Kosten bij letselschade
Wij claimen kosteloos de schade!
Schadekosten na letselongeval
Als u door toedoen van een ander letselschade oploopt, krijgt u te maken met schadekosten en dus onvoorziene uitgaven die u in de portemonnee raken. U lijdt na het ongeval lichamelijke, materiële en immateriële schade waardoor de kosten al snel oplopen. Logisch dat u zich nu afvraagt of u de schade zelf moet betalen.
Vergoeding
In beginsel geldt dat alle kosten die een letselschadeslachtoffer maakt als gevolg van het ongeval, in aanmerking komen voor een schadevergoeding. Voorwaarde is wel dat de aansprakelijkheid is vastgesteld. Een letselschadekantoor brengt alle schade na een letselongeval in kaart en claimt voor u kosteloos een schadevergoeding voor alles, inclusief een bedrag aan smartengeld.
Wilt u weten welke kosten er voor u in aanmerkingen komen voor een vergoeding van de aansprakelijke wederpartij? Neem vrijblijvend contact op met onze letselschadejuristen en wij vertellen u direct wat de juridische kansen zijn om uw letsel te verhalen.

Mijn ongeval met letselschade
Soorten kosten bij letselschade
De kosten bij letselschade kunnen flink oplopen. De kostensoorten kunnen bestaan uit materiële schade, immateriële schade en lichamelijke schade. Bij het verhalen van letselschade geldt dat alle gemaakte kosten als gevolg van het ongeval, in aanmerking komen voor een financiële vergoeding.
We geven hieronder voorbeelden met welke schadeposten je te maken kunt krijgen:
Materiële schade
- Medische kosten;
- Reis en verblijfkosten ziekenhuis;
- Het verlies van inkomen door arbeidsongeschiktheid;
- Kosten huishoudelijke ondersteuning;
- Kosten door studievertraging;
- Inschakelen van rechtshulp.
Immateriële schade
De immateriële schade is de onzichtbare schade na een ongeval. Deze schade is niet concreet in een geldbedrag uit te drukken, denk daarbij aan:
- Het persoonlijke verdriet;
- Eenzaamheid;
- Pijn;
- Verminderde levensvreugde.
Lichamelijke schade
Lichamelijke schade is afhankelijk van de ernst van het ongeval en kan bestaan uit:
- Schaafwonden;
- Botbreuken;
- Brandwonden;
- Kneuzingen;
- Amputatie van ledematen;
- Inwendig letsel aan organen.
Schadevergoeding kosten
Om de hoogte van de schadeclaim te berekenen doet u er verstandig aan om een letselschadekantoor in te schakelen die namens u de schadevergoeding verhaald. Wij raden aan om een bonnenboekje of een logboek bij te houden van de uitgaven die u maakt.
Voorbeelden van uitgaven kunnen zijn (taxi)ritten naar het ziekenhuis en de specialist, kosten voor medicatie dat niet onder de zorgverzekering valt, aanschaf van hulpmiddelen in huis, het annuleren van de vakantie of de vervangingskosten van beschadigde kleding en accessoires.

Meld eenvoudig uw letselschade
We kunnen u binnen 1 minuut vertellen of u mogelijk recht hebt op een letselschadevergoeding. Wij geven u gratis advies en helpen u bij het verkrijgen van een rechtvaardige vergoeding voor het opgelopen letsel.
Juridische kosten letselschade
De kosten voor het inschakelen van juridische hulp na een letselongeval wordt door de aansprakelijke tegenpartij vergoed. Deze kosten worden de buitengerechtelijke kosten genoemd. De hoogte van de juridische kosten dienen in verhouding te staan tot de omvang van de letselschade.
Een erkend en professioneel letselschadekantoor zal u van te voren kunnen vertellen of zij u kunnen bijstaan bij het verhalen van de letselschade.
No Cure No Pay kosten
Met name op het gebied van letselschade zijn er veel bureaus actief die hun diensten op basis van no cure no pay aanbieden. Een dergelijke constructie lijkt op het eerste gezicht heel aantrekkelijk, u hoeft namelijk niet te betalen als uw belangenbehartiger er niet in slaagt om de schade vergoed te krijgen. Maar andersom moet u een flink percentage (10% tot 30% + BTW) van uw schadevergoeding afdragen als er een schadevergoeding wordt uitgekeerd.
Onze juristen en register experts werken daarentegen gegarandeerd kosteloos als een ander aansprakelijk is voor het ongeval, en de letselschade die hieruit is ontstaan. Neem vrijblijvend contact op en ontvang direct een goed advies bij uw zaak.
Veelgestelde vragen
Als u letsel oploopt door schuld van een ander kunt u uw schade zelf op de tegenpartij of zijn verzekeraar verhalen. Voor iemand die daar niet dagelijks mee te maken heeft, kan dit zeer complex zijn. Bovendien is niet altijd bekend welke schade en welke bedragen er te verhalen zijn.
Rechtsbijstandsverzekeraars bieden daar polissen voor aan tegen een jaarlijkse premie. Bij schade kunt u dan op basis van de polis gebruikmaken van de diensten van die verzekeraar om uw schade te verhalen.
Gratis hulp bij letselschade van Letselschade.nl
Letselschade.nl daarentegen biedt u deze dienst geheel GRATIS aan, zonder dat u hiervoor een Rechtsbijstandverzekering hoeft af te sluiten. Bovendien bent u bij Letselschade.nl verzekerd van een letselschadespecialist die alleen letselschadezaken behandelt en daarin jarenlange ervaring heeft.
Ook al heeft u een Rechtsbijstandverzekering afgesloten, dan nog kunt u gratis gebruikmaken van de diensten van Letselschade.nl, zodat u verzekerd bent van de meest deskundige hulp bij letselschade die er op dit gebied te krijgen is! Én dit zonder dat u uw rechten bij uw Rechtsbijstandsverzekeraar verspeelt. Letselschade.nl regelt dit allemaal voor u geheel kosteloos!
Meld nu uw letselschade en krijg gratis rechtshulp
Neem contact op met Letselschade.nl via telefoon of vul direct het formulier in om de schade te verhalen op de aansprakelijke tegenpartij.
De aansprakelijke partij dient op grond van artikel 6:96 van het Burgerlijk Wetboek de kosten voor het verlenen van juridische bijstand te betalen. Dat maakt dat het inschakelen van onze letselschadejuristen altijd kosteloos is voor het slachtoffer.
Letselschade advocaten kunnen echter wel een bepaald percentage vragen van de schadevergoeding, het honorarium. Het is om deze reden raadzaam om u eerst goed in te lezen voordat u een letselschade advocaat inschakelt. Onze letselschade juristen gaan daarentegen wel geheel kosteloos voor u aan de slag. Wij sturen u geen factuur op en wij houden ook geen percentage in van uw schadevergoeding. Neem vrijblijvend contact op en informeer naar de mogelijkheden.
Ja, een letselschade uitkering is belastingvrij. U hoeft dus geen belasting te betalen als u een schadevergoeding ontvangt na een ongeval waar u letselschade aan heeft overgehouden. De Belastingdienst kan echter wel oordelen dat u belasting moet afdragen wanneer het verlies aan inkomsten onderdeel vormt van de schadevergoeding.
Hoewel onze letselschadejuristen bij het berekenen van uw verlies aan verdienvermogen alleen een compensatie vragen voor de gemiste netto inkomsten en de schadevergoeding in deze dan ook onbelast zou moeten zijn, kan het toch voorkomen dat de Belastingdienst aangeeft dat u hierover belasting moet betalen. In dat geval kunt u altijd bezwaar aantekenen bij de Belastingdienst.
De kosten voor letselschadeslachtoffers kunnen na een ongeval hoog oplopen. De kosten kunnen bestaan uit gemiste inkomsten omdat u arbeidsongeschikt geraakt bent of medische kosten die onder uw eigen risico vallen van uw zorgverzekering. Maar het kan ook zijn dat u toevallig net midden in een verhuizing/verbouwing zit en als gevolg van het ongeval uw werkzaamheden in en rondom het huis moet staken. Dit wordt ook wel zelfwerkzaamheid genoemd. Deze schadepost komt ook voor vergoeding in aanmerking.
Er zijn een tal van schadeposten waar u als slachtoffer zijnde niet direct aan denkt. Wij zijn er dan ook om u gedurende het hele letselschadetraject kosteloos bij te staan. Wij stellen niet alleen de wederpartij aansprakelijk, maar wij brengen ook alle schadeposten in kaart en dienen deze bij de aansprakelijke partij in.
De financiële gevolgen zijn vaak groot wanneer u letselschade hebt opgelopen als gevolg van een ongeval. De aansprakelijke tegenpartij moet de kosten vergoeden die u maakt. Deze kosten noemen wij schadeposten, hier leest u er meer over. U kunt daarbij denken aan medische kosten, reiskosten, verlies aan verdienvermogen, kosten voor huishoudelijke hulp, maar ook aanpassingen aan de woning. Hoe groot of klein de schadeposten ook zijn, alle kosten die u maakt als gevolg van het ongeval kunt u declareren bij de wederpartij, mits hij aansprakelijk is.
Wanneer u letselschade hebt opgelopen als gevolg van een verkeersongeval, een bedrijfsongeval of een hondenbeet komen verschillende kosten voor vergoeding in aanmerking. Onze ervaren letselschadejuristen en NIVRE Register-Experts weten exact waar u recht op hebt en weten dan ook precies welke kosten voor vergoeding in aanmerking komen.
De kosten die voor vergoeding in aanmerking komen noemen wij schadeposten. Bij schadeposten kunt u denken aan medische kosten, reiskosten, kosten voor huishoudelijke hulp, maar ook misgelopen inkomsten. Hoe groot of klein de schadeposten ook zijn, wij nemen alles mee in onze schadeberekening en dienen het in bij de aansprakelijke wederpartij. We houden daarbij niet alleen rekening met de gemaakte kosten, maar ook met de te verwachten kosten. Bel met ons intaketeam of vul het contactformulier in en krijg vrijblijvend advies over een letselschadevergoeding van uw schadeposten.
Als compensatie van uw geleden schade bij een aanrijding als automobilist, voetganger of fietser kan u de tegenpartij aansprakelijk stellen voor uw letselschade en een letselschadevergoeding claimen. Letselschadevergoedingen bevatten vaak naast een materiële vergoeding, zoals schade aan uw vervoersmiddel als gevolg van de aanrijding, ook een vergoeding voor immateriële schade zoals leed, pijn en gederfde levensvreugde. Deze vergoeding wordt smartengeld genoemd. Hieronder staan voorbeelden van materiële schade en immateriële schade.
Materiële schadevergoeding
Materiële schade is alle schade die in geld waardeerbaar is, zoals:
- inkomensschade
- ziekenhuiskosten
- kosten van medische behandelingen
- kosten van revalidatie
- reiskosten
- telefoonkosten en portokosten
- (buiten)gerechtelijke kosten van een rechtszaak
Immateriële schadevergoeding
De letselschadevergoeding voor immateriële schade wordt smartengeld genoemd. Onder immateriële schade valt alle schade welke niet concreet op geld waardeerbaar is, zoals:
- leed
- pijn
- gederfde levensvreugde
Bel mij terug!
Contact

U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17.15 uur. Buiten deze tijden kunt u het contactformulier invullen of via WhatsApp uw casus aanmelden.
Tijdens kantooruren binnen een uur een reactie, u heeft direct duidelijkheid. Buiten kantooruren, in het weekend of rondom feestdagen, is dit direct de volgende werkdag.