Letselschade Advocaat Utrecht

Vind hier juridische hulp bij letselschade

Bent u betrokken bij een ongeval in Utrecht of in de omgeving van de Domstad en heeft u letselschade opgelopen? Dan staan onze ervaren letselschade advocaten in Utrecht klaar om u bij te staan. Wij begrijpen dat een ongeval grote gevolgen kan hebben voor uw leven en dat het moeilijk kan zijn om de juridische aspecten zelf af te handelen.

Ons team van letselschadespecialisten heeft uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van letselschadezaken in Utrecht. Met trots zullen wij de lokale expertise van de stad, bekend om haar historische grachten en het prachtige Wilhelminapark, inzetten om uw recht op een eerlijke compensatie te waarborgen.

Letselschade advocaat of jurist in Utrecht

Bent u op zoek naar juridische bijstand om letselschadevergoeding te claimen? Vaak is het inschakelen van een letselschade advocaat niet noodzakelijk.

Wist u dat slechts 5% van de letselschadezaken daadwerkelijk voor de rechter komt? Vrijwel alle letselschadezaken worden buiten de rechtszaal afgehandeld. In al die gevallen treffen we een buitengerechtelijke schikking met de tegenpartij.

In deze gevallen heeft u geen letselschade advocaat nodig. De expertise van een letselschadejurist is daarbij altijd voldoende. Bij Letselschade.nl werken wij kosteloos voor u. U heeft recht op een financiële compensatie voor uw letselschade wanneer een ander aansprakelijk is voor het ontstaan van de schade of wanneer er een kostendekkende verzekeringsmaatschappij optreedt voor uw schade. Dit geldt voor alle soorten ongevallen.

Neem contact met ons op en u zult direct vernemen of dit ook van toepassing is op uw specifieke zaak.

Review LetselSchade.nl klantbeoordeling Letselschadespecialist Rienko Smith

Rienko Smith is NIVRE Register-Expert en Senior Letselschadejurist bij LetselSchade.nl

Letselschade in Utrecht

Als ervaren Utrechtse schadebehandelaren in de branche erkennen wij de uitdagingen waarmee slachtoffers van letselschade in deze stad te maken kunnen krijgen. Of het nu gaat om een fietsongeluk door een aanrijding op Kanaleneiland, een voetganger die een whiplash oploopt na een aanrijding in het drukke centrum op de Neude bijvoorbeeld, of letselschade door een ongeluk met een bus op het Jaarbeursplein. Wij hebben de expertise om u te helpen bij uw letselschadeclaim.

Laat het er niet bij zitten en claim uw letselschade. Zoekt u hulp in de omgeving van Utrecht, dan staan de specialisten van Letselschade.nl u met raad en daad bij om voor uw situatie de meest rechtvaardige schadevergoeding te regelen.

Waarom een letselschadespecialist?

Als slachtoffer van letselschade na een ongeval ervaart u een snelle opeenvolging van gebeurtenissen. Wanneer u ernstig gewond raakt, is uw herstel prioriteit. Het kan zijn dat u (tijdelijk) niet in staat bent om te werken, waardoor u inkomsten misloopt.

In sommige situaties is het als gevolg van het ongeval noodzakelijk om aanpassingen in huis te verrichten. Denk aan een traplift wanneer u niet in de mogelijkheid bent om zelfstandig de trap op- of af te lopen, of een verlaagde keuken wanneer u als gevolg van de schade aangewezen bent op een rolstoel.  

Misschien heeft u tijdens uw herstel (extra) huishoudelijke hulp nodig of bent u afhankelijk van aangepast vervoer om van A naar B te kunnen reizen. En laten we ook niet vergeten de schade aan uw voertuig zoals fiets, auto of schade aan andere eigendommen dat is  ontstaan tijdens het letselongeval, evenals dat prijzige sportschoolabonnement waar u voorlopig geen gebruik van kunt maken.

Inmiddels heeft ons team een bewezen staat van dienst in het vertegenwoordigen van slachtoffers van diverse ongevallen in Utrecht. Van bijtincidenten door loslopende honden in het Griftpark tot aanrijdingen op scooters op de Croeselaan. Wij zijn op de hoogte van de lokale wetten, regelgeving en jurisprudentie in de letselschade en wij weten bovendien hoe we uw zaak het beste kunnen aanpakken. Het is een prettig idee wanneer een ervaren en betrouwbare belangenbehartiger u bijstaat.

Bent u slachtoffer van een ongeval met letselschade in Utrecht of omgeving? Neem contact met ons op. Vertel aan een van onze medewerkers wat er gebeurd is en wie er volgens u aansprakelijk is voor de schade. Dat kan eenvoudig door het onderstaande formulier in te vullen.

U hoort van een specialist wat uw kansen zijn om een letselschadevergoeding te claimen . Is er een aansprakelijke wederpartij, dan neemt Letselschade.nl uw zaak gratis in behandeling. De aansprakelijke verzekeringsmaatschappij is wettelijk verplicht om de redelijke juridische kosten van uw belangenbehartiger te vergoeden. Een van onze letselschadespecialisten in de regio Utrecht gaat dan voor u aan de slag.

Als het gaat om letselschade, is het verstandig dat u zich als slachtoffer laat bijstaan door een letselschadespecialist:

 • De specialisten van Letselschade.nl geven u advies
 • De specialisten van Letselschade.nl helpen u met de aansprakelijkheidstelling
 • De specialisten van Letselschade.nl berekenen uw letselschadevergoeding
 • De specialisten van Letselschade.nl regelen voorschotbetalingen als u al kosten heeft gemaakt
letselschadespecialist van letselschade.nl

Meld eenvoudig uw letselschade

We kunnen u binnen 1 minuut vertellen of u mogelijk recht hebt op een letselschadevergoeding. Wij geven u gratis advies en helpen u bij het verkrijgen van een rechtvaardige vergoeding voor het opgelopen letsel.

Gratis juridische hulp bij uw letselschadeclaim in Utrecht

Wanneer u onze hulp inschakelt, zullen wij onderzoek doen naar de toedracht van het ongeval, met elkaar het nodige bewijs verzamelen en de verantwoordelijke partijen identificeren. Daarnaast ontwikkelen we samen met u een strategie om ervoor te zorgen dat u de maximale schadevergoeding ontvangt waar u recht op heeft. We begeleiden u gedurende het hele proces, van de aansprakelijkstelling tot zaak afwikkeling. . Wij nemen het administratieve en juridische werk uit handen, hierdoor kunt u zich richten op uw herstel.

De letselschadespecialisten van Letselschade.nl werken kosteloos voor u. Hoe dat kan? In de wet is geregeld dat slachtoffers van letselschade recht hebben op juridische bijstand, ongeacht of zij hiervoor verzekerd zijn. De aansprakelijke partij is verplicht om de kosten te betalen die uw belangenbehartiger maakt 

Wij zijn er trots op dat we een betrouwbare partner zijn voor slachtoffers van letselschade in Utrecht. Ons doel is om ervoor te zorgen dat u de juiste juridische bijstand krijgt en de financiële compensatie ontvangt waar u recht op heeft. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. 

Zij gingen u voor…

logo-nationaal-keurmerk-letselschade-png_-375×128

Aangesloten bij het Nationaal Keurmerk Letselschade

Alle belangenbehartigers en letselschadeprofessionals van LetselSchade.nl zijn aangesloten bij het letselschade keurmerk

Ontvang een rechtvaardige schadevergoeding

Onze beste letselschadespecialisten zorgen ervoor dat u altijd de hoogst haalbare schadevergoeding krijgt.

Gratis hulp en advies

Onze hulp is voor u gratis, de tegenpartij betaalt de juridische bijstand

Altijd bij u in de buurt

Een landelijk netwerk van specialisten en juristen. Wij werken alleen voor slachtoffers.

Letselschadevergoeding: wat kan ik claimen?

Als er een aansprakelijke verzekeringsmaatschappij aanwezig is, claimen wij kosteloos uw letselschade in Utrecht. Maar aan welke vergoedingen kunt u denken?

Hieronder vindt u 10 verschillende soorten schadevergoedingen waar u recht op heeft:

 • Medische kosten (bijvoorbeeld medicijnen die niet gedekt worden door de basisverzekering)
 • Schade aan eigendommen (bijvoorbeeld uw dure sportkleding die kapot is gegaan na een hondenbeet, of uw fiets die total loss is na een aanrijding in Lunetten)
 • Hulp in het huishouden (als u door uw letsel niet zelf kunt stofzuigen of de was kunt doen)
 • Misgelopen inkomsten (bijvoorbeeld omdat uw werkgever u niet volledig doorbetaalt tijdens uw herstelperiode)
 • Smartengeld (financiële compensatie voor de immateriële schade) )
 • Aanpassingen aan uw woning (bijvoorbeeld een traplift als dat nodig is)
 • Parkeer- en vervoerskosten (bijvoorbeeld parkeerkosten bij het UMC Utrecht of betaald parkeren bij de dokter of fysiotherapeut)
 • Studievertraging (als u bijvoorbeeld later afstudeert aan de Universiteit Utrecht dan gepland, waardoor u zowel salaris als werkervaring misloopt)
 • Aangepast sporten (omdat u niet meer op dezelfde manier kunt sporten als voorheen)
 • Kosten zonder nut (bijvoorbeeld voor die dure hardloopschoenen die na het ongeval ongebruikt in de kast blijven staan, of voor concertkaartjes in Tivoli Vredenburg die u niet kunt gebruiken vanwege het letsel)

Letselschade.nl neemt al deze kosten mee in het berekenen van schadevergoeding. Onze letselschadespecialisten hebben jarenlange ervaring met het behandelen van letselschadezaken in Utrecht en zijn bekend met de lokale omstandigheden.

Mijn ongeval met letselschade

letselschade-meld-nu-bedrijfsongeval
letselschade-meld-nu-verkeersongeval
letselschade-meld-nu-dier-en-letsel
letselschade-meld-nu-direct-contact

Worden de kosten van Letselschade.nl in mindering gebracht op mijn letselschadevergoeding?

Nee! Natuurlijk maken onze letselschadespecialisten kosten, maar die dienen we rechtstreeks in bij de verzekeraar van de aansprakelijke partij.

De kosten van onze letselschadespecialisten worden niet in mindering gebracht op uw letselschadevergoeding. Letselschade.nl helpt u gratis bij ongevallen met letselschade in Utrecht.

Wie is mijn letselschadespecialist in de regio Utrecht?

Een letselschadespecialist voor de regio Utrecht is uw persoonlijke belangenbehartiger vanaf het moment dat u de letselschade bij ons meldt. Voordat er een letselschadezaak wordt opgestart toetst een van onze juridische medewerkers of er in uw situatie sprake is van een kansrijke zaak.  Zonder aansprakelijkheid is er namelijk geen verzekeringsmaatschappij waar uw schade op verhaald kan worden. Bij ons weet u al snel waar u aan toe bent.

Review LetselSchade.nl klantbeoordeling Letselschadespecialist Harry Boshuizen

Mr. Harry Boshuizen is Senior Letselschadejurist bij LetselSchade.nl

Veelgestelde vragen


 • Wanneer moet u een letselschade advocaat inschakelen?

  Het is verstandig om af te vragen of een letselschadeadvocaat nodig is om een schadevergoeding te claimen, letselschadejuristen en registerexperts letselschade kunnen dit namelijk ook voor u realiseren. Het verschil tussen een letselschadejurist en een letselschade advocaat, is dat een advocaat alle vrijheid heeft om te procederen. Overigens mag een letselschadejurist dat ook, maar alleen bij schadevergoedingen tot € 25.000 kan een letselschadejurist naar de kantonrechter stappen. De experts van Letselschade.nl adviseren wat voor uw letselschadeschadezaak van belang is. Een gerechtelijke procedure is echter in veel gevallen niet noodzakelijk om een schade te regelen. In 95% van de letselschadezaken komt de zaak in aanmerking voor een minnelijke regeling. Dat houdt in dat de schade door de letselschadejurist namens het slachtoffer, en verzekeraar onderling wordt geregeld. Letselschade advocaat bij gerechtelijke procedure Mocht een letselschade advocaat gedurende het letselschadetraject toch nodig blijken te zijn, omdat het niet lukt om er met de verzekeraar uit te komen en we de zaak daarom willen laten beoordelen door een rechter, dan kunnen wij de zaak overdragen aan de bij ons aangesloten letselschade advocaten. Het is raadzaam om u goed in te lezen voordat u een letselschade advocaat of letselschadejurist inschakelt. Het inschakelen van een letselschade advocaat kan u namelijk duur komen te staan, omdat deze kosten voor rekening van het slachtoffer kunnen komen. Onze letselschade juristen gaan daarentegen wel geheel kosteloos voor u aan de slag, omdat deze kosten naast de schadevergoeding, ook worden verhaald op de aansprakelijke wederpartij. Vraag naar de mogelijkheden voor uw zaak.


 • Met welke kosten krijg ik te maken bij letselschade?

  De kosten voor letselschadeslachtoffers kunnen na een ongeval hoog oplopen. De kosten kunnen bestaan uit: gemiste inkomsten omdat u arbeidsongeschikt raakt; medische kosten voor het bezoek aan een specialist; uitgaven voor aanschaf hulpmiddelen en/of medicatie; aanpassingen in of rondom het huis; eigen risico zorgverzekering. Dit zijn slechts een aantal voorbeelden van schadeposten waar u mee te maken kan krijgen. Vaak maakt u nog meer kosten die in aanmerking komen voor een vergoeding. Uw specialist is er dan ook om alle schadekosten te claimen bij de wederpartij. Wij stellen niet alleen de wederpartij aansprakelijk, maar wij brengen ook alle schadeposten in kaart en dienen deze bij de aansprakelijke partij in.


 • Wat kost een letselschade advocaat?

  De aansprakelijke partij dient op grond van artikel 6:96 van het Burgerlijk Wetboek de redelijke voor juridische bijstand te vergoeden aan het slachtoffer. Dat maakt dat het inschakelen van onze letselschadejurist altijd kosteloos is voor het slachtoffer, de kosten voor rechtshulp worden ingediend bij de verantwoordelijke verzekeraar.


 • Hoe lang duurt een letselschadezaak?

  Hoe lang een letselschadezaak duurt is afhankelijk van tal van omstandigheden. Aangenomen wordt hoe complexer de zaak, des te langer een letselschadezaak kan duren. Wanneer het slachtoffer zeer ernstig letsel heeft opgelopen en deze schade verregaande consequenties heeft op het dagelijks functioneren, dan kan de zaak logischerwijs meer tijd in beslag nemen dan een zaak waarbij er enkel sprake is van matig letsel zoals blauwe plekken en schaafwonden. Daarnaast kunnen de persoonlijke vaardigheden en kwaliteiten van uw belangenbehartiger, maar ook die van de schadebehandelaar die optreedt namens de aansprakelijke verzekeringsmaatschappij, een rol spelen hoe snel een letselschadezaak wordt afgewikkeld.


 • Ik heb letselschade, wat nu?

  Heeft u letselschade opgelopen door een ongeval en wilt u weten welke stappen nodig zijn om een schadevergoeding te realiseren? Volg dan de onderstaande stappen. 1. Neem contact op met Letselschade.nl voor gratis advies. Wij beoordelen direct of u een zaak heeft. 2. Wanneer gewenst, helpt Letselschade.nl verder bij het inschakelen van een belangenbehartiger. 3. Ondertussen wordt er juridisch en medisch bewijs verzameld. 4. Uw belangenbehartiger stelt vast of de tegenpartij aansprakelijk is. 5. Uw belangenbehartiger stelt de tegenpartij aansprakelijk voor de opgelopen schade en vraagt een voorschot op uw letselschadevergoeding aan. 6. De tegenpartij moet de aansprakelijkheid (gedeeltelijk) erkennen. 7. Uw belangenbehartiger inventariseert de nog te lijden schade. 8. Uw belangenbehartiger en de tegenpartij stellen de medische eindtoestand vast. 9. De definitieve schade kan worden berekend. 10. In een vaststellingsovereenkomst wordt uw definitieve schade vastgelegd en de zaak afgewikkeld.


 • Hoeveel ontvang ik bij letselschade?

  Als u betrokken bent bij een ongeval en u hebt daarbij letsel opgelopen door toedoen van een ander, dan heeft u recht op een schadevergoeding. De uiteindelijke hoogte van de schadevergoeding hangt samen met tal van persoonlijke factoren en dat vraagt om een zorgvuldige aanpak van uw zaak. Op voorhand kunnen er geen keiharde bedragen worden gegarandeerd. Dat heeft ermee te maken dat een specialist eerst de zaak nauwkeurig moet bestuderen. Uw persoonlijke belangenbehartiger maakt vervolgens een exacte schadeberekening en dient de schadeclaim in bij de aansprakelijke wederpartij. Wij raden aan om te allen tijde een letselschadespecialist in te schakelen omdat hij of zij weet welke kosten voor vergoeding in aanmerking komen. De kosten voor het inschakelen van een letselschadejurist worden vergoed door de aansprakelijke partij. Wij kunnen u dan ook kosteloos bijstaan.


 • Hoe wordt whiplash letsel behandeld? wordt whiplash letsel behandeld?

  Een whiplash kan op twee manieren worden behandeld: - een multidisciplinaire aanpak waarbij het whiplash letsel vanuit meerdere disciplines bekeken en behandeld wordt; - een klacht specifieke aanpak waarbij de behandeling gericht is op het verhelpen van een specifieke klacht. De meeste slachtoffers met nekletsel herstellen binnen een jaar van deze kwetsuur. Toch kan het voorkomen dat uw nekklachten voor langere tijd aanhouden. Een letselschadeprofessional zal u kunnen vertellen of het whiplash letsel en de kosten van de behandelingen, in aanmerking komen voor een schadevergoeding van de aansprakelijke wederpartij.


 • Een naaste loopt letselschade op en ligt in ziekenhuis. Wat kan ik doen?

  Wanner uw vriend(in), kennis of familielid door toedoen van een ander letselschade oploopt en hierdoor in het ziekenhuis belandt, dan doet u er goed aan om zo snel mogelijk contact op te nemen met een belangenbehartiger. In veel gevallen heeft het slachtoffer recht op een schadevergoeding van de aansprakelijke partij die het ongeval heeft veroorzaakt. Onze juristen kunnen u direct vertellen wat de juridische mogelijkheden en eventuele vervolgstappen zijn. De kosten lopen na een verkeersongeval namelijk flink op. Wellicht loopt de naaste inkomsten mis, omdat hij of zij niet kan werken. Mocht het een kansrijke zaak zijn, dan zal de belangenbehartiger ook direct een voorschot aanvragen bij de aansprakelijke wederpartij om de eerste gemaakte kosten te dekken. Uw belangenbehartiger neemt de rompslomp uit handen, zodat vriend, vriendin en/of familielid zich volledig kan focussen op zijn of haar herstel.


 • Krijgt mijn kind volledige vergoeding van zijn/haar schade?

  Als uw kind jonger dan 14 jaar is en hij of zij raakt betrokken bij een verkeersongeval met een gemotoriseerd voertuig, dan wordt de schade altijd voor 100% vergoed. Dit is ook het geval als uw kind volledig schuld heeft aan het verkeersongeval. De regel geldt niet voor kinderen van 14 jaar of ouder. Als zij betrokken raken bij een verkeersongeval met een gemotoriseerd motorvoertuig, dan krijgen zij tenminste 50% van de schade vergoed. Dit wordt ook wel de 50%-regel genoemd. Fietsers/voetgangers worden gezien als een zwakkere verkeersdeelnemer, genieten extra juridische bescherm bij verkeersongevallen, waardoor zij minimaal 50% van de totale schade vergoed krijgen ongeacht de vraag wie de verkeersregels heeft overtreden.


 • Geldt de hoofdregel van 'wie eist, bewijst' ?

  Het slachtoffer zal in beginsel aannemelijk moeten maken en zo nodig bewijzen dat er een letselongeval heeft plaatsgevonden. Daarnaast moet het slachtoffer ook aannemelijk maken en zo nodig bewijzen dat er causaal verband bestaat tussen de gedraging van de wederpartij, het ontstaan van het letselongeval en de schade die hieruit is ontstaan. De bewijslast ligt in de eerste instantie dus bij het slachtoffer. Wie eist, bewijst.

Staat uw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op.

Bel mij terug!

   

  Mijn letsel is ontstaan door *
   

  Degene die schuld heeft is *
   

  Contact

  U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17.15 uur. Buiten deze tijden kunt u het contactformulier invullen of de chatbot gebruiken om uw casus aan te melden.

  Tijdens openingstijden binnen een uur een reactie, u heeft direct duidelijkheid. Buiten kantooruren, in het weekend of rondom feestdagen, is dit direct de volgende werkdag. 

   Persoonlijke gegevens

   Wat is er gebeurd?

   Je selecteerde 'Medische fout'. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

   1. Heb je al een klacht ingediend bij de klachtencommissie van de desbetreffende zorginstelling? Ja/nee

   2. Is die klacht gegrond verklaard? Ja/nee

   3. Is de medische fout minder dan 5 jaar geleden gemaakt? Ja/nee

   4. Ben je bereid om een medisch haalbaarheidsonderzoek uit te laten voeren? Ja/nee

   Alle vragen met JA beantwoord

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

   Helaas kunnen wij je niet helpen omdat we geen gegronde klacht hebben. Je aanvraag zal dan ook niet in behandeling worden genomen.

   Je selecteerde 'geweld’. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

   1. Is het letsel ontstaan door een geweldsincident tijdens werktijd? Ja/nee

   2. Valt het incident te wijten aan de werkgever? (optioneel) Ja/nee

   3. Kun je het ongeval aantonen? (optioneel) Ja/nee

   Alle vragen met JA beantwoord

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

   Helaas kunnen wij je niet helpen. Wij verwijzen je in dit geval graag door naar het Schadefonds voor Geweldsmisdrijven.

   Je hebt aangegeven psychisch letsel te hebben opgelopen als gevolg van een ongeval. De volgende vraag is daarvoor van belang:

   1. Heb je naast psychisch letsel, ook lichamelijk letsel opgelopen? Ja/nee

   Jouw antwoord is JA

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   Jouw antwoord is NEE

   Helaas kunnen wij je niet helpen, omdat wij niet gespecialiseerd zijn in het behandelen van enkel psychisch letsel. Jouw aanvraag wordt dan ook niet in behandeling genomen.

   Call Now Button