Dé rechtshulp en startpagina bij letselschade

Claim uwLetselschade Bel Gratis0800 - 0112

Letselschade 4.94/5 (340)

Wanneer u letselschade heeft opgelopen, dan komen er diverse vragen op u af.  Kan u een letselschadevergoeding krijgen? Hoe moet u een ander aansprakelijk stellen voor het opgelopen letsel? Hoe werkt een letselschade procedure en wie kan u hierbij helpen en adviseren? Letselschade.nl biedt informatie en uitleg over letselschade en beantwoord al uw vragen op het gebied van letselschade.

Letselschade aansprakelijkheid

Een van de eerste stappen die in het schaderegelingsproces van belang zijn, is het vaststellen van de aansprakelijkheid. De tegenpartij kan de aansprakelijkheid voor uw letsel volledig, gedeeltelijk of niet erkennen. De aansprakelijkheid is vaak onderwerp van discussie, met name over de toedracht van uw (letsel)schade. Gerelateerde pagina’s:

Juridische bijstand

Als letselschade slachtoffer kan u bij het claimen van letselschade een belangenbehartiger zoals een letselschade expert of letselschade advocaat inschakelen. Zij geven u advies en verhalen de opgelopen schade bij de aansprakelijke partij. Indien nodig kan een letselschade advocaat uw zaak ook voorleggen aan een rechter. Een letselschade expert heeft deze bevoegdheid niet.

No cure No pay

Vanaf 1 januari 2014 mogen letselschade advocaten vijf jaar lang experimenteren met resultaatafhankelijke beloningen. Dit betekent dat vanaf 1 januari 2014 letselschade advocaten cliënten mogen bijstaan onder het principe No cure, No pay. Wanneer u de letselschade zaak verliest, hoeft u niets te betalen. Bij een aansprakelijke partij komen de kosten in principe voor rekening van deze partij.

Letselschadevergoeding claimen

Letselschade of letsel omvat zowel de lichamelijke als geestelijke (immateriële) schade die een slachtoffer ondervindt. Ter compensatie van uw geleden schade kan u de tegenpartij aansprakelijk stellen voor uw letselschade en een letselschadevergoeding claimen.

Letselschadevergoedingen bevatten vaak naast een materiële vergoeding ook een vergoeding voor immateriële schade zoals leed, pijn en gederfde levensvreugde. Deze vergoeding wordt smartengeld genoemd. Voor het vaststellen van de hoogte van uw letselschadevergoeding wordt door een letselschade expert of advocaat onder andere gekeken naar gerechterlijke uitspraken in vergelijkbare zaken, de ernst van uw letsel en de gevolgen van uw letsel. Kijk op de pagina letselschadevergoeding voor voorbeelden van de verschillende kosten die u kunt claimen of bereken zelf uw letselschade.

Wat doen bij letselschade?

1. Als u gewond bent geraakt door een ongeval is het belangrijk dat u zich meldt bij een arts. Dit is niet alleen belangrijk voor uw fysieke herstel, maar ook voor een juiste en gedegen documentatie van uw (letsel)schade.
2. Stel de tegenpartij aansprakelijk
3. Documenteer zo veel mogelijk en bewaar bonnen van de kosten die u maakt, zodat u deze kan verhalen op de tegenpartij in uw letselschadevergoeding.

Veelgestelde vragen

Hoe nuttig is deze pagina?

Dé rechtshulp en startpagina bij letselschade

GratisDirect hulp Bel Gratis0800 - 0112