Smartengeld bij een whiplash

Wij regelen kosteloos de schadevergoeding!

Heeft u een whiplash opgelopen, bijvoorbeeld bij een auto-ongeluk, dan kunt u daar lange tijd klachten van hebben.

Onze letselschadespecialisten kunnen u helpen om een schadevergoeding te claimen. Daarbij kan het gaan om materiële schade, maar ook om smartengeld.

logo-nationaal-keurmerk-letselschade-png_-375×128

Aangesloten bij het Nationaal Keurmerk Letselschade

Alle belangenbehartigers en letselschadeprofessionals van LetselSchade.nl zijn aangesloten bij het letselschade keurmerk

Ontvang een rechtvaardige schadevergoeding

Onze beste letselschadespecialisten zorgen ervoor dat u altijd de hoogst haalbare schadevergoeding krijgt.

Gratis hulp en advies

Onze hulp is voor u gratis, de tegenpartij betaalt de juridische bijstand

Altijd bij u in de buurt

Een landelijk netwerk van specialisten en juristen. Wij werken alleen voor slachtoffers.

Een whiplash als gevolg van letselschade

Heeft u een whiplash, dan is dat heel vervelend. Veel mensen hebben na een aantal maanden geen klachten meer, maar soms zijn de whiplash klachten blijvend. Een whiplash is meestal niet zichtbaar, zoals een gebroken been.

Wel kunt u er als slachtoffer erg veel last van hebben. U heeft dan bijvoorbeeld hoofdpijn, nekpijn, oorsuizen of concentratieproblemen.

Voorbeelden van smartengeld bij whiplash door letselschade

Sommige whiplash slachtoffers hebben ook last van vermoeidheid, concentratieproblemen en angsten. Sommige mensen voelen zich somber en depressief. Misschien kunt u daardoor niet goed meer werken. U functioneert minder goed dan voor de whiplash.

Onze letselschadespecialisten zien deze klachten ook als een vorm van letselschade. Zij nemen deze klachten mee in de berekening van een eventuele letselschadevergoeding.

Deze klachten worden ook wel ‘immateriële schade’ genoemd: schade die niet te meten is in geld. Krijgt u daar een schadevergoeding voor, dan heet dit smartengeld.

Review LetselSchade.nl klantbeoordeling Letselschadespecialist Maarten Schikhof

Mr. Maarten Schikhof is NIVRE Register-Expert en Senior Letselschadejurist bij LetselSchade.nl

Arbeidsongeschikt door een whiplash: wat nu?

U kunt er meer over lezen op de pagina whiplash en werken, maar hier zetten we de info nog eens in het kort voor u op een rij. De meeste mensen met een whiplash kunnen na een tijdje weer (volledig of deels) werken. Soms gaan klachten niet over en is de whiplash chronisch geworden. We spreken dan van post-whiplash syndroom.

In heel ernstige gevallen raken mensen arbeidsongeschikt door een whiplash. Minder werken of tijdelijk minder werken is dan geen mogelijkheid meer. Daardoor kunt u inkomen verliezen.

Als er iemand schuldig is aan uw whiplash, bijvoorbeeld doordat die is ontstaan bij een verkeersongeluk, dan is er een aansprakelijke wederpartij. De specialisten van LetselSchade.nl gaan dan samen met u aan de slag om letselschadevergoeding – en misschien ook smartengeld – te claimen.

Hoeveel smartengeld kan ik verwachten bij een whiplash?

Het is misschien wel de vraag die het vaakst aan ons wordt gesteld: wat is de hoogte van smartengeld na een whiplash? Als u googelt, ziet u allerlei bedragen voorbijkomen. Van enkele honderden euro’s tot vele duizenden euro’s schadevergoeding.

Natuurlijk is het begrijpelijk dat u wilt weten wat de hoogte van de schadevergoeding bij een whiplash is. Maar er is helaas geen formule om deze te berekenen. De reden: verschillende factoren spelen een rol, een schadevergoeding en smartengeld berekenen zijn maatwerk. Onze letselschadespecialisten zijn hierin gespecialiseerd.

letselschadespecialist van letselschade.nl

Meld eenvoudig uw letselschade

We kunnen u binnen 1 minuut vertellen of u mogelijk recht hebt op een letselschadevergoeding. Wij geven u gratis advies en helpen u bij het verkrijgen van een rechtvaardige vergoeding voor het opgelopen letsel.

Smartengeld bij een whiplash berekenen

Smartengeld berekenen is niet eenvoudig. Leed, pijn en psychische schade laten zich tenslotte moeilijk uitdrukken in geld. Onder andere de aard en ernst van uw letsel, pijn, littekens die zichtbaar blijven en lichamelijke beperkingen: deze zaken spelen allemaal een rol bij het bepalen van de hoogte van het smartengeld.

Wij adviseren u altijd een letselschadespecialist in de arm te nemen om uw schadevergoeding te claimen.

Zij gingen u voor...

Veelgestelde vragen


  • Wanneer heb ik recht op smartengeld?

    Letselschade is de overkoepelende term voor alle schade die iemand lijdt als gevolg van een ongeval. Smartengeld is een deel van de letselschadevergoeding en is bedoeld om immateriële schade te compenseren.


  • Hoe wordt smartengeld bepaald?

    De hoogte van smartengeld wordt bepaald op basis van verschillende factoren, waaronder de aard en ernst van het letsel, de duur van het herstel, de invloed op het leven van de betrokkene, en de leeftijd en persoonlijke omstandigheden.


  • Wat is een whiplash

    Een whiplash is een blessure aan de nek die meestal wordt veroorzaakt door een plotselinge beweging van het hoofd, vaak als gevolg van een auto-ongeluk. Het resulteert in nekpijn en andere symptomen zoals hoofdpijn, duizeligheid, en soms problemen met concentratie en geheugen.


  • Hoeveel smartengeld bij whiplash?

    Het bedrag aan smartengeld dat kan worden toegekend bij een whiplash varieert sterk en is afhankelijk van vele factoren, waaronder de ernst van het letsel, de duur van het herstel, de impact op het dagelijks leven en eventuele blijvende beperkingen. Bedragen kunnen variëren van enkele duizenden tot tienduizenden euro's.


  • Hoeveel schadevergoeding bij whiplash?

    De schadevergoeding bij een whiplash varieert en is gebaseerd op de daadwerkelijk geleden schade, zoals medische kosten, verlies van inkomsten, aanpassingen aan de woning, smartengeld, en andere kosten die direct gerelateerd zijn aan het letsel.


  • Hoe lang duurt een whiplash?

    De duur van een whiplash varieert sterk. Hoewel veel mensen binnen enkele maanden herstellen, kunnen anderen langer last hebben van symptomen. Bij een klein percentage van de mensen kunnen de symptomen chronisch worden.


  • Wat is het verschil tussen smartengeld en letselschade?

    Letselschade is de overkoepelende term voor alle schade die iemand lijdt als gevolg van een ongeval. Smartengeld is een deel van de letselschadevergoeding en is bedoeld om immateriële schade te compenseren.

Staat uw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op.

Bel mij terug!

     

    Mijn letsel is ontstaan door *
     

    Degene die schuld heeft is *
     

    Contact

    U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17.15 uur. Buiten deze tijden kunt u het contactformulier invullen of de chatbot gebruiken om uw casus aan te melden.

    Tijdens openingstijden binnen een uur een reactie, u heeft direct duidelijkheid. Buiten kantooruren, in het weekend of rondom feestdagen, is dit direct de volgende werkdag. 

      Persoonlijke gegevens

      Wat is er gebeurd?

      Je selecteerde 'Medische fout'. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

      1. Heb je al een klacht ingediend bij de klachtencommissie van de desbetreffende zorginstelling? Ja/nee

      2. Is die klacht gegrond verklaard? Ja/nee

      3. Is de medische fout minder dan 5 jaar geleden gemaakt? Ja/nee

      4. Ben je bereid om een medisch haalbaarheidsonderzoek uit te laten voeren? Ja/nee

      Alle vragen met JA beantwoord

      Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

      1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

      Helaas kunnen wij je niet helpen omdat we geen gegronde klacht hebben. Je aanvraag zal dan ook niet in behandeling worden genomen.

      Je selecteerde 'geweld’. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

      1. Is het letsel ontstaan door een geweldsincident tijdens werktijd? Ja/nee

      2. Valt het incident te wijten aan de werkgever? (optioneel) Ja/nee

      3. Kun je het ongeval aantonen? (optioneel) Ja/nee

      Alle vragen met JA beantwoord

      Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

      1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

      Helaas kunnen wij je niet helpen. Wij verwijzen je in dit geval graag door naar het Schadefonds voor Geweldsmisdrijven.

      Je hebt aangegeven psychisch letsel te hebben opgelopen als gevolg van een ongeval. De volgende vraag is daarvoor van belang:

      1. Heb je naast psychisch letsel, ook lichamelijk letsel opgelopen? Ja/nee

      Jouw antwoord is JA

      Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

      Jouw antwoord is NEE

      Helaas kunnen wij je niet helpen, omdat wij niet gespecialiseerd zijn in het behandelen van enkel psychisch letsel. Jouw aanvraag wordt dan ook niet in behandeling genomen.

      Call Now Button