Help, ik heb een auto-ongeluk gehad! Wat nu?

Gepost 15-06-2021

Direct na een auto-ongeluk bent u waarschijnlijk druk bezig met uw lichamelijke toestand of bent u zelfs in shock en gaat alles langs u heen. Begrijpelijk, u maakt iets heel heftigs mee!

Toch is het belangrijk om op dat moment een aantal stappen te doorlopen zodat u uw (letsel)schade op de aansprakelijk partij kunt verhalen. In dit artikel staan wij stil bij de belangrijkste handelingen direct na een ongeval.

Stel jezelf veilig

Allereerst is het van belang dat u zorgt dat u op een veilig plek komt te staan. Zorg dat u op de snelweg, indien mogelijk, snel de auto verlaat en u achter de vangrail gaat staan.

Heeft het ongeval niet op de snelweg plaatsgevonden maar in de bebouwde kom? Ga dan op de dichtstbijzijnde stoep of op een andere veilige plek staan.

112 bellen

Is het ongeval ernstig en/of zijn er gewonden geraakt? Bel dan zo snel als mogelijk de alarmlijn zodat de politie en de ambulance ter plaatse verschijnen. Het ambulancepersoneel zal u lichamelijk onderzoeken en indien nodig meenemen naar een ziekenhuis.

De politie zal zich richten op de toedracht van het ongeval en het verzamelen van de gegevens van de betrokkenen. Deze gegevens verwerken zij in een proces-verbaal (politierapport).

Leestip: Schade zonder dader

Vul samen met de wederpartij het SAF in

Indien mogelijk raden wij u aan om na een ongeval samen met de wederpartij het schade aanrijdingsformulier (afgekort: SAF) in te vullen. Let er daarbij op dat de wederpartij ook zijn/haar handtekening plaatst en dat de vakjes in het midden worden aangevinkt.

Leestip: 10 tips bij invullen schadeformulier

Letselschade? Meld het direct!

Is er sprake van letsel na een verkeersongeluk of een bedrijfsongeval? Wilt u de schade verhalen? Onze letselschadejuristen helpen kosteloos bij het claimen van uw schadevergoeding!

Neem binnen 48 uur contact op met een arts

Zeker wanneer de ambulance niet ter plaatse is verschenen en u nog niet lichamelijk bent onderzocht, is het van belang dat u zo snel mogelijk (telefonisch) contact opneemt met uw huisarts of een arts in het ziekenhuis. Zodra de aansprakelijkheid is erkend, is het van belang dat wij uw schade goed in kaart kunnen brengen. Dit doen wij onder meer aan de hand van uw patiëntendossier.

Leestip: 10 soorten schadevergoedingen

Neem contact op met LetselSchade.nl

Als slachtoffer heeft u recht op juridische bijstand. Als u ons inschakelt, bent u ons geen kosten verschuldigd. De buitengerechtelijke kosten die wij in uw zaak maken, dienen wij – losstaand van uw schadevergoeding – in bij de aansprakelijke wederpartij. Bel ons dus gerust op voor een vrijblijvend gesprek en verneem wat wij in uw gevallen kunnen betekenen!

Wij helpen u verder.

Vragen naar aanleiding van een ongeval? Neem telefonisch contact op of laat een bericht achter. Onze letselschade jurist vertelt direct waar u aan toe bent.

    Contact

    U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17.15 uur. Buiten deze tijden kunt u het contactformulier invullen of de chatbot gebruiken om uw casus aan te melden.

    Tijdens openingstijden binnen een uur een reactie, u heeft direct duidelijkheid. Buiten kantooruren, in het weekend of rondom feestdagen, is dit direct de volgende werkdag. 

      Persoonlijke gegevens

      Wat is er gebeurd?

      Je selecteerde 'Medische fout'. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

      1. Heb je al een klacht ingediend bij de klachtencommissie van de desbetreffende zorginstelling? Ja/nee

      2. Is die klacht gegrond verklaard? Ja/nee

      3. Is de medische fout minder dan 5 jaar geleden gemaakt? Ja/nee

      4. Ben je bereid om een medisch haalbaarheidsonderzoek uit te laten voeren? Ja/nee

      Alle vragen met JA beantwoord

      Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

      1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

      Helaas kunnen wij je niet helpen omdat we geen gegronde klacht hebben. Je aanvraag zal dan ook niet in behandeling worden genomen.

      Je selecteerde 'geweld’. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

      1. Is het letsel ontstaan door een geweldsincident tijdens werktijd? Ja/nee

      2. Valt het incident te wijten aan de werkgever? (optioneel) Ja/nee

      3. Kun je het ongeval aantonen? (optioneel) Ja/nee

      Alle vragen met JA beantwoord

      Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

      1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

      Helaas kunnen wij je niet helpen. Wij verwijzen je in dit geval graag door naar het Schadefonds voor Geweldsmisdrijven.

      Je hebt aangegeven psychisch letsel te hebben opgelopen als gevolg van een ongeval. De volgende vraag is daarvoor van belang:

      1. Heb je naast psychisch letsel, ook lichamelijk letsel opgelopen? Ja/nee

      Jouw antwoord is JA

      Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

      Jouw antwoord is NEE

      Helaas kunnen wij je niet helpen, omdat wij niet gespecialiseerd zijn in het behandelen van enkel psychisch letsel. Jouw aanvraag wordt dan ook niet in behandeling genomen.

      motorvoertuig wegenverkeerswetlast van nek Call Now Button