Letselschade Advocaat

Juridische hulp bij letselschade

Bent u aangereden in het verkeer? Of heeft u een ongeluk gehad op uw werk? In veel gevallen heeft u recht op letselschadevergoeding. De specialisten van Letselschade.nl helpen u graag.

Op deze pagina vindt u meer informatie over het verschil tussen een letselschade advocaat en een jurist. Maar ook of u zelf een advocaat letselschade nodig heeft. Daarbij leest u wat de specialisten van Letselschade.nl doen om u te helpen met uw letselschadeclaim.

logo-nationaal-keurmerk-letselschade-png_-375×128

Aangesloten bij het Nationaal Keurmerk Letselschade

Alle belangenbehartigers en letselschadeprofessionals van LetselSchade.nl zijn aangesloten bij het letselschade keurmerk

Ontvang een rechtvaardige schadevergoeding

Onze beste letselschadespecialisten zorgen ervoor dat u altijd de hoogst haalbare schadevergoeding krijgt.

Gratis hulp en advies

Onze hulp is voor u gratis, de tegenpartij betaalt de juridische bijstand

Altijd bij u in de buurt

Een landelijk netwerk van specialisten en juristen. Wij werken alleen voor slachtoffers.

Ik ben op zoek naar een goede letselschade advocaat

Als u letselschade heeft opgelopen bij een bedrijfsongeval of verkeersongeluk komt er veel op u af. Daarom is het verstandig om een betrouwbare specialist in te schakelen die u juridisch helpt met uw letselschadevergoeding. Dat kan een letselschade advocaat of jurist zijn.

Bij Letselschade.nl werken betrouwbare letselschadespecialisten. Zij behandelen iedere dag unieke letselschadezaken en staan letselschadeslachtoffers bij.

 • Onze specialisten geven u advies
 • Wij berekenen samen met u uw letselschadevergoeding
 • De letselschadespecialisten regelen voorschotbetalingen als u al kosten heeft gemaakt

Mijn ongeval met letselschade

letselschade-meld-nu-bedrijfsongeval
letselschade-meld-nu-verkeersongeval
letselschade-meld-nu-dier-en-letsel
letselschade-meld-nu-direct-contact

Wat doet een letselschade advocaat?

Een letselschade advocaat helpt u om een letselschadevergoeding te claimen na bijvoorbeeld een ongeluk in het verkeer of een arbeidsongeval. Dit doet een letselschade advocaat:

 • Bewijsmateriaal verzamelen
 • De schuldige aansprakelijk stellen
 • Voorschot op schadeclaim bepalen
 • Definitieve claim vervaardigen
 • Afronden van de letselschadezaak

Wij doen dat ook

Onze experts helpen u bij het hele letselschadeproces. De letselschadespecialist brengt in kaart wat uw letsel is, stelt de andere partij en/of de verzekeraar aansprakelijk of helpt u daarbij. Daarnaast berekenen wij de hoogte van de letselschadevergoeding.

De letselschade jurist is uw persoonlijke aanspreekpunt zo lang uw zaak loopt. U kunt hem of haar alles vragen. Onze mensen begrijpen dat u niet dagelijks met dit soort dingen te maken heeft en zorgen voor een heldere uitleg van het proces en alle juridische termen.

Samenwerking met een letselschadespecialist

Uw persoonlijke letselschadespecialist werkt samen met u aan uw zaak. De specialist laat duidelijk weten wat hij/zij van u nodig heeft. Bent u slachtoffer van letselschade, dan is het belangrijk dat u zo veel mogelijk informatie over uw letselschade bewaart en noteert.

Voorbeelden van bewijs bij letselschade:

 • Bonnen (bijvoorbeeld van medische hulpmiddelen of medicijnen)
 • OVes
 • Afschriften-kaartj
 • Eventueel een schadeformulier

Zie ook dit artikel met tips voor wat te doen na een auto-ongeluk. Bij letselschade is bewijs heel belangrijk. Bewijs van wat er is gebeurd en bewijs van gemaakte en te maken kosten.

review letselschade specialist

Mr. Jeroen Damen is NIVRE Register-Expert en Senior Letselschadejurist bij LetselSchade.nl

Verschillen tussen een letselschade advocaat en letselschadejurist

Wij werken met specialisten in letselschade. Beide kunnen u ondersteunen bij een letselschadetraject. Wat is nu het verschil tussen een letselschade advocaat en een letselschadejurist? En wat zijn de overeenkomsten?

Overeenkomsten letselschade advocaat en letselschadejurist

 • Een letselschade advocaat en jurist hebben allebei een studie rechten gedaan
 • Letselschade advocaten en juristen zijn allebei experts in letselschadezaken
 • Een advocaat en jurist maken zich allebei hard voor de letselschadevergoeding van het slachtoffer
 • Zij helpen u bij het aansprakelijk stellen van de wederpartij en het berekenen de hoogte van de letselschadevergoeding. Daarnaast laten ze voorschotten op uw letselschadevergoeding uitbetalen, vragen medische dossiers op en handelen de letselschadezaak af

Verschillen advocaat en jurist

 • Een letselschade advocaat heeft na de rechtenstudie nog een extra opleiding gedaan waarna deze is beëdigd tot advocaat.
 • Komt een letselschadezaak voor de rechter, dan procedeert de letselschade advocaat voor u.
 • Voor het inschakelen van een letselschade advocaat betaalt u kosten. Deze kosten voor juridische rechtshulp worden na afloop van de zaak in mindering gebracht op uw schadevergoeding.
 • Een letselschade expert (jurist) gaat kosteloos voor u aan de slag. Het verschil tussen een jurist en advocaat is dat een advocaat bij schadevergoedingen van meer dan 25.000 euro mag procederen.
 • Wanneer nodig schakelen wij voor u een letselschade advocaat in die uitsluitend opkomt voor de belangen van een letselschadeslachtoffer. De kosten van deze letselschade advocaat zijn voor de aansprakelijke tegenpartij. 

Procederen bij een letselschade case

In uitzonderlijke gevallen wordt een letselschadetraject voortgezet in de rechtbank. Een letselschade advocaat brengt soms kosten voor het procederen bij u in rekening. Deze kosten kunnen flink oplopen. Vaak komt het niet zover. Maar 5% van alle letselschadezaken worden behandeld in de rechtszaal.

In 95% van de letselschadezaken is tussenkomst van de rechter niet nodig

No cure no pay bij letselschade

Tot voor kort was er ook een verschil op het gebied van vergoeding op basis van ‘No cure no pay‘. Letselschade advocaten mogen sinds 1 januari 2014 onder voorwaarden hun cliënten bijstaan op basis van een no cure no pay-constructie.

Dat houdt in dat een letselschade advocaat tegen een lager uurtarief zijn diensten aanbiedt. Maar het slachtoffer zal naderhand een vooraf afgesproken percentage (10% – 30%) betalen als de zaak tot een goed einde wordt gebracht. Daarentegen is de rechtshulp van een letselschade jurist voor jou altijd kosteloos.

review-letselschade-specialist-letselschade-32

Mr. Veronique Evers is Senior Letselschadejurist bij LetselSchade.nl

Letselschade advocaat in meeste gevallen niet nodig

In het gros van de letselschadezaken is de tussenkomst van een rechter dus niet nodig. Er zijn gelukkig tal van wettelijke bepalingen die de rechten van letselschadeslachtoffers beschermen. Vaak is het direct duidelijk wie er aansprakelijk is voor een ongeval. In meer dan 95% van de letselschadetrajecten schikken wij met de aansprakelijke verzekeraar.

Het gaat er om dat u als slachtoffer het samen met de (verzekeraar van de) aansprakelijke wederpartij eens wordt over de hoogte van de letselschadevergoeding. Daar komt in de meeste gevallen geen rechter aan te pas, waardoor ook geen letselschade advocaat nodig is.

In goede handen bij Letselschade.nl

De specialisten van Letselschade.nl doen dit werk dagelijks en weten alles over letselschade. We werken goed samen met verzekeraars. Onze ervaring is dat stevig onderhandelen soms nodig is, maar dat verzekeraars ook vaak veel begrip hebben voor de situatie van het slachtoffer.

U bent met een erkende letselschadespecialist (jurist) in goede handen. Deze onderhandelt met de verzekeraar van de wederpartij. De verzekeraar geeft hier de voorkeur aan, omdat procederen veel geld kan kosten. Ook de verzekeraar moet in dat geval tenslotte een advocaat in de arm nemen.

Onze juristen zijn gevestigd op 14 locaties in Nederland. Er zit altijd wel een letselschadespecialist bij u in de buurt. Letselschade.nl helpt u gratis bij uw zaak.

Zij gingen u voor…

Toch een letselschade advocaat nodig?

Heeft u uiteindelijk toch een letselschade advocaat nodig voor uw specifieke zaak? Dan kunnen wij een letselschade advocaat vanuit ons eigen netwerk inschakelen.

Wanneer een letselschade advocaat inschakelen?

In slechts 5% van de letselschade gevallen wordt er geen schikking getroffen met de tegenpartij. Mochten onze juristen er onverhoopt niet uitkomen met de aansprakelijke partij en/of verzekeraar, dan schakelen wij kosteloos alsnog een betrouwbare letselschade advocaat in.

Wie betaalt mijn letselschade advocaat?

Deze kosten verhalen wij nooit op het slachtoffer. Wij sturen dus geen facturen naar onze cliënten. De wederpartij betaalt dan ook de kosten voor de letselschade advocaat.

Een letselschade advocaat brengt soms kosten in rekening als die niet worden vergoed door de aansprakelijke wederpartij. Letselschade.nl helpt u gratis. Dat is zo geregeld in de wet.

Als de wederpartij aansprakelijk is, dan moet de verzekeraar van deze partij de kosten voor de specialist betalen. Voor u als letselschadeslachtoffer geeft het inschakelen van een letselschadespecialist meer rust. Zo kunt u de tijd nemen om te herstellen.

Veelgestelde vragen na een letselongeval

Wanneer moet u een letselschade advocaat inschakelen?

Het is verstandig om af te vragen of een letselschadeadvocaat nodig is om een schadevergoeding te claimen, letselschadejuristen en registerexperts letselschade kunnen dit namelijk ook voor u realiseren. Het verschil tussen een letselschadejurist en een letselschade advocaat, is dat een advocaat alle vrijheid heeft om te procederen. Overigens mag een letselschadejurist dat ook, maar alleen bij schadevergoedingen tot € 25.000 kan een letselschadejurist naar de kantonrechter stappen. De experts van Letselschade.nl adviseren wat voor uw letselschadeschadezaak van belang is.

Een gerechtelijke procedure is echter in veel gevallen niet noodzakelijk om een schade te regelen. In 95% van de letselschadezaken komt de zaak in aanmerking voor een minnelijke regeling. Dat houdt in dat de schade door de letselschadejurist namens het slachtoffer, en verzekeraar onderling wordt geregeld.

Letselschade advocaat bij gerechtelijke procedure

Mocht een letselschade advocaat gedurende het letselschadetraject toch nodig blijken te zijn, omdat het niet lukt om er met de verzekeraar uit te komen en we de zaak daarom willen laten beoordelen door een rechter, dan kunnen wij de zaak overdragen aan de bij ons aangesloten letselschade advocaten. Het is raadzaam om u goed in te lezen voordat u een letselschade advocaat of letselschadejurist inschakelt. Het inschakelen van een letselschade advocaat kan u namelijk duur komen te staan, omdat deze kosten voor rekening van het slachtoffer kunnen komen. Onze letselschade juristen gaan daarentegen wel geheel kosteloos voor u aan de slag, omdat deze kosten naast de schadevergoeding, ook worden verhaald op de aansprakelijke wederpartij.

Vraag hier naar de mogelijkheden voor uw zaak.

Wilt u verstappen tijdens een lopende zaak na een fietsongeval?

Het kan zijn dat u niet tevreden bent met uw huidige belangenbehartiger, omdat hij slecht bereikbaar is, niet genoeg vaart zet achter de zaak of tegen een te laag bedrag wil schikken met de tegenpartij. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat u, naast het feit dat u slachtoffer bent geworden van het ongeval, ook nog eens slachtoffer wordt van de handelingen van uw belangenbehartiger. U kunt in dat geval uw zaak geheel vrijblijvend laten beoordelen door een van onze letselschadejuristen. Dit wordt ook wel een second opinion genoemd.

Lopende zaak rechtsbijstandsverzekeraar, letselschadekantoor of advocaat

Als u een lopende zaak hebt bij een rechtsbijstandsverzekeraar dan kunnen wij in de meeste gevallen de zaak kosteloos overnemen. Loopt uw letselschadezaak echter bij een ander letselschadekantoor of letselschade advocaat, dan is het verstandig om na te gaan bij uw huidige belangenbehartiger of u al dan niet kosteloos mag overstappen. Dat heeft ermee te maken dat uw huidige belangenbehartiger gedurende het letselschadetraject kosten maakt die hij of zij indient bij de aansprakelijke wederpartij.

Kosten bij overstappen

Als u besluit om over te stappen, dan kan het zijn dat uw huidige belangenbehartiger de gemaakte kosten niet meer kan declareren bij de aansprakelijke wederpartij en deze kosten daarom op u wil verhalen. In de meeste gevallen kunt u echter geheel kosteloos overstappen. Wij sturen u in dat geval een overname machtiging. Met een getekende overnamemachtiging kunnen wij het dossier opvragen bij uw vorige belangenbehartiger.

Wat valt onder een vergoeding voor letselschade?

Een letselschadevergoeding kan bestaan uit materiële schade en immateriële schade. Materiële schade kan in geld worden uitgedrukt. Immateriële schade kan daarentegen niet uitgedrukt worden in geld, omdat het gaat om schade dat is veroorzaakt door verdriet, pijn en het verlies aan levensvreugde na een ongeval. Immateriële schade wordt ook wel smartengeld genoemd. De juristen en letselschade experts van Letselschade.nl helpen slachtoffers van letselschade bij het claimen van een schadevergoeding op de aansprakelijke partij. Schakel gratis onze juristen in.

Is een letselschade advocaat gratis?

De aansprakelijke partij dient op grond van artikel 6:96 van het Burgerlijk Wetboek de kosten voor het verlenen van juridische bijstand te betalen. Dat maakt dat het inschakelen van onze letselschadejuristen altijd kosteloos is voor het slachtoffer.

Letselschade advocaten kunnen echter wel een bepaald percentage vragen van de schadevergoeding, het honorarium. Het is om deze reden raadzaam om u eerst goed in te lezen voordat u een letselschade advocaat inschakelt. Onze letselschade juristen gaan daarentegen wel geheel kosteloos voor u aan de slag. Wij sturen u geen factuur op en wij houden ook geen percentage in van uw schadevergoeding. Neem vrijblijvend contact op en informeer naar de mogelijkheden.

Wie betaalt de hulp van een belangenbehartiger?

De aansprakelijke wederpartij is op grond van de wet verplicht om de kosten voor het verlenen van juridische bijstand te betalen. De letselschadejurist van Letselschade.nl dient de nota in bij de aansprakelijke wederpartij, waardoor wij kosteloos voor u aan de slag kunnen.

Let op dat sommige letselschade advocaten vragen om een bepaald percentage van uw schadevergoeding af te dragen. Dit honorarium kan nadelig zijn voor een letselschadeslachtoffer, omdat het percentage achteraf wordt verrekend met de uiteindelijke schadevergoeding. Bij ons is het inschakelen van een belangenbehartiger geheel kosteloos voor het slachtoffer.

Wat is de hoogte van de schadevergoeding bij een verkeersongeval?

De hoogte van uw schadevergoeding bij een verkeersongeval is afhankelijk van een aantal factoren, zoals:

 • Ernst van het letsel
 • Herstelduur van het herstel
 • Mate van arbeidsongeschiktheid
 • Impact van het ongeval
 • Schade die u in de toekomst zult lijden

Aan de hand van deze factoren wordt bepaald wat de hoogte van de schadevergoeding is. Zoals gezegd beïnvloedt het herstelproces de hoogte van de schadevergoeding. Bij auto-ongelukken ontstaan bijvoorbeeld vaak whiplash klachten. Het herstel van een whiplash kan zeer traag gaan. Soms houden slachtoffers zelfs blijvende klachten over aan een whiplash. In dat soort gevallen zal de hoogte van de schadevergoeding hoger uitvallen.

Ook de mate van arbeidsongeschiktheid speelt een grote rol bij het bepalen van de hoogte van de schadevergoeding. Mocht u door uw letsel niet kunnen werken en loopt u daardoor inkomen mis dan spreekt het voor zich dat dit een grote schadepost is dat ook meegenomen wordt in de schadevergoeding.

Gelet op het feit dat meerdere factoren bepalen wat de hoogte van de schadevergoeding is kan niet op voorhand worden gezegd hoe hoog de schadevergoeding zal uitvallen.

Maakt de leeftijd van een kind uit na een fietsongeval?

Ja, de wet maakt onderscheid tussen kinderen jonger dan veertien jaar en kinderen ouder dan veertien jaar. Bij een aanrijding tussen een gemotoriseerd voertuig en een kind onder de veertien jaar geldt dat de gemotoriseerde verkeersdeelnemer bijna altijd volledig aansprakelijk is. Hoewel kinderen onder de veertien jaar schuldig kunnen zijn aan een verkeersongeval, doordat zij bijvoorbeeld de verkeersregels overtreden, geldt dat zij in de praktijk bijna nooit aansprakelijk kunnen zijn voor de door hem of haar opgelopen letselschade. Er wordt namelijk vanuit gegaan dat kinderen onder de veertien jaar impulsief en onberekenbaar zijn en daarom meer gevaar lopen in het verkeer. Bij kinderen van veertien jaar en ouder geldt dat zij in ieder geval 50% van de schade vergoed krijgen, ongeacht de vraag of er sprake is van eigen schuld aan de zijde van de fietser. Als de fietser geen verwijt valt te treffen dan kan hij 100% van zijn schade vergoed krijgen.

Welke kosten komen voor vergoeding in aanmerking bij letselschade?

Wanneer u letselschade hebt opgelopen als gevolg van een verkeersongeval, een bedrijfsongeval of een hondenbeet komen verschillende kosten voor vergoeding in aanmerking. Onze ervaren letselschadejuristen en NIVRE Register-Experts weten exact waar u recht op hebt en weten dan ook precies welke kosten voor vergoeding in aanmerking komen.

De kosten die voor vergoeding in aanmerking komen noemen wij schadeposten. Bij schadeposten kunt u denken aan medische kosten, reiskosten, kosten voor huishoudelijke hulp, maar ook misgelopen inkomsten. Hoe groot of klein de schadeposten ook zijn, wij nemen alles mee in onze schadeberekening en dienen het in bij de aansprakelijke wederpartij. We houden daarbij niet alleen rekening met de gemaakte kosten, maar ook met de te verwachten kosten. Bel met ons intaketeam of vul het contactformulier in en krijg vrijblijvend advies over een letselschadevergoeding van uw schadeposten.

Is letselschade vermogensschade?

Op grond van de wet zijn er twee soorten schade, namelijk vermogensschade en ander nadeel. Bij vermogensschade moet u denken aan schade dat concreet berekend kan worden, zoals het verlies aan verdienvermogen en de medische kosten die u maakt na een ongeval. Met ander nadeel wordt de immateriële schade bedoeld. Dit wordt ook wel smartengeld genoemd. De belangenbehartigers van Letselschade.nl kunnen hierover meer vertellen, neem vrijblijvend contact met hen op.

Wie betaalt de kosten van uw bedrijfsongeval?

Bij een bedrijfsongeval kunt u als werknemer flinke letselschade oplopen. Wanneer uw werkgever aansprakelijk is voor het bedrijfsongeval, is het aan de werkgever om de onkosten die u door het bedrijfsongeval hebt opgelopen te betalen. Dit geldt dan voor zowel grote als kleine bedragen.

Een werkgever is hier vrijwel altijd voor verzekerd. Het uitbetalen van de schadevergoeding brengt in dit geval geen extra kosten voor uw werkgever met zich mee.

Voorbeelden van kosten zijn:

 • Inkomen wat u misloopt
 • Vergoeding van huishoudelijke hulp
 • Reiskosten naar ziekenhuis (parkeergeld, taxi etc.)
 • Kosten voor juridische hulp die u inschakelt
 • Aanpassingen in uw huis of auto

Wij claimen voor u graag alle onkosten die u heeft door uw bedrijfsongeval. Vertel uw verhaal en wij laten u direct weten waar u recht op heeft.

Bel mij terug!

   

  Mijn letsel is ontstaan door *
   

  Degene die schuld heeft is *
   

  De beste letselschade advocaat van Nederland

  Bent u letselschadeslachtoffer, dan wilt u natuurlijk de beste letselschade advocaat van Nederland. U wilt immers de maximale rechtvaardige letselschadevergoeding krijgen.

  Wie is de beste letselschade advocaat van Nederland? Dat is niet zo eenvoudig. Ieder ongeluk is anders, waardoor het letsel ook uniek is. Ieder revalidatie traject is anders, waardoor ook letselschadevergoedingen uniek zijn. Letselschade is maatwerk.

  Wél kunnen we zeggen dat onze letselschadespecialisten veel specialistische kennis hebben over letselschadezaken door verkeersongelukken, arbeidsongevallen en letsel door dieren.

  Heeft u hulp nodig bij het claimen van uw letselschadevergoeding? Wij adviseren u wie van onze juristen u het beste kan ondersteunen. Eventueel benaderen we een letselschade advocaten uit ons netwerk.

  Contact

  U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17.15 uur. Buiten deze tijden kunt u het contactformulier invullen of via WhatsApp uw casus aanmelden.

  Tijdens kantooruren binnen een uur een reactie, u heeft direct duidelijkheid. Buiten kantooruren, in het weekend of rondom feestdagen, is dit direct de volgende werkdag. 

   Persoonlijke gegevens

   Wat is er gebeurd?

   Je selecteerde 'Medische fout'. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

   1. Heb je al een klacht ingediend bij de klachtencommissie van de desbetreffende zorginstelling? Ja/nee
   2. Is die klacht gegrond verklaard? Ja/nee
   3. Is de medische fout minder dan 5 jaar geleden gemaakt? Ja/nee
   4. Ben je bereid om een medisch haalbaarheidsonderzoek uit te laten voeren? Ja/nee
   Alle vragen met JA beantwoord

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

   Helaas kunnen wij je niet helpen omdat we geen gegronde klacht hebben. Je aanvraag zal dan ook niet in behandeling worden genomen.

   Je selecteerde 'geweld’. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

   1. Is het letsel ontstaan door een geweldsincident tijdens werktijd? Ja/nee
   2. Valt het incident te wijten aan de werkgever? (optioneel) Ja/nee
   3. Kun je het ongeval aantonen? (optioneel) Ja/nee
   Alle vragen met JA beantwoord

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

   Helaas kunnen wij je niet helpen. Wij verwijzen je in dit geval graag door naar het Schadefonds voor Geweldsmisdrijven.

   Je hebt aangegeven psychisch letsel te hebben opgelopen als gevolg van een ongeval. De volgende vraag is daarvoor van belang:

   1. Heb je naast psychisch letsel, ook lichamelijk letsel opgelopen? Ja/nee
   Jouw antwoord is JA

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   Jouw antwoord is NEE

   Helaas kunnen wij je niet helpen, omdat wij niet gespecialiseerd zijn in het behandelen van enkel psychisch letsel. Jouw aanvraag wordt dan ook niet in behandeling genomen.

   Call Now Button