor een letselschadevergoeding.
Laat u altijd bijstaan door een specialist van LetselSchade.nl. Met onze ervaring en kunde zorgen wij ervoor dat u de meest rechtvaardige schadevergoeding krijgt.
Onze specialisten rekenen nauwkeurig uit hoe hoog de schadevergoeding bij een whiplash zou moeten zijn. Zij onderhandelen voor u met de wederpartij. Zo is het vaak niet nodig om de zaak voor de rechter te laten komen.
Juridische hulp bij whiplash en letselschade?
De specialisten van LetselSchade.nl helpen u graag met de werkgerelateerde gevolgen van een whiplash. Dus kunt u door een whiplash gedeeltelijk of helemaal niet meer werken? Neem dan contact op.
Veelgestelde vragen
Staat uw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op.
Bel mij terug!
Contact

U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17.15 uur. Buiten deze tijden kunt u het contactformulier invullen of via WhatsApp uw casus aanmelden.
Tijdens kantooruren binnen een uur een reactie, u heeft direct duidelijkheid. Buiten kantooruren, in het weekend of rondom feestdagen, is dit direct de volgende werkdag.