Letselschade Advocaat

Juridische hulp bij letselschade

Bent u aangereden in het verkeer? Of heeft u een ongeluk gehad op uw werk? In veel gevallen heeft u recht op letselschadevergoeding. De specialisten van Letselschade.nl helpen u graag.

Op deze pagina vindt u meer informatie over het verschil tussen een letselschade advocaat en een jurist. Maar ook of u zelf een advocaat letselschade nodig heeft. Daarbij leest u wat de specialisten van Letselschade.nl doen om u te helpen met uw letselschadeclaim.

logo-nationaal-keurmerk-letselschade-png_-375×128

Aangesloten bij het Nationaal Keurmerk Letselschade

Alle belangenbehartigers en letselschadeprofessionals van LetselSchade.nl zijn aangesloten bij het letselschade keurmerk

Ontvang een rechtvaardige schadevergoeding

Onze beste letselschadespecialisten zorgen ervoor dat u altijd de hoogst haalbare schadevergoeding krijgt.

Gratis hulp en advies

Onze hulp is voor u gratis, de tegenpartij betaalt de juridische bijstand

Altijd bij u in de buurt

Een landelijk netwerk van specialisten en juristen. Wij werken alleen voor slachtoffers.

Ik ben op zoek naar een goede letselschade advocaat

Als u letselschade heeft opgelopen bij een bedrijfsongeval of verkeersongeluk komt er veel op u af. Daarom is het verstandig om een betrouwbare specialist in te schakelen die u juridisch helpt met uw letselschadevergoeding. Dat kan een letselschade advocaat of jurist zijn.

Bij Letselschade.nl werken betrouwbare letselschadespecialisten. Zij behandelen iedere dag unieke letselschadezaken en staan letselschadeslachtoffers bij.

 • Onze specialisten geven u advies
 • Wij berekenen samen met u uw letselschadevergoeding
 • De letselschadespecialisten regelen voorschotbetalingen als u al kosten heeft gemaakt

Mijn ongeval met letselschade

letselschade-meld-nu-bedrijfsongeval
letselschade-meld-nu-verkeersongeval
letselschade-meld-nu-dier-en-letsel
letselschade-meld-nu-direct-contact

Wat doet een letselschade advocaat?

Een letselschade advocaat helpt u om een letselschadevergoeding te claimen na bijvoorbeeld een ongeluk in het verkeer of een arbeidsongeval. Dit doet een letselschade advocaat:

 • Bewijsmateriaal verzamelen
 • De schuldige aansprakelijk stellen
 • Voorschot op schadeclaim bepalen
 • Definitieve claim vervaardigen
 • Afronden van de letselschadezaak

Wij doen dat ook

Onze experts helpen u bij het hele letselschadeproces. De letselschadespecialist brengt in kaart wat uw letsel is, stelt de andere partij en/of de verzekeraar aansprakelijk of helpt u daarbij. Daarnaast berekenen wij de hoogte van de letselschadevergoeding.

De letselschade jurist is uw persoonlijke aanspreekpunt zo lang uw zaak loopt. U kunt hem of haar alles vragen. Onze mensen begrijpen dat u niet dagelijks met dit soort dingen te maken heeft en zorgen voor een heldere uitleg van het proces en alle juridische termen.

Samenwerking met een letselschadespecialist

Uw persoonlijke letselschadespecialist werkt samen met u aan uw zaak. De specialist laat duidelijk weten wat hij/zij van u nodig heeft. Bent u slachtoffer van letselschade, dan is het belangrijk dat u zo veel mogelijk informatie over uw letselschade bewaart en noteert.

Voorbeelden van bewijs bij letselschade:

 • Bonnen (bijvoorbeeld van medische hulpmiddelen of medicijnen)
 • OVes
 • Afschriften-kaartj
 • Eventueel een schadeformulier

Zie ook dit artikel met tips voor wat te doen na een auto-ongeluk. Bij letselschade is bewijs heel belangrijk. Bewijs van wat er is gebeurd en bewijs van gemaakte en te maken kosten.

review letselschade specialist

Mr. Jeroen Damen is NIVRE Register-Expert en Senior Letselschadejurist bij LetselSchade.nl

Verschillen tussen een letselschade advocaat en letselschadejurist

Wij werken met specialisten in letselschade. Beide kunnen u ondersteunen bij een letselschadetraject. Wat is nu het verschil tussen een letselschade advocaat en een letselschadejurist? En wat zijn de overeenkomsten?

Overeenkomsten letselschade advocaat en letselschadejurist

 • Een letselschade advocaat en jurist hebben allebei een studie rechten gedaan
 • Letselschade advocaten en juristen zijn allebei experts in letselschadezaken
 • Een advocaat en jurist maken zich allebei hard voor de letselschadevergoeding van het slachtoffer
 • Zij helpen u bij het aansprakelijk stellen van de wederpartij en het berekenen de hoogte van de letselschadevergoeding. Daarnaast laten ze voorschotten op uw letselschadevergoeding uitbetalen, vragen medische dossiers op en handelen de letselschadezaak af

Verschillen advocaat en jurist

 • Een letselschade advocaat heeft na de rechtenstudie nog een extra opleiding gedaan waarna deze is beëdigd tot advocaat.
 • Komt een letselschadezaak voor de rechter, dan procedeert de letselschade advocaat voor u.
 • Voor het inschakelen van een letselschade advocaat betaalt u kosten. Deze kosten voor juridische rechtshulp worden na afloop van de zaak in mindering gebracht op uw schadevergoeding.
 • Een letselschade expert (jurist) gaat kosteloos voor u aan de slag. Het verschil tussen een jurist en advocaat is dat een advocaat bij schadevergoedingen van meer dan 25.000 euro mag procederen.
 • Wanneer nodig schakelen wij voor u een letselschade advocaat in die uitsluitend opkomt voor de belangen van een letselschadeslachtoffer. De kosten van deze letselschade advocaat zijn voor de aansprakelijke tegenpartij. 

Procederen bij een letselschade case

In uitzonderlijke gevallen wordt een letselschadetraject voortgezet in de rechtbank. Een letselschade advocaat brengt soms kosten voor het procederen bij u in rekening. Deze kosten kunnen flink oplopen. Vaak komt het niet zover. Maar 5% van alle letselschadezaken worden behandeld in de rechtszaal.

In 95% van de letselschadezaken is tussenkomst van de rechter niet nodig

No cure no pay bij letselschade

Tot voor kort was er ook een verschil op het gebied van vergoeding op basis van ‘No cure no pay‘. Letselschade advocaten mogen sinds 1 januari 2014 onder voorwaarden hun cliënten bijstaan op basis van een no cure no pay-constructie.

Dat houdt in dat een letselschade advocaat tegen een lager uurtarief zijn diensten aanbiedt. Maar het slachtoffer zal naderhand een vooraf afgesproken percentage (10% – 30%) betalen als de zaak tot een goed einde wordt gebracht. Daarentegen is de rechtshulp van een letselschade jurist voor jou altijd kosteloos.

review-letselschade-specialist-letselschade-32

Mr. Veronique Evers is Senior Letselschadejurist bij LetselSchade.nl

Letselschade advocaat in meeste gevallen niet nodig

In het gros van de letselschadezaken is de tussenkomst van een rechter dus niet nodig. Er zijn gelukkig tal van wettelijke bepalingen die de rechten van letselschadeslachtoffers beschermen. Vaak is het direct duidelijk wie er aansprakelijk is voor een ongeval. In meer dan 95% van de letselschadetrajecten schikken wij met de aansprakelijke verzekeraar.

Het gaat er om dat u als slachtoffer het samen met de (verzekeraar van de) aansprakelijke wederpartij eens wordt over de hoogte van de letselschadevergoeding. Daar komt in de meeste gevallen geen rechter aan te pas, waardoor ook geen letselschade advocaat nodig is.

In goede handen bij Letselschade.nl

De specialisten van Letselschade.nl doen dit werk dagelijks en weten alles over letselschade. We werken goed samen met verzekeraars. Onze ervaring is dat stevig onderhandelen soms nodig is, maar dat verzekeraars ook vaak veel begrip hebben voor de situatie van het slachtoffer.

U bent met een erkende letselschadespecialist (jurist) in goede handen. Deze onderhandelt met de verzekeraar van de wederpartij. De verzekeraar geeft hier de voorkeur aan, omdat procederen veel geld kan kosten. Ook de verzekeraar moet in dat geval tenslotte een advocaat in de arm nemen.

Onze juristen zijn gevestigd op 14 locaties in Nederland. Er zit altijd wel een letselschadespecialist bij u in de buurt. Letselschade.nl helpt u gratis bij uw zaak.

Zij gingen u voor…

Toch een letselschade advocaat nodig?

Heeft u uiteindelijk toch een letselschade advocaat nodig voor uw specifieke zaak? Dan kunnen wij een letselschade advocaat vanuit ons eigen netwerk inschakelen.

Wanneer een letselschade advocaat inschakelen?

In slechts 5% van de letselschade gevallen wordt er geen schikking getroffen met de tegenpartij. Mochten onze juristen er onverhoopt niet uitkomen met de aansprakelijke partij en/of verzekeraar, dan schakelen wij kosteloos alsnog een betrouwbare letselschade advocaat in.

Wie betaalt mijn letselschade advocaat?

Deze kosten verhalen wij nooit op het slachtoffer. Wij sturen dus geen facturen naar onze cliënten. De wederpartij betaalt dan ook de kosten voor de letselschade advocaat.

Een letselschade advocaat brengt soms kosten in rekening als die niet worden vergoed door de aansprakelijke wederpartij. Letselschade.nl helpt u gratis. Dat is zo geregeld in de wet.

Als de wederpartij aansprakelijk is, dan moet de verzekeraar van deze partij de kosten voor de specialist betalen. Voor u als letselschadeslachtoffer geeft het inschakelen van een letselschadespecialist meer rust. Zo kunt u de tijd nemen om te herstellen.

Veelgestelde vragen


 • Wat doet een letselschade advocaat?

  Een letselschade advocaat behartigt uw belangen bij het claimen van een letselschadevergoeding.

  De letselschade advocaat inventariseert uw letsel, bekijkt de aansprakelijkstelling, stelt de letselschadeclaim op en ontzorgt u gedurende de afwikkeling van het schaderegelingsproces.

  Het is belangrijk dat u zoveel mogelijk zaken over uw letselschade documenteert. Bewaar bijvoorbeeld bonnen, afschriften en betaalwijzen, zodat u deze als bewijs van de gemaakte kosten kunt toevoegen aan uw letselschadeclaim.

  Een letselschade advocaat kan u op diverse gebieden bijstaan, zoals: het aansprakelijk stellen van uw tegenpartij het inventariseren van uw letselschade het onderbouwen van uw letselschadevergoeding het claimen van letselschadevergoeding het volledig verzorgen van het schaderegelingsproces inclusief afwikkeling het verzorgen van de communicatie met de tegenpartij en de verzekeringmaatschappij Kunt u gebruikmaken van een letselschade advocaat? In Nederland is bij wet geregeld dat wanneer u letselschade hebt opgelopen door de schuld van een ander, de aansprakelijke partij niet alleen uw materiële en immateriële schade moet vergoeden, maar ook de kosten voor de rechtshulp moet vergoeden. Letselschade.nl heeft letselschadespecialisten in heel Nederland die u kunnen helpen met het claimen van uw letselschade. Meld uw letselschade en krijg hulp van een letselschade advocaat! Neem contact op met Letselschade.nl via telefoon of vul direct het formulier in om de schade te verhalen op de aansprakelijke tegenpartij.


 • Wat houdt letselschade in?

  U kunt als gevolg van een verkeersongeluk, een bedrijfsongeval, een medische kunstfout of een dierenbeet letsel oplopen. Het letsel kan bestaan uit lichamelijk letsel, maar ook uit psychisch letsel. Bij lichamelijk letsel kunt u denken aan botbreuken, littekens of een whiplash. Na een ongeval kunt u ook kampen met angstgevoelens of een depressie. Dit valt onder psychisch letsel. Heb u door toedoen van iemand anders lichamelijk letsel of psychisch letsel opgelopen? Dan kunnen de letselschadejuristen van Letselschade.nl u helpen met het claimen van smartengeld. Dat is de financiële compensatie die u ontvangt als tegemoetkoming voor de geleden pijn en emotionele schade als gevolg van het ongeval.


 • Wat kost een letselschade advocaat?

  De aansprakelijke partij dient op grond van artikel 6:96 van het Burgerlijk Wetboek de redelijke voor juridische bijstand te vergoeden aan het slachtoffer. Dat maakt dat het inschakelen van onze letselschadejurist altijd kosteloos is voor het slachtoffer, de kosten voor rechtshulp worden ingediend bij de verantwoordelijke verzekeraar.


 • Hoe lang duurt een letselschadezaak?

  Hoe lang een letselschadezaak duurt is afhankelijk van tal van omstandigheden. Aangenomen wordt hoe complexer de zaak, des te langer een letselschadezaak kan duren. Wanneer het slachtoffer zeer ernstig letsel heeft opgelopen en deze schade verregaande consequenties heeft op het dagelijks functioneren, dan kan de zaak logischerwijs meer tijd in beslag nemen dan een zaak waarbij er enkel sprake is van matig letsel zoals blauwe plekken en schaafwonden. Daarnaast kunnen de persoonlijke vaardigheden en kwaliteiten van uw belangenbehartiger, maar ook die van de schadebehandelaar die optreedt namens de aansprakelijke verzekeringsmaatschappij, een rol spelen hoe snel een letselschadezaak wordt afgewikkeld.


 • Ik heb letselschade, wat nu?

  Heeft u letselschade opgelopen door een ongeval en wilt u weten welke stappen nodig zijn om een schadevergoeding te realiseren? Volg dan de onderstaande stappen. 1. Neem contact op met Letselschade.nl voor gratis advies. Wij beoordelen direct of u een zaak heeft. 2. Wanneer gewenst, helpt Letselschade.nl verder bij het inschakelen van een belangenbehartiger. 3. Ondertussen wordt er juridisch en medisch bewijs verzameld. 4. Uw belangenbehartiger stelt vast of de tegenpartij aansprakelijk is. 5. Uw belangenbehartiger stelt de tegenpartij aansprakelijk voor de opgelopen schade en vraagt een voorschot op uw letselschadevergoeding aan. 6. De tegenpartij moet de aansprakelijkheid (gedeeltelijk) erkennen. 7. Uw belangenbehartiger inventariseert de nog te lijden schade. 8. Uw belangenbehartiger en de tegenpartij stellen de medische eindtoestand vast. 9. De definitieve schade kan worden berekend. 10. In een vaststellingsovereenkomst wordt uw definitieve schade vastgelegd en de zaak afgewikkeld.


 • Hoeveel ontvang ik bij letselschade?

  Als u betrokken bent bij een ongeval en u hebt daarbij letsel opgelopen door toedoen van een ander, dan heeft u recht op een schadevergoeding. De uiteindelijke hoogte van de schadevergoeding hangt samen met tal van persoonlijke factoren en dat vraagt om een zorgvuldige aanpak van uw zaak. Op voorhand kunnen er geen keiharde bedragen worden gegarandeerd. Dat heeft ermee te maken dat een specialist eerst de zaak nauwkeurig moet bestuderen. Uw persoonlijke belangenbehartiger maakt vervolgens een exacte schadeberekening en dient de schadeclaim in bij de aansprakelijke wederpartij. Wij raden aan om te allen tijde een letselschadespecialist in te schakelen omdat hij of zij weet welke kosten voor vergoeding in aanmerking komen. De kosten voor het inschakelen van een letselschadejurist worden vergoed door de aansprakelijke partij. Wij kunnen u dan ook kosteloos bijstaan.


 • Hoe wordt whiplash letsel behandeld? wordt whiplash letsel behandeld?

  Een whiplash kan op twee manieren worden behandeld: - een multidisciplinaire aanpak waarbij het whiplash letsel vanuit meerdere disciplines bekeken en behandeld wordt; - een klacht specifieke aanpak waarbij de behandeling gericht is op het verhelpen van een specifieke klacht. De meeste slachtoffers met nekletsel herstellen binnen een jaar van deze kwetsuur. Toch kan het voorkomen dat uw nekklachten voor langere tijd aanhouden. Een letselschadeprofessional zal u kunnen vertellen of het whiplash letsel en de kosten van de behandelingen, in aanmerking komen voor een schadevergoeding van de aansprakelijke wederpartij.


 • Een naaste loopt letselschade op en ligt in ziekenhuis. Wat kan ik doen?

  Wanner uw vriend(in), kennis of familielid door toedoen van een ander letselschade oploopt en hierdoor in het ziekenhuis belandt, dan doet u er goed aan om zo snel mogelijk contact op te nemen met een belangenbehartiger. In veel gevallen heeft het slachtoffer recht op een schadevergoeding van de aansprakelijke partij die het ongeval heeft veroorzaakt. Onze juristen kunnen u direct vertellen wat de juridische mogelijkheden en eventuele vervolgstappen zijn. De kosten lopen na een verkeersongeval namelijk flink op. Wellicht loopt de naaste inkomsten mis, omdat hij of zij niet kan werken. Mocht het een kansrijke zaak zijn, dan zal de belangenbehartiger ook direct een voorschot aanvragen bij de aansprakelijke wederpartij om de eerste gemaakte kosten te dekken. Uw belangenbehartiger neemt de rompslomp uit handen, zodat vriend, vriendin en/of familielid zich volledig kan focussen op zijn of haar herstel.


 • Krijgt mijn kind volledige vergoeding van zijn/haar schade?

  Als uw kind jonger dan 14 jaar is en hij of zij raakt betrokken bij een verkeersongeval met een gemotoriseerd voertuig, dan wordt de schade altijd voor 100% vergoed. Dit is ook het geval als uw kind volledig schuld heeft aan het verkeersongeval. De regel geldt niet voor kinderen van 14 jaar of ouder. Als zij betrokken raken bij een verkeersongeval met een gemotoriseerd motorvoertuig, dan krijgen zij tenminste 50% van de schade vergoed. Dit wordt ook wel de 50%-regel genoemd. Fietsers/voetgangers worden gezien als een zwakkere verkeersdeelnemer, genieten extra juridische bescherm bij verkeersongevallen, waardoor zij minimaal 50% van de totale schade vergoed krijgen ongeacht de vraag wie de verkeersregels heeft overtreden.


 • Geldt de hoofdregel van 'wie eist, bewijst' ?

  Het slachtoffer zal in beginsel aannemelijk moeten maken en zo nodig bewijzen dat er een letselongeval heeft plaatsgevonden. Daarnaast moet het slachtoffer ook aannemelijk maken en zo nodig bewijzen dat er causaal verband bestaat tussen de gedraging van de wederpartij, het ontstaan van het letselongeval en de schade die hieruit is ontstaan. De bewijslast ligt in de eerste instantie dus bij het slachtoffer. Wie eist, bewijst.

Staat uw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op.

Bel mij terug!

   

  Mijn letsel is ontstaan door *
   

  Degene die schuld heeft is *
   

  De beste letselschade advocaat van Nederland

  Bent u letselschadeslachtoffer, dan wilt u natuurlijk de beste letselschade advocaat van Nederland. U wilt immers de maximale rechtvaardige letselschadevergoeding krijgen.

  Wie is de beste letselschade advocaat van Nederland? Dat is niet zo eenvoudig. Ieder ongeluk is anders, waardoor het letsel ook uniek is. Ieder revalidatie traject is anders, waardoor ook letselschadevergoedingen uniek zijn. Letselschade is maatwerk.

  Wél kunnen we zeggen dat onze letselschadespecialisten veel specialistische kennis hebben over letselschadezaken door verkeersongelukken, arbeidsongevallen en letsel door dieren.

  Heeft u hulp nodig bij het claimen van uw letselschadevergoeding? Wij adviseren u wie van onze juristen u het beste kan ondersteunen. Eventueel benaderen we een letselschade advocaten uit ons netwerk.

  Contact

  U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17.15 uur. Buiten deze tijden kunt u het contactformulier invullen of de chatbot gebruiken om uw casus aan te melden.

  Tijdens openingstijden binnen een uur een reactie, u heeft direct duidelijkheid. Buiten kantooruren, in het weekend of rondom feestdagen, is dit direct de volgende werkdag. 

   Persoonlijke gegevens

   Wat is er gebeurd?

   Je selecteerde 'Medische fout'. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

   1. Heb je al een klacht ingediend bij de klachtencommissie van de desbetreffende zorginstelling? Ja/nee

   2. Is die klacht gegrond verklaard? Ja/nee

   3. Is de medische fout minder dan 5 jaar geleden gemaakt? Ja/nee

   4. Ben je bereid om een medisch haalbaarheidsonderzoek uit te laten voeren? Ja/nee

   Alle vragen met JA beantwoord

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

   Helaas kunnen wij je niet helpen omdat we geen gegronde klacht hebben. Je aanvraag zal dan ook niet in behandeling worden genomen.

   Je selecteerde 'geweld’. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

   1. Is het letsel ontstaan door een geweldsincident tijdens werktijd? Ja/nee

   2. Valt het incident te wijten aan de werkgever? (optioneel) Ja/nee

   3. Kun je het ongeval aantonen? (optioneel) Ja/nee

   Alle vragen met JA beantwoord

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

   Helaas kunnen wij je niet helpen. Wij verwijzen je in dit geval graag door naar het Schadefonds voor Geweldsmisdrijven.

   Je hebt aangegeven psychisch letsel te hebben opgelopen als gevolg van een ongeval. De volgende vraag is daarvoor van belang:

   1. Heb je naast psychisch letsel, ook lichamelijk letsel opgelopen? Ja/nee

   Jouw antwoord is JA

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   Jouw antwoord is NEE

   Helaas kunnen wij je niet helpen, omdat wij niet gespecialiseerd zijn in het behandelen van enkel psychisch letsel. Jouw aanvraag wordt dan ook niet in behandeling genomen.

   Call Now Button