Stichting Letselschade Raad
Waarom is er een Stichting Letselschade Raad?
Het doel van de Stichting Letselschade Raad is om transparantie en duidelijkheid in de afhandeling van letselschadezaken te vergroten. Dit doen zij in het belang van mensen met letselschade door een ongeval, medisch incident of misdrijf.
De aangesloten partijen streven naar meer aandacht voor een respectvolle en persoonlijke behandeling van mensen met letselschade, en naar verbetering van de technische aspecten van de schaderegeling. Hiermee wil de raad voorkomen dat het schaderegelingsproces onnodig veel tijd kost en extra leed voor slachtoffers tot gevolg heeft.

Wat kan de Stichting Letselschade Raad voor u betekenen?
De Stichting Letselschade Raad stelt relevante informatie beschikbaar voor alle betrokken partijen, waaronder letselschadejuristen, verzekeraars, medisch adviseurs en slachtoffers. Zo stelt de raad bijvoorbeeld relevante informatie beschikbaar over welke stappen je kunt nemen na een ongeval of incident. De Stichting Letselschade Raad doet geen uitspraken over de inhoudelijke kant van jouw letselschadezaak. Wel kun je bij de Stichting Letselschade Raad terecht als je iets wilt signaleren of een klacht hebt over het niet naleven van de Gedragscodes GBL, GOMA en De Letselschade Richtlijnen.
Hoe vind je een goede letselschadespecialist?
Onderzoek heeft aangetoond dat de houding van professionele partijen sterk is verbeterd dankzij de samenwerking binnen de Letselschade Raad en het NIVRE (Stichting Nederlands Instituut Van Register Experts). Men heeft bijvoorbeeld meer aandacht voor de slachtoffers en de gemiddelde doorlooptijd van letselschadezaken is gedaald. Door te kiezen voor een NIVRE Register-expert als letselschadespecialist ben je ervan verzekerd dat jouw letselschadezaak wordt behandeld door een deskundige en betrouwbare partij. Vanzelfsprekend werken bij Letselschade.nl.nl NIVRE Register-Experts en letselschadejuristen. In sommige gevallen schakelen wij ook LSA advocaten in. Meer weten over onze werkwijze? Neem contact op met onze helpdesk.
Letselschade claimen in 4 stappen

Vertel uw verhaal

Wie is aansprakelijk?

Voorschot schadeclaim

Uitbetalen en afwikkelen

Meld eenvoudig uw letselschade
We kunnen u binnen 1 minuut vertellen of u mogelijk recht hebt op een letselschadevergoeding. Wij geven u gratis advies en helpen u bij het verkrijgen van een rechtvaardige vergoeding voor het opgelopen letsel.
Veelgestelde vragen over letselschade
De kosten voor letselschadeslachtoffers kunnen na een ongeval hoog oplopen. De kosten kunnen bestaan uit gemiste inkomsten omdat u arbeidsongeschikt geraakt bent of medische kosten die onder uw eigen risico vallen van uw zorgverzekering. Maar het kan ook zijn dat u toevallig net midden in een verhuizing/verbouwing zit en als gevolg van het ongeval uw werkzaamheden in en rondom het huis moet staken. Dit wordt ook wel zelfwerkzaamheid genoemd. Deze schadepost komt ook voor vergoeding in aanmerking.
Er zijn een tal van schadeposten waar u als slachtoffer zijnde niet direct aan denkt. Wij zijn er dan ook om u gedurende het hele letselschadetraject kosteloos bij te staan. Wij stellen niet alleen de wederpartij aansprakelijk, maar wij brengen ook alle schadeposten in kaart en dienen deze bij de aansprakelijke partij in.
U hebt letselschade als u door een ongeval lichamelijk of psychisch letsel oploopt. Het is belangrijk dat de lichamelijke of psychische klachten gerelateerd zijn aan het ongeval dat door het toedoen van een ander is ontstaan. Als u letselschade hebt opgelopen door een verkeersongeval, een bedrijfsongeval, een medische fout of een hondenbeet, dan kunnen wij u kosteloos bijstaan. Wij stellen de wederpartij aansprakelijk en wij zorgen ervoor dat u een rechtvaardige schadevergoeding ontvangt. Schakel onze letselschadejuristen kosteloos in bij het verhalen van een schadeclaim.
Een letselschadevergoeding kan bestaan uit materiële schade en immateriële schade. Materiële schade kan in geld worden uitgedrukt. Immateriële schade kan daarentegen niet uitgedrukt worden in geld, omdat het gaat om schade dat is veroorzaakt door verdriet, pijn en het verlies aan levensvreugde na een ongeval. Immateriële schade wordt ook wel smartengeld genoemd. De juristen en letselschade experts van Letselschade.nl helpen slachtoffers van letselschade bij het claimen van een schadevergoeding op de aansprakelijke partij. Schakel gratis onze juristen in.
Als compensatie van uw geleden schade bij een aanrijding als automobilist, voetganger of fietser kan u de tegenpartij aansprakelijk stellen voor uw letselschade en een letselschadevergoeding claimen. Letselschadevergoedingen bevatten vaak naast een materiële vergoeding, zoals schade aan uw vervoersmiddel als gevolg van de aanrijding, ook een vergoeding voor immateriële schade zoals leed, pijn en gederfde levensvreugde. Deze vergoeding wordt smartengeld genoemd. Hieronder staan voorbeelden van materiële schade en immateriële schade.
Materiële schadevergoeding
Materiële schade is alle schade die in geld waardeerbaar is, zoals:
- inkomensschade
- ziekenhuiskosten
- kosten van medische behandelingen
- kosten van revalidatie
- reiskosten
- telefoonkosten en portokosten
- (buiten)gerechtelijke kosten van een rechtszaak
Immateriële schadevergoeding
De letselschadevergoeding voor immateriële schade wordt smartengeld genoemd. Onder immateriële schade valt alle schade welke niet concreet op geld waardeerbaar is, zoals:
- leed
- pijn
- gederfde levensvreugde
Bij verkeersongevallen is de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen (WAM) van kracht. Deze wet bepaalt dat alle motorvoertuigen een verplichte verzekering moeten afsluiten als zij deelnemen aan het verkeer. Mocht u betrokken zijn geraakt bij een verkeersongeval door het toedoen van een ander en hebt u door het ongeval letselschade opgelopen, dan is het dus de WA-verzekeraar van de tegenpartij die uw schade dient te vergoeden.
Mocht u letselschade hebben opgelopen als gevolg van een eenzijdig verkeersongeval, dan wordt de schade niet vergoed door de WA-verzekeraar. In dat geval zult u een schadeverzekering inzittenden (SVI) moeten hebben afgesloten om uw eigen schade vergoed te krijgen. Zowel bij het claimen van een schadevergoeding via de WA-verzekering of via de SVI-verzekering kunnen wij in de meeste gevallen u kosteloos bijstaan. Neem contact met een van onze letselschadejuristen op en wij beoordelen direct of u juridisch gezien een kansrijke zaak hebt.
De aansprakelijke wederpartij is op grond van de wet verplicht om de kosten voor het verlenen van juridische bijstand te betalen. De letselschadejurist van Letselschade.nl dient de nota in bij de aansprakelijke wederpartij, waardoor wij kosteloos voor u aan de slag kunnen.
Let op dat sommige letselschade advocaten vragen om een bepaald percentage van uw schadevergoeding af te dragen. Dit honorarium kan nadelig zijn voor een letselschadeslachtoffer, omdat het percentage achteraf wordt verrekend met de uiteindelijke schadevergoeding. Bij ons is het inschakelen van een belangenbehartiger geheel kosteloos voor het slachtoffer.
Contact

U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17.15 uur. Buiten deze tijden kunt u het contactformulier invullen of via WhatsApp uw casus aanmelden.
Tijdens kantooruren binnen een uur een reactie, u heeft direct duidelijkheid. Buiten kantooruren, in het weekend of rondom feestdagen, is dit direct de volgende werkdag.